4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Heb jij ook nooit begrepen waarom kersverse ouders zo lyrisch zijn over de wonderen van hun kleine spruit? Je zult zelf merken wanneer jij voor het eerst ouder wordt, je net zo enthousiast bent. Lees gauw welke 8 cliché dingen jij waarschijnlijk ook zal doen als kersverse ouder.

1. Je hebt maar een onderwerp

Kersverse ouders raken maar niet uitgesproken over hun kleine wonder. Je bent in de wolken en alles wat jouw pasgeboren baby doet is het vertellen waard. Wanneer jij weer aan het werk gaat of op stap gaat met een vriendin, zal er een thema hoog bovenaan de agenda staan.

2. Klagen over slapeloze nachten

Het uitslapen of de 8 uur volmaken 's nachts zit er niet meer in. Dit weet jij, maar dit weet ook iedereen om jou heen. Klagen over de slapeloze nachten is een typische eigenschap van kersverse ouders. Het gapen, ogen wrijven en klagen is niets nieuws, maar het is het allemaal waard.

3. Foto's op social media

Alles wat jouw kleine wonder uitvoert, wordt op beeld gezet en vervolgens gedeeld op social media. Jouw pagina stond eerst vol met allerlei uitjes, recepten, quotes en meer. Tegenwoordig kun je eindeloos naar beneden scrollen en zie je alleen maar kiekjes van jouw blije baby.

4. Toen ik nog geen ouder was…..

Nostalgie komt ook altijd om de hoek kijken bij kersverse ouders. Heimelijke gedachten naar de tijd toen je nog zorgeloos en vrij was. Veel kersverse ouders kunnen goed meepraten over weekendjes weg, stappen en verjaardagen. Dit natuurlijk wel altijd in een verleden tijdsvorm.

5. Mamaforums

Ben jij als kersverse moeder nog geen lid van een mamaforum? Dat zou wel heel stug zijn. Je leest alle topics en post natuurlijk ook zelf al jouw vragen online. Je praat mee over mama onderwerpen en kunt natuurlijk ook zelf al heel wat advies geven.

6. Alle gadgets

Wanneer je voor het eerst ouder wordt, weet je nooit wat je nu echt nodig hebt. De kans is groot dat jouw huis nu vol staat met allerlei soorten handige gadgets voor de baby. De kans is ook groot dat je het grootste gedeelte van deze gadgets helemaal niet zult gebruiken.

7. Goedgevulde kledingkast

Jouw baby verdiend natuurlijk het beste van het beste. De kledingkast is goedgevuld met de mooiste pakjes en kleertjes. Zoveel kleertjes dat jouw baby deze waarschijnlijk nooit allemaal zal dragen. Het is een goede les voor wanneer er een tweede komt.

8. Verliefd zijn

Natuurlijk als laatste het feit dat je compleet verliefd bent op dit nieuwe wezentje dat je zelf op de wereld hebt gezet. Kersverse ouders kunnen uren wegdromen en verliefd kijken naar hun kleine spruit.

En, herken jij je in een van deze 8 clichés? De meeste kersverse ouders zullen ja en amen kunnen zeggen bij al deze clichés. Geniet van deze bijzondere tijd en maak er het mooiste van. Welke clichés ken jij van kersverse ouders?