Gordijnen maken een kamer compleet. Ze helpen het licht onder controle te houden, geven privacy en warmte, bevestigen je stijl en voegen textuur en kleur toe. Maximaliseer de voordelen met deze richtlijnen en uw gordijnen hangen perfect.

Hang ze niet te smal op

Kies een gordijnroede die breder is dan de breedte van uw raam. Dit geeft voldoende ruimte om de gordijnen om aan weerszijden van uw raam te hangen. Zo zijn ook de ramen altijd goed bedekt. Het laat je ook denken dat het raam veel groter is dan het in werkelijkheid is. Daarnaast zorgt de raambekleding ook voor een stuk extra isolatie en verduistering.

Gebruik voldoende stof

Je wilt dat je gordijnen vol aanvoelen, niet mager. Als u van plan bent om uw gordijnen af en toe te sluiten, moeten de gordijnen ongeveer tussen de twee en 2,5 keer de breedte van het eigenlijke raam zijn.

Hang de gordijnen hoog

Hoe hoger de gordijnroede, hoe groter het raam zal verschijnen, dus bevestig uw gordijnroede dichter bij het plafond dan de bovenkant van uw raam, als u kunt.

Maak de gordijnen niet te kort

Tenzij u gordijnen in caféstijl gebruikt, moet de stof op de grond vallen. Dit zijn de hoogwaterbroeken van gordijnen en zien er niet goed uit. Een beetje te lang kan leuk zijn als je een romantisch gevoel wilt, maar als je je geen zorgen wilt maken dat ze slepen en vuil worden, stop dan de stof net voordat ze de vloer raken – een iets minder dan een centimeter is goed.

Kies de juiste stof

Kies gordijnstof die past bij zowel de sfeer in de kamer als de functie ervan. Lichtere dessins voelen nonchalant aan en filteren licht, terwijl dichtere stoffen formeler aanvoelen en meer privacy bieden. Probeer iets als zwaar velours voor tochtige ramen of linnen voor een luchtiger gevoel tijdens de zomer.