De vakantie, een tijd waarin veel mensen hun vakantiegeld gebruiken om te vertoeven in het buitenland. Helaas is niet voor iedereen een luxe vakantie naar een ver oord weggelegd en zit er niets anders op dan vakantie in eigen tuin te vieren. Geen zorgen, want ook in de tuin kan prima vakantie gevierd worden. Ook jij kan je tuin omtoveren in een heerlijk vakantieoord. Hier zijn enkele manieren om een heerlijke vakantie in eigen tuin te vieren:

1. Creëer een lekkere loungeplek

In de vakantie wil je tot rust komen en lekker kunnen genieten van het zonnetje. Een lekkere loungeplek is daardoor onmisbaar in de tuin. Of het nu om een grote of kleine loungeplek gaat, het gaat er vooral om dat je er lekker kunt vertoeven en je lichaam en geest de rust te geven die ze verdienen. Laat je werk los en geniet. Er zijn diverse mogelijkheden om in de tuin jouw ideale loungeplek te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank voor de gehele familie of een knusse hangmat.

2. Zet een tentje op

Ook wanneer je even niet de mogelijkheid hebt om op kampeervakantie te gaan, het echte kampeergevoel kan je ook naar je eigen achtertuin brengen. Ben jij een kampeerliefhebber die de vakantie het liefst doorbrengt in een knus tentje? Zet dan gewoon een tentje op in eigen tuin. Kamperen kun je immers op iedere plek!

3. Zorg voor verkoeling

Op de warme zomerse dagen verlangt iedereen naar verkoeling. Een frisse duik in een zwembad is dan zeker geen overbodige luxe. Hiervoor hoef je natuurlijk niet heel de tuin om te gooien voor een ingegraven zwembad. Een opblaaszwembad is de ideale oplossing voor de gewenste verkoeling. Een eigen privézwembad in je achtertuin zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

waterspelletjes-voor-in-de-tuin

4. Wees voorbereid op regen en zonneschijn

Bij vakantie past uiteraard het buitenleven. Helaas is het weer niet te voorspellen, ook niet in Nederland. Wees daarom voorbereid op dit onvoorspelbare weer, zowel op een flinke regenbui als op een bloedhete zon.

Het buitenleven is fijn, maar zorg ook voor een schaduwplek op even aan de zon te ontsnappen en een plek waar je je kunt verschuilen bij die hoosbui. Op deze manier heeft het weer ook in jouw achtertuin geen invloed op je vakantiegevoel.

5. Zorg voor groen in de tuin

Bij het horen van vakantie denken we uiteraard aan een tropisch paradijs. Genoeg groen in de tuin kan dus zeker niet ontbreken. Leef je uit met groen in de tuin en wakker jouw vakantiegevoel door middel van tropische planten aan. Pas uiteraard wel op met giftige planten in de tuin. Voor het opzoeken van de natuur, hoef je niet ver van huis.

Iedere tuin is geschikt voor een heerlijke vakantie. Door met deze tips jouw tuin klaar te maken voor de vakantie, zal het vakantiegevoel je niet ontbreken. Je zult je wanen in een tropisch en warm oord zonder het huis te hoeven verlaten. Ideaal toch?