Een grote broer is een van de beste dingen die ieder meisje zich kan wensen. Al kan hij soms nog zo irritant zijn, wanneer het er op aan komt is hij toch onmisbaar en zal je zien dat je veel aan hem te danken hebt en hij je veel, al dan niet bewust of onbewust, heeft geleerd. Uiteraard gaat dit niet in alle situaties op en zijn er uitzonderingen, maar ben je benieuwd bij welke dingen een grote broer een rol kan spelen? Hier zijn acht redenen waarom zusjes blij zijn met grote broers.

1. Hij leert je hard te worden

Een grote broer leert je al vanaf jonge leeftijd dat je geen watje moet zijn. Jongens zijn van nature agressiever en dit komt dan ook naar voren in hun omgang en spel. Meisjes die met één of meerdere grote broers opgroeien leren door middel van de omgang met hun broer(s) vanzelf om hun mannetje te staan.

2. Hij leert je omgaan met andere jongens

Uiteraard zal dit nooit 100% lukken, maar een oudere broer leert je wel te realiseren hoe jongens zijn. Niet alleen op jonge leeftijd, maar zeker ook wanneer een meisje ouder is en gaat daten kan een oudere broer zeer behulpzaam zijn. Hij kan advies geven over jongens en kan je hierdoor helpen bij de vraag of je date een goede keuze is. Een grote broer kent zijn zusje maar al te goed en kan door zijn inzicht wijze raad geven.

3. Hij laat zien hoe je behandeld dient te worden

Wanneer je een oudere broer hebt is het volledig normaal dat hij je weleens pest en plaagt. Toch zal hij in veel gevallen ook degene zijn die zijn kleine zusje als een ware prinses ziet en je ook op deze manier behandeld. Hij zal altijd klaar staan, ervoor zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt en je laten zien dat je nooit met minder genoegen moet nemen.

4. Hij zal je altijd beschermen

Een grote broer hebben, kun je vergelijken met het hebben van een persoonlijke bodyguard. Valt iemand je lastig of heb je ruzie met iemand, dan zal je grote broer ertussen komen en het voor je opnemen. En als andere kinderen eenmaal weten dat je een grote broer hebt, laten ze je ook sneller met rust. Niemand wil natuurlijk ruzie met iemand die een paar koppen groter is dan hunzelf.

5. Hij zorgt ervoor dat je niet voor schut loopt

Een grote broer heeft alle dingen die zijn kleine zusje nog moet doorlopen al meegemaakt en kan dus prima advies geven in deze situaties. Niet alleen weet hij met welke kleren zijn zusje de blits kan maken, ook kan hij je helpen bij de do’s en don’ts op school en in de vrije tijd. Hij weet als geen ander of het nu juist hip is om je rugzak op je rug te dragen of maar aan één hengsel.

6. Hij zal er altijd voor je zijn

Of je nu verdrietig bent omdat je bijvoorbeeld een slechte dag had op school, je grote broer zal er altijd zijn om je te troosten en om je in te laten zien dat het heus wel goedkomt. En wanneer je verdrietig bent door het toedoen van anderen dan kunnen zij hun borst al nat maken. Hoogstwaarschijnlijk zal je grote broer het voor je opnemen en deze personen wel eens even op hun plaats zetten.

7. Hij is een voorbeeld voor zijn kleine zusje

Dit punt kan zowel negatief als positief uitdraaien, maar in de meeste gevallen wel positief voor de jongste. Wanneer je je grote broer vaak in problemen ziet komen, doe je dit zelf minder snel. Je ziet immers de gevolgen. Mocht je toch de grenzen willen opzoeken en proberen te verbreden dan zal je broer er voor je zijn wanneer je ouders boos op je zijn en je eventueel straf hebt gekregen. Uit eigen ervaring weet hij immers hoe dit voelt en waarom je misschien toch beter had moeten luisteren.

8. Hij is je grootste fan

Of je het nu leuk vindt of niet, je grote broer zal altijd je grootste fan zijn. Niet alleen zal hij je supporteren wanneer je een sportwedstrijd hebt, maar ook in het dagelijks leven. Vaak zal hij gedwongen worden door de ouders, maar dan nog zal hij je altijd blijven steunen in wat je ook doet. Hij blijft natuurlijk voor altijd je grote broer en jij blijft voor altijd het kleine zusje die hij onder zijn hoede “moet” nemen.