Mama zijn is een druk bestaan. Je staat altijd klaar voor je kinderen, dag en nacht. Vaak moet je dit ook nog combineren met een drukke baan. Logisch dus dat je af en toe tijd voor jezelf nodig hebt. Wat is er nu beter dan een vrije avond lekker netflixen? In dit artikel krijg je de top 10 netflixseries om als moeder optimaal bij te ontspannen.

1. The let down

Dit is misschien wel de populairste comedyserie onder moeders van dit moment. Het gaat over Audrey, die net moeder is geworden. Het moederschap valt haar zwaarder dan gedacht. Ze vindt bij niemand in haar omgeving de steun die ze nodig heeft en ze is uitgeput. Totdat ze een praatgroep voor jonge moeders ontdekt. De serie staat bol van herkenbare situaties en is zeer vermakelijk. Je zult er gegarandeerd bij ontspannen.

2. The good wife

Een boeiende serie over een vrouw die haar oude baan als advocate weer moet oppakken, wanneer haar man de gevangenis in gaat door een corruptieschandaal. Dit gaat met vallen en opstaan, vooral omdat ze ook haar handen vol heeft met de opvoeding van haar twee tieners. Een fijne combinatie tussen het crime- en dramagenre.

3. Jane the virgin

In deze hilarische comedyserie komt Jane, een religieus meisje, erachter dat ze zwanger is geworden door een medische fout waarbij ze per ongelijk kunstmatig is geïnsemineerd. Dit terwijl ze net had besloten naar haar oma te luisteren en tot het huwelijk maagd te blijven. Deze serie heeft meerdere prijzen gewonnen. De actrice die de hoofdpersoon speelt, won bijvoorbeeld een Grammy.

4. Call the midwife

Deze dramaserie bestaat uit vijf seizoenen en als je niet oppast, heb je ze zó allemaal gezien. Het gaat over Jenny die in de jaren 50 aan de slag gaat als verloskundige in de Londense achterstandswijken. Hier komt ze veel ellende en armoede tegen en ze realiseert zich dat het leven hier heel anders is dan ze gewend is. Dit zorgt soms ook voor grappige momenten.

5. The client List

Deze serie gaat over een alleenstaande moeder die er na het weglopen van haar man er alles aan probeert te doen om rond te komen met haar gezin. Dit resulteert in dat ze overdag een zorgzame moeder is die voor haar kinderen klaar staat, en ’s avonds werkt in een massagesalon waar veel ‘speciale’ klanten komen. Ze krijgt een dubbelleven en lijkt het aardig te redden, totdat haar man weer op de stoep staat.

6. Grace and Frankie

Deze serie is zo goed dat het genomineerd is voor een Emmy Award. Het gaat over de dames Grace en Frankie die elkaar in eerste instantie niet kunnen luchten of zien. Wanneer hun mannen aankondigen hen te willen verlaten omdat ze verliefd op elkaar zijn, stort hun wereld in. Ze komen erachter dat het enige wat ze hebben zijzelf zijn en zo worden ze steeds betere vriendinnen.

7. Orange is the new black

Ook deze serie heeft Emmy nominaties. In deze zevendelige serie wordt Piper tot 15 maanden cel veroordeeld voor drugssmokkel. Ze gaat van haar comfortabele leven naar een leven in een oranje overall. In eerste instantie moet ze zien om te gaan met pesterijen en vrouwen die vooral ruzie zoeken. Gaandeweg lukt het haar in de gevangenis vriendschappen te sluit met andere vrouwen en een vaste groep te vormen.

8. Workin’ moms

Deze hilarische Canadese serie gaat over vier moeders die na hun zwangerschapsverlof weer aan het werk moeten. Alle vrouwen hebben een heel verschillend leven, van thuisblijfmoeder tot reclamevrouw aan de top van een bedrijf. Allemaal krijgen ze te maken met dezelfde problemen die herkenbaar en extra aangezet zijn. De serie bestaat uit 13 afleveringen van een half uur, dus je bent er zo doorheen en kunt een tijdje gegarandeert ontspannen.

9. 13 reasons why

Van deze serie heb je waarschijnlijk al eens gehoord. Het gaat over de reden waarom hoofdpersoon Hannah Baker zelfmoord pleegt. Aan de hand van cassettebandjes vertelt ze haar verhaal en waarom ze tot die daad gekomen is. Een heftige maar steengoede serie dus. Zeker interessant wanneer je benieuwd bent naar de moeilijkheden die tieners mee kunnen maken en een opening nodig hebt om deze onderwerpen met je eigen kinderen te bespreken.

10. Rita

De Deense serie Rita heeft zowel kenmerken van een comedy als een dramaserie. Rita is een alleenstaande moeder en schooljuf. Hoe goed ze het in de klas voor elkaar heeft, zoveel problemen heeft ze in haar privéleven. Hoewel de serie gaat over behoorlijk zware onderwerpen zoals scheidingen, moeizame relaties en pesterijen, is het allemaal op een behoorlijk luchtige manier verpakt en daarom een fijne serie om naar te kijken.