Als jij en je vrouw een eerste moederdag vieren, wil je er waarschijnlijk een speciale gelegenheid van maken. Gelukkig, als je jouw vrouw of vriendin goed kent, zou het gemakkelijk moeten zijn om erachter te komen wat voor soort dingen het leukst voor haar zijn als nieuwe moeder. Overweeg volgende 6 stappen voor een onvergetelijke eerste moederdag:

Geef haar een vrije dag

Vanaf het moment dat het hoofd van jouw vrouw of vriendin de avond voor Moederdag op het kussen valt, neem je al haar normale taken over. Tenzij ze op een bepaald uur moet opstaan, moet je haar wekker uitzetten en haar laten uitslapen. Op moederdag is het jouw taak om vroeg op te staan __en voor de baby te zorgen en de babyfoon bij je te houden zodat mama niet wakker wordt. Verras de nieuwe moeder vervolgens met een ontbijt op bed en moedig haar aan om haar tijd te nemen om op te staan. Misschien kun je haar zelfs een bad voorbereiden? Terwijl ze opstaat, ga aan de slag met het huishoudelijk werk dat gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat ze zich vandaag volledig onbelast voelt.

Verras haar met een speciaal geschenk

Moederdag gaat meestal over geschenken van de kinderen. Maar je kleintje is daarvoor nog te jong, wat een goed excuus is om je vrouw of vriendin te laten zien hoe dankbaar je bent voor alles wat ze heeft gedaan bij de bevalling van je kleintje. Overweeg een gepersonaliseerd cadeau met datum om van haar eerste Moederdag een blijvende herinnering te maken. De kans is groot dat ze waarschijnlijk geen geschenk van je verwacht, dus een leuk gebaar als dit zal echt een speciale verrassing voor haar zijn.

Plan een dagje uit

Plan een leuke dag vol activiteiten, alleen voor jullie tweeën of voor jou en de baby. Overweeg de dag te beginnen met een activiteit voor iedereen, zoals een uitstapje naar de dierentuin of een picknick (zorg ervoor dat je je vrijwillig aanmeldt voor het wisselen van luiers of het duwen van de kinderwagen). Vergeet uiteraard de camera niet, zodat je veel foto's kunt maken. Regel voor 's avonds een oppas of vraag een familielid om voor de baby te zorgen, terwijl jullie samen uit eten gaan. Of als je goed kan koken, bereid thuis een speciale maaltijd voor, waarvan je denkt dat het meer voor haar betekent dan uit eten gaan.

Maak haar iets sentimenteels

Zelfs als je normaal niet het creatieve type bent, is de eerste moederdag van je vrouw een geweldige kans om iets leuks en memorabels te maken. Maak voor haar een fotoalbum met de eerste foto's van de baby en foto's van tijdens de zwangerschap. Probeer zelfs foto's te vinden van het moment toen ze erachter kwam dat ze zwanger was. Of, voor een heel gek idee, koop wat handwerkbenodigdheden en maak voor haar een allereerste kunstwerk met deegwaren. Het zal ongetwijfeld het eerste zijn van een grote collectie als je kind wat ouder is.

Vier het einde van de zwangerschap

Plan een aantal activiteiten die gericht zijn op dingen die ze niet kon of wilde doen terwijl ze zwanger was. Ga naar een wijnproeverij, maak een lange wandeling, ga naar het strand, speel tennis, ga bowlen, enz. Maak haar een picknick van alles wat ze tijdens haar zwangerschap vermeden heeft: sushi, wijn, koffie, frisdrank , enz.

Betrek de familie

Nodig alle familieleden uit om deel te nemen aan de viering van je vrouw haar eerste moederdag. Dit kan een bijzonder aangrijpend moment zijn voor de nieuwe grootouders, vooral als dit hun eerste kleinkind is. Nodig ze uit voor een lunch of diner (als je de gave hebt om iets te organiseren zonder je vrouw stress te bezorgen!) Maar hoe leuk het feest ook is, vergeet niet om de andere moeders op het evenement te vieren, vooral die van jou en je vrouw.

Uiteindelijk, bij het plannen van een goede moederdag, of het nu de eerste of de zoveelste is, gaat het erom dat je je vrouw speciaal laat voelen. Niemand kent je vrouw beter dan jij, dus houd haar specifieke voorkeuren en wensen in gedachten bij het plannen van haar speciale dag. Wil je je vrouw ook nog een speciaal cadeau geven? MeervoorMamas heeft er een moederdag artikel over geschreven.