Seksdromen, is dat iets om je voor te schamen? Geen zorgen, iedereen heeft dit soort dromen en zeker bij zwangere vrouwen komt dit nogal eens voor. Misschien heb jij een van de volgende zeven seksdromen en dit is wat ze betekenen…

1. Erotisch dromen als je zwanger bent

Dit komt vrij veel voor en heeft verschillende redenen. Er stroomt meer bloed naar je erogene zones, zoals je vagina en tepels en de toename van je hormonen spelen ook een belangrijke rol. Meer vaginale afscheiding zorgt dat alles echter lijkt en je kunt zelfs een orgasme krijgen. Dit wordt aangestuurd door je brein. Vaak komt het meer voor bij vrouwen die met hun seksleven even tijdelijk in een dip zitten in de zwangerschap. Alles zit in de weg, er is minder zin of je bent te moe of de partner ziet het nu even niet zo zitten om seks te hebben. De erotische dromen zijn een soort van compensatie.

2. Dromen over seks met je ex

Dromen over seks hoeft echt niet altijd met je eigen partner te zijn. Het kan net zo makkelijk gebeuren dat je ex de hoofdrol speelt. Soms heeft dit te maken met de onzekerheid over je lichaam en zeker als je zwanger bent speelt dit vaak een grote rol. Daarbij moet je ook wennen aan je nieuwe taak, je wordt namelijk moeder. Heeft dit een nadelige invloed op je seksleven? Het is dan veilig om in je dromen om even op je ex terug te vallen.

3. Seks met meerdere partners

Hier krijg je misschien alleen al bij de gedacht aan een dergelijke droom al het schaamrood op de kaken. Toch wil dromen over seks met meerdere partners niet altijd zeggen dat je dit ook daadwerkelijk wilt. Vaak betekent het juist dat je naar meer intimiteit met je eigen partner verlangt.

4. Seks met een andere vrouw

Als je droomt over seks met een andere vrouw wil dat niet ineens zeggen dat je seksuele voorkeur veranderd is. Het kan wel zijn dat je meer waardering voor het vrouwelijke lichaam hebt gekregen. Soms speelt een zwangerschap of een bevalling hier ook een grote rol in. Misschien heb jij je wel verbaasd over wat jouw lichaam allemaal voor elkaar heeft gekregen. Of misschien was je heel trots op je volle borsten tijdens of na de zwangerschap.

5. Kinky dromen

Als je tijdens je droom ineens hele kinky dingen doet, zou het kunnen dat je fantasie een oppeppertje nodig heeft, maar het kan ook zijn dat jouw seksleven een beetje is ingedut. Misschien is je seksleven minder spannend geworden of komt er weinig van de laatste tijd omdat je nog een klein kind hebt wat veel energie vreet. Toch is opwindende seks iets wat je zelf ook graag wilt, al hoeft het niet speciaal altijd kinky te zijn.

6. Intense passie

Als je in je droom echt geweldige seks hebt met je partner of dingen met hem doet die je in real life nooit zou doen, dan kan het gebeuren dat als je wakker wordt je met schaamte aan deze droom terug denkt. Niet doen! Onbewust wil je ook graag eens een keer buiten de lijntjes kleuren en sta je open voor nieuwe en spannende ervaringen met je partner. Ook al is dat misschien minder schokkend dan wat je in je droom hebt gedaan.

7. Je partner heeft seks met iemand anders

Als je tijdens een droom geconfronteerd wordt met je partner die seks heeft met een ander, dan kan dat zelfs als je inmiddels wakker bent een naar gevoel bij je achterlaten. Waarschijnlijk zeg je tegen jezelf dat dromen bedrog zijn, maar toch is het verstandig om eens bij jezelf te rade te gaan. Misschien ben jij wel gewoon onzeker over wat je partner voor je voelt? Misschien voel je jezelf niet meer zo aantrekkelijk? Meestal wijst het op iets waar je onzeker over bent en in het ergste geval kan een dergelijk droom ook wijzen op iets in je relatie wat niet helemaal goed zit. Maar laat de droom eerst bezinken voordat je woedend ze partner aanvalt bij het wakker worden. Misschien was het maar gewoon een droom die aangewakkerd werd door iets wat je op televisie hebt gezien.