Nederland is ongetwijfeld een van de meest bezochte landen ter wereld. En de lijst van steden met attracties voor alle smaken en budgetten helpt zeker om het land bij de besten in de rangschikking te plaatsen. Naast Amsterdam kunnen toeristen tijdens de reis ook andere steden in Nederland bezoeken. Bekijk onze lijst met de belangrijkste toeristische attracties die je kunt bezoeken tijdens jouw reis naar Nederland. Kijk eens aan!

1. Utrecht

Dit is een van de oudste steden van Europa en de vierde grootste stad van Nederland. Het heeft een klassiek oud centrum, grachten, monumenten, kastelen en forten, musea en galerijen. Vanaf de Domtoren heeft je een panoramisch uitzicht over een groot deel van de stad. Utrecht is de thuisbasis van de wereldberoemde ontwerper en architect Gerrit Rietveld, een van de vernieuwers van de kunststroming De Stijl. Als je een bewonderaar van de kunstenaar bent, bezoek dan zeker het Centraal Museum, dat de grootste collectie van de kunstenaar ter wereld heeft.

2. Delft

De stad Delft combineert middeleeuwse architectuur met werken uit de 17de eeuw, de zogenaamde Hollandse Gouden Eeuw. Bekend om zijn beroemde blauwe keramiek, had de stad ooit 33 fabrieken, maar heeft nu alleen nog de Koninklijke Delft, gesticht in 1653. Een andere belangrijke attractie is de Nieuwe Kerk, de kerk waar de overblijfselen van een deel van de Nederlandse koninklijke familie zich bevinden.

3. Leiden

Leiden, waar de schilder Rembrandt woont, is een universiteitsstad met prachtige natuurlandschappen die lijken op Amsterdam door de grachten en bakstenen huizen met grote ramen in de omgeving. Er is echter een fundamenteel verschil tussen de twee – het aantal toeristen. Leiden is minder druk en heeft veel plekken om te verkennen, zoals musea en galeries. Wie altijd al heeft gedroomd van de klassieke landschappen van het Nederlandse platteland, kan het Molenmuseum De Valk, een oude tot museum omgebouwde molen, niet missen. Er is ook Burcht, een oude vesting die een van de historische bezienswaardigheden van de stad is.

4. Rotterdam

Rotterdam wordt beschouwd als de tweede stad van Nederland en heeft zowel een 17e eeuwse architectuur als enkele van de modernste gebouwen van het land. De avant-garde stijl is ontstaan bij de wederopbouw van de stad, nadat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd door Duitsland, waardoor het een van de meest kosmopolitische en actieve steden van Europa is geworden. De grachten worden overgestoken door bruggen van modern stedelijk ontwerp en worden omringd door charmante cafés. De stad heeft ook tientallen musea en de Kinderdijkse molens, een Unesco-erfgoedlocatie.

5. Giethoorn

Giethoorn is een pittoresk dorpje met een eigenaardigheid – er zijn daar geen straten! De stad is omgeven door grachten en bruggen. Je kunt zich alleen per boot (officieel vervoermiddel), fiets of te voet door Giethoorn verplaatsen. Giethoorn, een van de meest traditionele steden van Nederland, lijkt tot een sprookjesachtig verhaal te behoren: de meeste huizen in de regio zijn hutten met strodaken. Maar, tegen de verwachting in, is het in de stad nogal druk. Er zijn verschillende evenementen gedurende het hele jaar in de stad. De belangrijkste vindt plaats in augustus en heet Gondelvaart Giethoorn, een nachtelijke optocht van versierde boten.

6. Den Haag

Den Haag, de op twee na dichtstbevolkte stad van Nederland, is de zetel van het koningshuis. Naast het huisvesten van de officiële overheidsgebouwen en het feit dat het beschouwd wordt als het politieke centrum van het land, biedt Haag vele attracties die uw ervaring in Nederland zullen verbeteren. In het centrum van de stad bevinden zich plaatsen als het Binnenhof – een groep gebouwen uit de 13e eeuw die de Ridderzaal en de Tweede Kamer herbergen. Een van de belangrijkste trekpleisters voor bezoekers van Haag is het Mauritshuis, waarvan het belangrijkste werk het beroemde schilderij 'Meisje met de parel' is. Paleis Noordeinde, de voormalige woning van de Nederlandse koninklijke familie en werkplek van de koning, is een andere attractie van deze Nederlandse stad. Er is ook het Vredespaleis, de huidige zetel van het VN-Gerechtshof, in de volksmond bekend als het “Hof van Den Haag”, een andere bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bekijken.

7. Lisse

Lisse is een van de mooiste steden van Nederland en staat bekend als de stad van de bloemen. Het is de perfecte plek om onvergetelijke ansichtkaartfoto's te maken in de Nederlandse tulpenvelden. Bekend als een vakantieverblijf voor de rijken, is het daar dat de Keukenhof Gardens, een gigantisch park met duizenden soorten bloemen, waaronder verschillende tulpenkleuren. De attractie is niet te missen in het voorjaar.