Vond jij het vroeger ook gezellig toen er een cd met kids hits aanstond in huis? Tegenwoordig is het veel eenvoudiger om zo'n gezellige sfeer te creëren. Met Spotify heb je eindeloos toegang tot de beste hits. Toch is het als ouder aan te raden om kindvriendelijke playlisten te zoeken. In dit artikel hebben we 5 voorbeelden van playlists op een rijtje gezet waar zowel jij als jouw kinderen van kunnen genieten.

1. Family & Kids

Wil je in een keer een groot overzicht aan beschikbare playlists die kind en familie vriendelijk zijn? Dat is zeer eenvoudig. Spotify biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om op genre te zoeken. Family & Kids is een populair genre op Spotify. Hier vind je niet alleen leuke kindermuziek, maar ook direct leuke playlists met thema's. Kies bijvoorbeeld een filmthema en geniet van populaire kindermuziek uit bekende films. Zo weet je dat je als moeder altijd een kindvriendelijke playlist hebt opstaan en kun je er zelf ook van genieten.

2. This is Disney

Wil jij lekker uithalen bij 'Let it go' van Frozen of uit volle borst meezingen met 'Hakuna Matata'? Kies dan voor de Disney playlist op Spotify. De playlist 'This is Disney' heeft alle populaire Disney tracks. Zet deze playlist op shuffle en geniet uren lang van de leukste Disney liedjes in huis. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor ouders met nostalgie!

3. Slaapliedjes

Heeft jouw baby, dreumes of peuter moeite met slapen? Probeer eens een playlist met slaapliedjes speciaal voor jonge kinderen. Dit zijn playlisten met vooral rustige en kalmerende muziek. Het is een ideale manier voor kinderen om tot rust te komen en zo beter te kunnen slapen. Zoek bijvoorbeeld eens op 'Baby's Lullaby' of 'Baby songs'. Zet een playlist aan en geniet van een slapende baby binnen enkele minuten. Welke moeder wordt hier niet blij van?

4. Klassieke muziek

Wist je dat verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat klassieke muziek op jonge leeftijd een grote invloed heeft op de hersenontwikkeling. Je leert op jonge leeftijd patronen sneller herkennen en het stimuleert de hersenontwikkeling. Een playlist met klassieke muziek is dus niet alleen fijn voor moeders om een rustige sfeer in huis te creëren, maar ook ideaal voor de jonge ontwikkeling. Ook blijkt dat huiswerk maken met klassieke muziek rustgevend werkt en dat je er extra focus van krijgt. Doe 's middags dus even een klassieke playlist aan tijdens het huiswerk maken en geniet sneller van beter resultaat.

5. K3 en meer!

Er bestaan veel playlists op Spotify die geheel gewijd zijn aan een bepaalde muziekgroep of artiest die kindermuziek maakt. Zo kun je helemaal losgaan op een K3 playlist of een playlist van een andere populaire groep. Je doet er goed aan om jouw Spotify account in te stellen op familiegebruik. Dit kan gewoon bij jouw persoonlijke instellingen. Op deze manier filtert Spotify artiesten of nummers die grof taalgebruik hebben of niet kindvriendelijk zijn. Zo kunnen jouw kinderen veilig zelf een playlist uitzoeken of zelf aanmaken.

Muziek maakt zoveel beter. Laat jouw kinderen op jonge leeftijd al genieten van de wonderenwereld van muziek dankzij Spotify. Maak zelf een kindvriendelijke playlist aan waar de hele familie van kan genieten of kies een Family & Kids playlist van Spotify zelf. Geniet van muziek in huis dankzij Spotify.