Het weer is natuurlijk vaak regenachtig en koud in de herfst, dus zullen je kinderen vaker thuis zijn. Om een gezellige sfeer te creëren, kun je de typische herfstproducten in huis halen om die gezellige sfeer van de herfst te bewerkstelligen. Welke dat zijn, zie je in dit lijstje!

1. Spelletjes

Natuurlijk beginnen we met spelletjes! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb de mooiste herinneringen aan mijn jeugd, dat we samen als familie leuke spelletjes speelden als Rummikub, Memory, en kaartspellen. Haal dus jouw favoriete spellen in huis, en herleef je jeugdherinneringen samen met je familie!

2. Warme chocomel met slagroom

En als je dan toch zo gezellig met z’n allen zit te spelen, kan een lekkere mok warme chocomel eigenlijk niet ontbreken. Vooral als er een toet slagroom op zit, en een lekker koekje ernaast, ben je verzekerd van blije kindergezichtjes.

3. Verkleedpakken

Natuurlijk is het fijn als je spelletjes creëert voor je kinderen die ze ook zelfstandig kunnen spelen. Verkleedpakken zijn hier een hele goede keuze! Kinderen kunnen de leukste scenes bedenken als ze in hun rol komen, en daar dan ook de hele dag mee bezig zijn. Overleg met je kind wat hij graag zou willen hebben. Een piratenpak, prinsessenjurk, of een superman-outfit. Het zijn allemaal leuke voorbeelden hoe je je kind de leukste tijd van zijn leven kunt bezorgen door een simpel item.

4. De natuur onderzoeken

Op de dagen dat het weer wel een beetje meezit, is het erg leuk om samen met je kinderen de veranderingen in de natuur te gaan bestuderen. Het is een erg leerzame maar ook vooral interessante activiteit voor de kinderen die hun zeker bij zal blijven. Je kunt samen bladeren zoeken, paddenstoelen, verschillende soorten mos, en dit alles bekijken met een vergrootglas. Ook een kindermicroscoop is erg leuk voor de kinderen, en zorgt voor een extra activiteit die ze thuis kunnen doen om nog verder te onderzoeken hoe zoiets van heel dichtbij er nou precies uitziet.

5. Vogelhuisje maken

Als je door omstandigheden niet naar buiten kunt, is thuis een vogelhuisje maken ook een heel leuk idee. Je leert je kind op deze manier om voor dieren te zorgen, en rekening te houden met andere wezens. Je zou natuurlijk zelf een vogelhuisje kunnen maken, en dan wordt de activiteit daardoor veel uitgebreider. Maar je kunt ook een vogelhuisje kopen in het tuincentrum, en deze samen met je kind vullen met voedsel voor de vogeltjes, en er een mooie plek voor uitkiezen in de tuin. Vooral een plekje dichtbij het raam is erg aangeraden, want je kind kan zo van achter het raam het vogelhuisje in de gaten houden, en kijken hoe vaak er vogeltjes komen om te eten. Erg interessant en een leuke bezigheid voor de kids!

6. Boeken lezen

Eén van de meest profijtvolle zaken die je je kind mee kunt geven, als het gaat om leren, is het lezen van boeken. Vooral in de herfst is het weer er perfect voor om lekker thuis te blijven en interessante boeken te lezen. Zorg dus voor een cozy plekje waar je kind boeken kan lezen, en een goed arsenaal aan boeken. Op deze manier heeft je kind altijd wat te lezen, en raakt het niet verveelt van dezelfde boeken. Boeken uitkiezen bij de bibliotheek is ook een goede keuze, want het zorgt voor meer variëteit, en is een leuke manier om de interesses van je kind te ontdekken. Dit is dus ook gelijk een extra activiteit: samen boeken uitkiezen bij de bieb!

7. Activiteitenboeken

Ook activiteitenboeken en kleurboeken zijn erg handige items om in huis te hebben in de herfst. Het brengt voor kinderen die echte herfstsfeer van gezellig thuis blijven, samen met mama en papa. Je kind vind in activiteitenboeken verschillende spelletjes en opdrachten die zowel leerzaam als leuk zijn, en dus een goede manier om verveling te voorkomen.

8. Knutselen

Last but not least: knutselen in de herfst is één van de leukste dingen die je kunt doen als het weer niet meezit. Verven, knip- en plakwerk, of zelf constructies maken van karton. Er zijn veel verschillende knutselideeën over de herfst te vinden op Pinterest, dus je zult altijd wel iets vinden dat bij je past. Knutsel samen met je kind, of laat hem zelfstandig zijn kunstwerken in elkaar zetten. Leuk is het om een speciaal plekje te creëren waar je zijn knutselwerken tentoon stelt, zodat hij extra trots op zichzelf kan zijn!