Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

De vakantie, een tijd waarin veel mensen hun vakantiegeld gebruiken om te vertoeven in het buitenland. Helaas is niet voor iedereen een luxe vakantie naar een ver oord weggelegd en zit er niets anders op dan vakantie in eigen tuin te vieren. Geen zorgen, want ook in de tuin kan prima vakantie gevierd worden. Ook jij kan je tuin omtoveren in een heerlijk vakantieoord. Hier zijn enkele manieren om een heerlijke vakantie in eigen tuin te vieren:

1. Creëer een lekkere loungeplek

In de vakantie wil je tot rust komen en lekker kunnen genieten van het zonnetje. Een lekkere loungeplek is daardoor onmisbaar in de tuin. Of het nu om een grote of kleine loungeplek gaat, het gaat er vooral om dat je er lekker kunt vertoeven en je lichaam en geest de rust te geven die ze verdienen. Laat je werk los en geniet. Er zijn diverse mogelijkheden om in de tuin jouw ideale loungeplek te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungebank voor de gehele familie of een knusse hangmat.

2. Zet een tentje op

Ook wanneer je even niet de mogelijkheid hebt om op kampeervakantie te gaan, het echte kampeergevoel kan je ook naar je eigen achtertuin brengen. Ben jij een kampeerliefhebber die de vakantie het liefst doorbrengt in een knus tentje? Zet dan gewoon een tentje op in eigen tuin. Kamperen kun je immers op iedere plek!

3. Zorg voor verkoeling

Op de warme zomerse dagen verlangt iedereen naar verkoeling. Een frisse duik in een zwembad is dan zeker geen overbodige luxe. Hiervoor hoef je natuurlijk niet heel de tuin om te gooien voor een ingegraven zwembad. Een opblaaszwembad is de ideale oplossing voor de gewenste verkoeling. Een eigen privézwembad in je achtertuin zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

waterspelletjes-voor-in-de-tuin

4. Wees voorbereid op regen en zonneschijn

Bij vakantie past uiteraard het buitenleven. Helaas is het weer niet te voorspellen, ook niet in Nederland. Wees daarom voorbereid op dit onvoorspelbare weer, zowel op een flinke regenbui als op een bloedhete zon.

Het buitenleven is fijn, maar zorg ook voor een schaduwplek op even aan de zon te ontsnappen en een plek waar je je kunt verschuilen bij die hoosbui. Op deze manier heeft het weer ook in jouw achtertuin geen invloed op je vakantiegevoel.

5. Zorg voor groen in de tuin

Bij het horen van vakantie denken we uiteraard aan een tropisch paradijs. Genoeg groen in de tuin kan dus zeker niet ontbreken. Leef je uit met groen in de tuin en wakker jouw vakantiegevoel door middel van tropische planten aan. Pas uiteraard wel op met giftige planten in de tuin. Voor het opzoeken van de natuur, hoef je niet ver van huis.

Iedere tuin is geschikt voor een heerlijke vakantie. Door met deze tips jouw tuin klaar te maken voor de vakantie, zal het vakantiegevoel je niet ontbreken. Je zult je wanen in een tropisch en warm oord zonder het huis te hoeven verlaten. Ideaal toch?