10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buiten activiteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

De vakantie, een tijd waarin veel mensen hun vakantiegeld gebruiken om te vertoeven in het buitenland. Helaas is niet voor iedereen een luxe vakantie naar een ver oord weggelegd en zit er niets anders op dan vakantie in eigen tuin te vieren. Geen zorgen, want ook in de tuin kan prima vakantie gevierd worden. Ook jij kan je tuin omtoveren in een heerlijk vakantieoord. Hier zijn enkele manieren om een heerlijke vakantie in eigen tuin te vieren:

1. Creëer een lekkere loungeplek

In de vakantie wil je tot rust komen en lekker kunnen genieten van het zonnetje. Een lekkere loungeplek is daardoor onmisbaar in de tuin. Of het nu om een grote of kleine loungeplek gaat, het gaat er vooral om dat je er lekker kunt vertoeven en je lichaam en geest de rust te geven die ze verdienen. Laat je werk los en geniet. Er zijn diverse mogelijkheden om in de tuin jouw ideale loungeplek te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank voor de gehele familie of een knusse hangmat.

2. Zet een tentje op

Ook wanneer je even niet de mogelijkheid hebt om op kampeervakantie te gaan, het echte kampeergevoel kan je ook naar je eigen achtertuin brengen. Ben jij een kampeerliefhebber die de vakantie het liefst doorbrengt in een knus tentje? Zet dan gewoon een tentje op in eigen tuin. Kamperen kun je immers op iedere plek!

3. Zorg voor verkoeling

Op de warme zomerse dagen verlangt iedereen naar verkoeling. Een frisse duik in een zwembad is dan zeker geen overbodige luxe. Hiervoor hoef je natuurlijk niet heel de tuin om te gooien voor een ingegraven zwembad. Een opblaaszwembad is de ideale oplossing voor de gewenste verkoeling. Een eigen privézwembad in je achtertuin zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

waterspelletjes-voor-in-de-tuin

4. Wees voorbereid op regen en zonneschijn

Bij vakantie past uiteraard het buitenleven. Helaas is het weer niet te voorspellen, ook niet in Nederland. Wees daarom voorbereid op dit onvoorspelbare weer, zowel op een flinke regenbui als op een bloedhete zon.

Het buitenleven is fijn, maar zorg ook voor een schaduwplek op even aan de zon te ontsnappen en een plek waar je je kunt verschuilen bij die hoosbui. Op deze manier heeft het weer ook in jouw achtertuin geen invloed op je vakantiegevoel.

5. Zorg voor groen in de tuin

Bij het horen van vakantie denken we uiteraard aan een tropisch paradijs. Genoeg groen in de tuin kan dus zeker niet ontbreken. Leef je uit met groen in de tuin en wakker jouw vakantiegevoel door middel van tropische planten aan. Pas uiteraard wel op met giftige planten in de tuin. Voor het opzoeken van de natuur, hoef je niet ver van huis.

Iedere tuin is geschikt voor een heerlijke vakantie. Door met deze tips jouw tuin klaar te maken voor de vakantie, zal het vakantiegevoel je niet ontbreken. Je zult je wanen in een tropisch en warm oord zonder het huis te hoeven verlaten. Ideaal toch?