Waarom huilt mijn baby? Hoe zorg ik dat mijn puberende zoon meehelpt in het huishouden? En waar kan ik andere moeders ontmoeten? Wel, tegenwoordig zijn zelfs hier apps voor! Heb je al eens gehoord van Peanut, Picniic en iGrow? Leer hier over dé zes apps die elke moeder direct zou moeten downloaden en maak je leven zo een stuk eenvoudiger!

1. De Mamalove zwanger app

Mamalove heeft een eigen Zwanger app ontwikkeld. Met de MamaLove – Zwanger App lees je in je persoonlijke zwangerschapskalender alles wat je moet weten over je zwangerschap van week tot week. We geven je tips, de do’s en don’ts en vooral heel veel informatie. Meer informatie kan je lezen op onze specifieke pagina over de Zwanger app. Ook is de app direct te downloaden in de store van je telefoon:

2. Chorma

Zeuren je kinderen, omdat ze klusjes moeten doen? Da’s verleden tijd met de app Chorma. Je kroost verdient digitale punten, wanneer ze bijvoorbeeld de afwas doen. Wanneer ze genoeg punten hebben verzameld, kunnen ze deze inruilen voor door jou gekozen beloningen. De app synchroniseert met de smartphones van alle gezinsleden, waardoor de klusjes- en de puntenlijst telkens up-to-date zijn. Zo zijn je kinderen gemotiveerd en hoef jij net wat minder in het huishouden te doen. Ideaal, toch?

3. EHBO-app van het Rode Kruis

Alles wat je wilt weten over EHBO vind je in de EHBO-app van het Rode Kruis. Voor tachtig veelvoorkomende noodsituaties krijg je stappenplannen te zien om op een correcte manier te handelen. Maar je vindt ook snel AED’s in de buurt en de app toont je de dichtstbijzijnde EHBO-post. En heb je toch echt net wat meer hulp nodig? Met één druk op een knop bel je direct 112!

4. Peanut

Tinder voor moeders: klinkt dat als een vreemde combinatie? Nee hoor! Het kan nu eenmaal leuker zijn om met een medemama activiteiten te ondernemen met de kinderen! Zo kunnen jullie lekker kletsen, terwijl de kinderen al spelend vrienden worden. Al meer dan 300.000 vrouwen gebruiken de app Peanut! En – net zoals bij Tinder – kun je de profielen van de andere moeders bekijken. Vervolgens kun je hen swipen, om elkaar erna via een chat nog net iets beter te leren kennen.

5. Picniic

Tom heeft een spannende voetbalwedstrijd, Anna heeft een afspraak bij de tandarts en Elke… Waar moet Elke ook alweer naartoe? Dit scenario komt je waarschijnlijk maar al te bekend voor. Elk gezinslid heeft eigen hobby’s, verplichtingen en afspraken. Daarnaast zijn lijstjes waarschijnlijk je nieuwe beste vrienden: boodschappenlijstjes, volgekrabbelde post-its met to do’s en natuurlijk de kalender met de verjaardagen van alle vriendjes van alle kinderen. Maar hoe hou je eigenlijk overzicht op al deze niet-te-vergeten activiteiten? Ontmoet de app Picniic: dé familieplanner bij uitstek. Plaats evenementen in de kalender, sla boodschappen- en to-do-lijstjes gemakkelijk op en bewaar al je favoriete gerechten in de app. Ook leuk: je downloadt deze digitale assistent helemaal gratis!

6. Infant Cries Translator

Baby’s huilen. Dat weet elke moeder. Maar soms weet je totaal niet wat de reden achter al dit huilen is. Daarom is er de Infant Cries Translator. Je neemt het gehuil gedurende ongeveer tien seconden op. Via de app laad je het geluidsfragment op en direct weet je wat er eigenlijk aan de hand is. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 92 procent van de gebruikers het juiste antwoord kreeg. Het lijkt wel een soort babyfluisteraar! Na een tijdje zul je zelfs zonder de app precies weten waarom jouw kind huilt.