Twee kinderen hebben is soms moeilijker, vooral in het begin en wanneer het tweede kind nul tot 15 maanden oud is en het eerste nog een peuter. Maar als je overweegt om voor een tweede kind te gaan, kunnen we je vertellen dat het na de eerste 15 maanden van je tweede kind wel een stuk makkelijker gaat. En zelfs nog gemakkelijker als het oudste kind begint te praten. Nadat de kinderen samen kunnen beginnen spelen, wordt het nog eenvoudiger om twee kinderen te hebben.

Je hoort vaak zeggen: “De meeste dingen die van grote waarde zijn, zijn moeilijk”. Dus in sommige opzichten is het hebben van twee kinderen gemakkelijker en in sommige opzichten kan het moeilijker zijn, maar voor velen is het hebben van twee kinderen beter en makkelijker dan één. Hier zijn nog 5 redenen waarom twee kinderen hebben makkelijker is dan één.

1. Je hebt vaardigheden geleerd door je eerste kind

Als je op het punt staat om je tweede kind te krijgen, kun je je zorgen maken over de aanpassing en het leerproces zoals je met je eerste kind hebt ervaren. Maar het is bijlange niet zo moeilijk als je denkt. Na het krijgen van je eerste kind heb je al veel vaardigheden geleerd en geperfectioneerd. Je hebt geleerd hoe je een __luier moet verversen, een baby moet voeden, waarom baby's huilen, enz. Hierdoor zul je meer controle hebben over het moederschap na je tweede bevalling. En zelfs de bevalling gaat gemakkelijker, omdat je weet wat je van je lichaam kunt verwachten en hoe je het snelst van de bevalling kunt genezen.

2. Je kinderen zullen entertainen en vrienden met elkaar worden

Voor vele ouders is dit het favoriete resultaat van het hebben van twee kinderen. De meeste broers en zussen zijn de beste vrienden. Ze vermaken elkaar, lachen samen, leren elkaar dingen, en nemen veel stress van je af als ouder. Als ouders zijn jullie niet langer de enige bron van socialisatie in huis. Voor kinderen is het ook goed om te leren delen, elkaar te troosten en samen te werken.

3. Je hebt al de rol van ouder aangenomen

Als je bevalt van je eerste kind, heb je misschien besloten om een __paar uur per dag thuis te blijven, in plaats van je voltijdse baan te behouden. Op die manier moest je afstand nemen van een deel van je identiteit en een nieuwe aannemen, die van moeder, huisvrouw, verzorger, enz. Bij een eerste bevalling is het voor beide ouders ook vaak moeilijk om je zich voor te stellen dat een groot deel van hun vrijheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Deze verandering kan moeilijk te aanvaarden zijn. Maar bij het krijgen van een tweede kind, ervaar je deze rolverandering niet of is deze minder intens.

4. Je hebt al meer ervaring met kinderen

Voor het eerst voor een kind zorgen, kan beangstigend zijn. Bij het krijgen van een tweede kind, vind je eenvoudiger en sneller je weg. Door je eerste kind heb je al veel geleerd over verschillende slaapstrategieën, kinderziektes, hoe om te gaan met een zieke baby, enz. En je hebt zelfs geleerd hoe je als moeder moet overleven in alle dagelijkse drukte. Bij je tweede kind zul je je ook meer een professional voelen. Je weet wat je moet doen en wanneer en voelt je dus meer op je gemak.

5. Je krijgt andere persoonlijkheden te zien en leert nieuwe vaardigheden als ouder

Als je maar een kind hebt, is het eenvoudig om te geloven dat de meeste baby's over het algemeen hetzelfde zijn. Maar als je er twwe hebt, besef je dat kinderen uniek en heel anders op de wereld komen. Je ene kind is bijvoorbeeld zeer oplettend en emotioneel expressief, terwijl je andere kind de ogen dichthoudt en wil dat je hem of haar vasthoudt. Eens ze peuters zijn, verschillen hun persoonlijkheden nog meer van elkaar. Ze vereisen verschillende discipline-tactieken en beloningen. Bovendien kun je ook van verschillende dingen genieten met twee kinderen. Als je eenmaal twee kinderen hebt, besef je niet alleen dat alle kinderen uniek zijn, je begint het ook te ervaren.

Je leert verschillende strategieën en technieken die nodig zijn in de opvoeding van je kinderen, want je twee kinderen zijn niet gelijk.