De eerste moederdag is natuurlijk een speciale dag. Het is namelijk een dag die in het leven wordt geroepen als je moeder bent geworden, en je kunt er dan ook optimaal van genieten. Veel moeders weten echter niet zo goed wat ze moeten doen met Moederdag. Dit kan natuurlijk ook zeer lastig zijn. Want je baby moet ook altijd mee en dat beperkt de leuke uitjes die je kunt doen. Je moet namelijk met zeer veel zaken rekening houden en dat kan zeer lastig zijn. Toch kun je met je baby en de rest van je gezin een leuke Moederdag hebben. Bij dezen daarom 5 Moederdag-ideeën voor een uitje met de baby.

Tip 1: kinderboerderij

Kinderen houden van veel dingen. Van het een meer dan het ander. Bij sommige zaken kunnen ze moeilijk hun aandacht erbij houden, terwijl ze met andere kwesties het meeste plezier van de wereld kunnen hebben. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om met je baby tijdens Moederdag naar de kinderboerderij te gaan. Dit heeft veel voordelen. Allereerst kun je dan namelijk genieten van een heerlijke, prachtige wandeling. Dit is natuurlijk een genot voor het hele gezin. Maar het is ook leuk omdat je baby op die manier op een goede manier kennis kan maken met verschillende dieren. Je hebt namelijk veel dieren in de kinderboerderij waarvan je kunt genieten. Zoals leuke schapen, geitjes, varkens, biggetjes en nog veel meer. Niet alleen heb je zoveel plezier, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je beweegt. En bewegen is immers gezond voor de ziel en het lichaam.

Tip 2: de speeltuin

Een plek waar je natuurlijk altijd heen kunt gaan, maar zeker tijdens Moederdag is het leuk om daar eens heen te gaan. En het is dan ook leuk om bijvoorbeeld eens naar een andere speeltuin te gaan. De speeltuin die in je buurt is, die heb je na verloop van tijd natuurlijk wel eens gezien. Je baby immers ook. Om die reden is het goed om je kind ook eens mee te nemen naar een andere speeltuin. Het is immers Moederdag en dat is een speciale dag. Er zijn vaak zeer grote speeltuinen door heel Nederland heen. Pak de auto en ga met je kind naar een prachtige speeltuin, waar zeer veel te beleven is. Je hebt dan de ervaring van je leven. Niet alleen jij, maar ook je kind. Wat er is nou mooier dan dat?

Tip 3: attractiepark

Niet alleen een speeltuin is een leuke plek om eens heen te gaan met je kind, maar wat ook aan te raden is, is om naar een attractiepark te gaan. Een attractiepark biedt veel attracties die echt iets toevoegen aan een reguliere speeltuin. Zo kun je bij de gemiddelde attractieparken veel leuke dingen doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan veel waterpret en dergelijke. Die zaken heb je vaak niet bij een speeltuin en een attractiepark geeft daar dan een goede toevoeging aan. Niet alleen is dat leuk voor je baby, maar ook voor de rest van het gezin. 

Tip 4: blijf thuis

Je kunt natuurlijk veel leuke dingen doen tijdens Moederdag, maar een nadeel is dat het vaak erg druk is met Moederdag. Er zijn immers meer moeders op de wereld dan alleen jij! Dit kan erin resulteren dat het erg druk is tijdens Moederdag bij populaire evenementen. Dit kan voor de nodige problemen en frustraties zorgen en dat is natuurlijk iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Daarom kan het ook net zo leuk zijn om gewoon thuis te blijven. Thuis kun je het immers ook zo leuk maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld heerlijk in de tuin spelen met water, of geniet van een leuke spelletjesavond of lekker eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is enerzijds relaxter, maar het is bovendien ook nog eens drukker.

Tip 5: Knutselen met een groep

Wat ook leuk is, is om met andere moeders iets leuks te gaan doen. Wanneer je moeder bent is de kans groot dat je ook meerdere moeders kent. Je hebt namelijk snel een connectie met andere moeders en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Je kunt dan tijdens Moederdag ook de handen inéénslaan en samen met andere moeders en baby's iets leuks gaan doen. Zo kunnen jullie dan bijvoorbeeld samen gaan knutselen tijdens Moederdag. Zo ontstaat er een leuke interactie tussen de verschillende moeders en kinderen en zorgt voor een zeer leuke sociale aangelegenheid. Dat is natuurlijk altijd leuk. Je kunt uiteraard ook vast een eerste knutsel werkje maken. Lees de blog over moederdag knutselen.

Meer tips en inspiratie nodig? Lees hier het blog  “10 tips voor een dagje weg met kinderen“.