Heb jij ook nooit begrepen waarom een kersverse ouder zo lyrisch is over de wonderen van hun kleine spruit? Je hebt het zelf vast ook gehad of je zult zelf merken als jij voor het eerst ouder wordt: dan ben je net zo enthousiast. Lees gauw welke 8 clichédingen jij waarschijnlijk ook zal doen als kersverse ouder:

1. Je hebt maar één onderwerp

Kersverse ouders raken maar niet uitgesproken over hun kleine wonder. Je bent in de wolken en alles wat jouw pasgeboren baby doet is het vertellen waard. Wanneer jij weer aan het werk gaat of op stap gaat met een vriendin, zal er één onderwerp hoog bovenaan de agenda staan. Of eigenlijk: dat is het enige onderwerp dat op de agenda staat…

kersverse ouder - twee vriendinnen praten in een cafe

2. Klagen over slapeloze nachten

Het uitslapen of de 8 uur volmaken ’s nachts zit er na de geboorte van jullie baby niet meer in. Dit weet jij, maar dit weet (straks) ook iedereen om jou heen. Klagen over de slapeloze nachten doet iedere kersverse ouder. Omdat het ook gewoon slopend is, een pasgeboren baby en alles wat er daarmee verandert. Het gapen, ogen wrijven en klagen is niets nieuws, maar het is het allemaal waard. Zeggen ze.

kersverse ouder - baby en twee vermoeide ouders op bed

3. Foto’s op social media

Alles wat jouw kleine wonder uitvoert, wordt op beeld gezet en vervolgens gedeeld op social media. Jouw pagina stond eerst vol met allerlei uitjes, recepten, selfies, quotes en meer. Tegenwoordig kun je eindeloos naar beneden scrollen en zie je alleen maar kiekjes van jouw blije baby. En er komen er vast nog veel meer.

kersverse ouder - moeder maakt selfie met haar kind

4. Toen ik nog geen ouder was…..

Nostalgie komt ook altijd om de hoek kijken bij kersverse ouders. Meestal met humor, maar toch ook met een kern van waarheid en weemoed. Heimelijke gedachten naar de tijd toen je nog zorgeloos en vrij was. Veel kersverse ouders kunnen goed meepraten over weekendjes weg, stappen en verjaardagen. Dit natuurlijk wel altijd in een verleden tijdsvorm.

5. Mamaforums en facebookgroepen

Ben jij als kersverse ouder nog geen lid van een mamaforum of facebookgroep? Dat is haast niet voor te stellen. Je wil alles weten en daarom googel je je suf, maar het is ook heel fijn om ervaringen te lezen van andere moeders. Daar zijn mamaforums en facebookgroepen uitermate geschikt voor. Je leest alle topics en post natuurlijk ook zelf al jouw vragen online. Je praat mee over mam-onderwerpen en kunt natuurlijk ook zelf al heel wat advies geven.

6. Alle babygadgets

Als je voor het eerst ouder wordt, weet je nooit wat je nu echt nodig hebt. Dus vraag je om je heen en zoek je van alles op. En ja, dat moet je allemaal in huis halen. De kans is groot dat jouw huis nu vol staat met allerlei soorten handige gadgets voor de baby. De kans is ook groot dat je het grootste gedeelte van deze gadgets helemaal niet of zeer zelden zult gebruiken.

7. Goedgevulde kledingkast

Jouw baby verdient natuurlijk het beste van het beste. De kledingkast is goedgevuld met de mooiste pakjes en kleertjes in alle maten. Er zijn veel rompers nodig om kleine ongelukjes op te vangen, maar zoveel kleertjes zal jouw baby waarschijnlijk nooit allemaal zal dragen. Maar mochten jullie graag een tweede kind willen, dan kun je ze natuurlijk bewaren voor de volgende ronde.

8. Verliefd zijn

Natuurlijk als laatste: het feit dat je compleet verliefd bent op dit nieuwe wezentje dat je zelf op de wereld hebt gezet. Kersverse ouders kunnen uren wegdromen en verliefd kijken naar hun kleine spruit.

En, herken jij je in een van deze 8 clichés? De meeste kersverse ouders zullen ja en amen kunnen zeggen bij al deze clichés. Geniet van deze bijzondere tijd en maak er het mooiste van. Welke clichés ken jij van kersverse ouders?