Stel nou dat je echt helemaal gek op honden bent, maar je bent bang dat een hond en kind niet samen gaan? Dan is er goed nieuws! Er zijn namelijk heel veel redenen waarom een hond het ideale vriendje is voor je zoon(s) en/of dochter(s)! Wij zetten het hier voor op een rijtje.

Gezondheid

Ja, het is echt waar. Het hebben van een hond is goed voor de gezondheid. Zo blijk uit een Fins onderzoek dat wanneer je kind zijn eerste levensjaar opgroeit met een hond, hij in zijn latere leven minder vatbaar is voor ziektes. Dankzij de bacteriën waaraan je kind wordt blootgesteld, krijgt zijn immuunsysteem een boost. Een andere belangrijke reden om een hond te hebben, is om je kinderen achter de tv of tablet vandaan te krijgen. Kinderen kunnen leuke spelletjes doen met een hond en natuurlijk mogen ze mee tijdens de dagelijkse wandelingen. Supergezond dus! Ten slotte blijkt uit een onderzoek dat door Clinical& Experimental Allergy gepubliceerd werd dat kinderen minder kans hebben op het ontwikkelen van astma of een allergie wanneer ze met een hond opgroeien.

Goed voor de ontwikkeling

Het hebben van een hond kan je zoon of dochter enorm helpen in de kinderjaren. Zo krijgen kinderen meer zelfvertrouwen bij lezen, wanneer ze een hond of een ander huisdier hardop voorlezen. Een ander bijkomend voordeel van een hond is dat het de band tussen kinderen onderling verbetert. Ze moeten de hond namelijk delen, waardoor ze samen met hun viervoetige vriend de grootste lol kunnen beleven. Bovendien zullen verantwoordelijkheden samen uitgevoerd moeten worden. Kinderen die opgroeien met een hond ontwikkelen hierdoor goede eigenschappen, zoals geduld en ijver. Ze zullen namelijk op een betrouwbare manier de hond leren verzorgen. Natuurlijk is een van de mooiste voordelen van een hond hebben dat je kind altijd een vriendje in de buurt heeft. Een hond is er altijd om ze op te wachten als ze thuis komen om ze vervolgens vrolijk te begroeten. Een kind kan zijn grootste geheimen kwijt bij zijn hond en de meeste trouwe viervoeters zijn altijd wel in voor een spelletje. Je kind zal zich dus niet vervelen.

Maak een goede afweging

Het hebben van een hond heeft onnoemlijk veel voordelen, maar het is alleen een goed idee om een viervoeter in huis te halen als je er zelf ook echt een wil. Bedenk bovendien dat een puppy in het begin ook veel aandacht zal vragen. Bereid je dus goed voor op de extra verantwoordelijkheden die je je op de hals haalt en sluit een goede inboedel- en opstalverzekering af die schade door huisdieren ook vergoedt. Vaak is hier een allrisk verzekering voor nodig.