Ieder kind dat geboren wordt krijgt een eigen karaktertje mee en dat zal elke moeder beamen. Met deze 6 dingen die je moet weten over het sterrenbeeld tweeling ga je beter begrijpen wat er speelt.

1. Het staat in de sterren

Dat bij de geboortedatum en -uur automatisch een karaktertje gelinkt wordt is reeds duizenden jaren gekend. Werd jouw kind tussen 21 mei en 20 juni geboren kreeg hij of zij het sterrenteken Tweeling mee. Een sterrenteken is het teken in de Zodiac wat het hoogst aan de hemel stond op het moment dat het kindje ter wereld kwam. Maar niet enkel het sterrenbeeld is belangrijk, ook de ascendant – het teken dat rijzend was – mag je niet negeren als het aankomt op karaktereigenschappen.

2. De vrolijke taterwaters

Is jouw kind geboren onder het sterrenteken Tweelingen, of Gemini zoals het genoemd wordt in vakjargon, dan is het vast een onstuitbare spraakwaterval. Tweelingen zijn heel sociale wezentjes die niet op hun mondje gevallen zijn waardoor je wel eens met de handen in de haren zult staan. Hun leergierigheid en drang naar kennis is bijna legendarisch. Waarom? Daarom! is iets wat echt niet werkt en je hebt maar beter een goede uitleg klaar wil je rust krijgen.
Kleine tweelingen hebben nooit last van verveling, ze weten zich altijd te vermaken. En ook al vinden ze het vaak niet erg om alleen te spelen, toch verkiezen ze het gezelschap van een broertje of zusje. Wel is het zo dat ze het ene moment diep opgaan in hun spel en ze het volgende moment met heel iets anders bezig zijn. Het wispelturige zie je ook terug in hun stemming; de term 'omslaan als een blad' is iets wat eigen is aan kinderen met dit sterrenbeeld. Het ene moment lopen ze vrolijk door de tent te huppelen, het andere moment mopperen ze omdat het regent.

3. (h)Echte familiemensjes

Voor een tweeling is familie heilig en ze zijn er dan ook heel erg aan gehecht. Broertjes en zusjes, nichtjes en neefjes zullen altijd voorrang krijgen op vriendjes. Want ook al is een Tweelingkind heel sociaal, zich hechten aan iemand doen ze niet zo snel. Eens je hun hartje veroverd hebt zul je voor altijd dikke vriendjes blijven maar het kan even duren voor die band ontstaat. Is een Tweelingkind het enige kind dan kan een huisdier zijn nood aan een broertje of zusje opvullen. Sta er niet van versteld als de kleuterjuf haar ongerustheid uit over jouw kind dat graag alleen speelt en zich niet makkelijk aan de groep bindt. Voor een tweeling is dit heel normaal en je zult merken dat na een tijdje alles in de plooi valt.

4. Ontdekkingsreizigers in spe

Met een tweelingkind in huis heb je een tekort aan ogen, vooral op de rug. Altijd valt er wel iets nieuws te ontdekken en een avontuur gaat het nooit uit de weg. Vooral ondernemingen die niet echt passen bij hun leeftijd krijgen de voorkeur en ze laten duidelijk merken dat het hen niet zint als je hen terecht wijst. Tweelingen hebben ruimte nodig om hun wereldje te verruimen en vooral veel bewegingsvrijheid. Een park of een kinderstoeltje zijn dan ook niet zijn favoriete plekjes om te vertoeven.

5. Kleine doordenkertjes

Al van bijna pas na de geboorte zie je aan een tweelingkind dat het alles in de gaten houdt. De baby gaat gericht kijken naar dingen en je merkt als het ware dat het ook die dingen registreert. Het zijn echte rationele denkers die de nodige ruimte vragen om hun emoties te uiten. Daarom doe je er goed aan om een huilend tweelingenkind niet meteen te sussen met een fopspeen. Het oppakken, zachtjes sussen of een ontspannende babymassage tijdens zijn emotionele ontlading zal het kind veel fijner vinden omdat hij niet belemmerd wordt in zijn expressie.

6. Framboos, Framblij

Zoals eerder aangegeven is een tweeling gevoelig aan stemmingswisselingen. Dit komt vaak over als iemand met twee gezichten. Op weg naar oma toe kan hij heel de auto op stelten zetten omdat hij vastgemaakt moet in zijn stoel, vanaf het moment dat de motor stopt huppelt hij met blijde zin oma tegemoet. Soms zou je gaan denken dat ze je moedwillig testen maar niets is minder waar. Het is een karaktereigenschap van een Tweeling, niet meer of niet minder.