Je hebt een bijzondere tijd achter de rug. De zwangerschap, de bevalling en dan ineens ben je een moeder. Over het algemeen is dit een heerlijke periode maar ook een zware periode voor lichaam en geest. De zorg voor kindje, gebroken nachten, de kraamvisite, het heeft al je vrije tijd opgeslokt. Misschien ben je inmiddels ook al weer aan het werk en heb je een nog drukker schema.

Als kersverse moeder gaat meestal je eerste aandacht naar je kindje maar toch is het belangrijk om ook even tijd voor jezelf te nemen. Jij bent er ook nog. Even op adem komen samen met je partner is al lastig maar voor je vriendinnen lijk je helemaal weinig tijd te hebben. Plan toch dat uitje met je vriendinnen, het zal je goed doen. Er zijn genoeg leuke vriendinnen uitjes na je zwangerschap.

1. Samen met andere moeders

Zijn al jouw vriendinnen ook kortgeleden moeder geworden? Dan is het misschien leuk om met elkaar een workshop te doen waarbij je op zoek gaat naar de juiste balans tussen gezin, werk, vrienden en familie. Door bewust te worden van je tijd en aandacht kun je vaak betere keuzes maken en beter voor jezelf zorgen.

2. Chocolade is het antwoord

Iedereen heeft weleens van de uitdrukking gehoord: ‘I don’t care what the question is, but chocolat is the answer’. Als jij en je vriendinnen wel een chocolaatje lusten dan is een chocoladeworkshop natuurlijk erg leuk. Leer zelf van het ‘bruine goud’ chocoladeproducten maken en als je wilt kun je het ook allemaal zelf opeten. Dat is nog eens een momentje voor jezelf. Moet je nog wat kilootjes kwijt na je bevalling? Dan kun je misschien beter een workshop schilderen of sieraden maken doen.

3. High tea of high wine

Tegenwoordig zijn er steeds meer horecagelegenheden waar je een high tea of een high wine kunt doen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen jullie even lekker bijkletsen.

4. Een avond naar het theater

Ga met je vriendinnen een avond naar de film of het theater. Eerst gezellig een hapje eten en daarna lekker lachen of weg zwijmelen bij die romantische film.

5. Bubbelen en bubbelen

Lekker bubbelen in kruidenbaden, zweten in de sauna of een overheerlijke massage. Ga met je vriendinnen naar een wellness centrum, voor een dag of een avond. Je kunt ook kiezen voor een badkleding-dag of een speciale ladies dag. Misschien is het leuk om dit wellness avontuur af te sluiten met een bubbeltje en een lekker hapje.

6. Sexy body

Misschien ben je dat gevoel in de laatste maanden een beetje kwijtgeraakt maar er bestaat ook nog een ‘sexy you’. Ga met je vriendinnen een workshop twerken doen. Deze sensuele twerkbewegingen brengen de sexy dame weer in je boven en je kunt de moves uiteindelijk ook nog gebruiken als je weer eens lekker een avondje gaat dansen. Een dergelijke workshop zorgt natuurlijk ook met de meiden onder elkaar voor een flinke dosis hilariteit, net zoals een workshop paaldansen. Maar je bent ook lekker sportief bezig.

7. Ontsnap even aan de luiers

Even ontsnappen aan de luiers is natuurlijk al leuk, maar het is nog leuker als je met je vriendinnen ook samen in een Escape room moet ontsnappen. Er is genoeg keuze op dat gebied, dus zoek er een uit met een leuk thema. Tijdens het ontrafelen van alle puzzels krijgen jullie al weer snel dat ouderwetse saamhorigheidsgevoel.

8. Ga lekker duiken of naar New York

Duiken in een azuurblauwe tropische zee of slenteren door de straten van New York klinkt natuurlijk geweldig om dat even met je vriendinnen te doen. Helaas is dat niet altijd haalbaar als je net een kleintje hebt. Toch is het mogelijk als je naar een van de VR-centra gaat die je tegenwoordig hebt. In deze virtual reality wereld is namelijk alles mogelijk. Van spannende uitdagingen bovenop een wolkenkrabber tot hilarische momenten in de achtbaan of genieten van de prachtige onderwaterwereld. Pas op voor de haaien!

9. Bootje varen

Als het lekker weer is, is het natuurlijk heerlijk om met je vriendinnen een bootje te huren en te gaan varen. Picknickmand mee en lekker bijkletsen op het water, terwijl je geniet van de zon en de omgeving. Mits jullie allemaal ervaren kapiteins zijn, zal het varen ook nog wel de nodige hilariteit opleveren. Echt moeilijk is het niet maar het is vaak even wennen.

10. Zing en dans

Natuurlijk kun je ook gewoon met je vriendinnen een avondje gaan stappen. Ga eens naar een karaokebar en zing de longen uit je lijf. Of ga lekker dansen in een salsa bar of discotheek.

11. Sportief aan de gang

Liever een sportieve activiteit? Ga paintballen, lasergamen, skaten, schaatsen of neem een clinic snowboarden. Er zijn genoeg opties om lekker sportief bezig te zijn met elkaar. Natuurlijk kun je aansluitend altijd met elkaar een drankje en een hapje nemen.

12. Lip dub of een fotoshoot

Maak met je vriendinnen eens een lip dub of een fotoshoot. Het leuke hiervan is dat je aan dit uitje ook een blijvende herinnering overhoudt.

13. Thema-avond

Heb je nog niet zo’n puf om er echt op uit te gaan? Maar wil je gewoon wel lekker even bijkletsen met je vriendinnen? Organiseer dan bij iemand thuis gewoon een middag of avondje. Verbind er een thema aan, zoals bijvoorbeeld een Spaanse avond en laat iedereen een schaaltje tapas meebrengen en wat te drinken.

14. On tour

Lekker shoppen tijdens een fietstour of de stad ontdekken met een tuk-tuk? Maar je kunt natuurlijk ook de natuur in trekken met de fiets en de picknickmand achterop. Of wat dacht je van een dagje strand met je vriendinnen? Lekker luieren in de zon en even helemaal niets doen behalve kletsen?