Voor je het weer is het alweer kerst! Het lijkt wel alsof ieder jaar de tijd sneller verstrijkt. We kennen allemaal de stress rond deze feestelijke tijd van het jaar. Ben jij al klaar voor de kerst? Er moet behoorlijk wat geregeld worden als je er een groot succes van wilt maken. Wie nodig je uit voor het kerstdiner, wat kook je dit jaar, kerstkaartjes moeten worden verstuurd, leuke cadeautjes moeten worden geregeld en vergeet vooral niet het decoreren van je huis. Om het dit jaar wat gemakkelijker te maken, geven we je een aantal tips om kerst een waar succes te maken, zonder teveel stress. Dit is onze checklist voor kerst!

Unieke kerstcadeautjes kopen

Natuurlijk is het leuk om met kerst je dierbaren te verrassen met een uniek, leuk en persoonlijk kerstcadeau. Voor iemand die alles al heeft is het leuk om een Google Play card te kopen. Je kunt zelf een waarde kiezen en de gelukkige ontvanger kan kiezen uit ruim een miljoen Android-apps en -games op Google Play, ’s werelds grootste platform voor mobiele games. Je kunt je bon ook inwisselen voor de nieuwste apps, films, muziek, boeken en meer. Voor een echte gameliefhebber kun je trouwens ook kiezen voor een PSN card. Met een PSN card koop je snel en zonder creditcard games, uitbreidingen en extra in-game content voor je PS3, PS4, PS Vita of PSP.

De checklist voor Kerst, ben jij er al klaar voor

Kerstkaarten ontwerpen en versturen

Ieder jaar is het vaste prik, kerstkaartjes versturen. We sturen in Nederland miljoenen kaarten naar familie en vrienden om hen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen. Laat vrienden, familie, kennissen en buren weten dat je aan ze denkt. Stuur ze een persoonlijke kerstkaart met kerstgroet. Online je eigen kerstkaarten ontwerpen kan tegenwoordig heel gemakkelijk.

Ga dus meteen aan de slag met een kaart uit de kerstcollectie of upload je eigen foto voor een unieke foto kerstkaart, kan dat ook meteen van checklist voor kerst af. En op deze manier ben je er zeker van dat je kerstkaartje uniek is en hoef je niet bang te zijn dat je een kaartje stuurt wat al meerdere keren door iemand is gekozen.

checklist voor kerst kerstkaarten ontwerpen en versturen

De checklist voor Kerst; menu samenstellen

Koken tijdens de kerst kan behoorlijk stressvol zijn. Zeker als je voor veel mensen wilt gaan koken is een goede voorbereiding onmisbaar. Leg de lat daarom ook niet te hoog. Bedenk welke gerechten je wilt maken en hoeveel gangen je wilt serveren. Schrijf per gerecht het recept uit. Zo zie je precies hoeveel werk er nodig is en wat je van tevoren kunt maken.

Het is handig als je gerechten kiest waarvan je een groot deel al kan voorbereiden. Marineer bijvoorbeeld een dag van tevoren de kip zodat deze tijdens kerst direct de oven in kan, of maak al een grote pan soep. Denk ook eens aan een ovenschotel of lekkere salades, allemaal gerechten waar op het moment suprême niet veel werk voor nodig is.

Kerstboodschappen doen

Als het koken van een viergangendiner voor kerst je geen stress geeft, dan geeft boodschappen doen in de kerstperiode dat wel. De truc is om goed voorbereid de deur uit te gaan en goed te weten wat je precies nodig hebt. Maak op deze checklist voor kerst ook een keuze over het tijdstip dat je in de supermarkt wilt zijn. Vaak is het vlak na openingstijd en rond de middagpauze het rustigst. Voor degene die zich helemaal wil ontdoen van boodschappenstress: bestel je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen! Jij kunt dan op je gemak met je kinderen een leuke kerstfilm kijken.

De checklist voor Kerst, kerstboodschappen

Ook op de checklist voor Kerst, je huis versieren

Het leukste gedeelte van de kerstvoorbereidingen is het versieren van je huis met kerst en je eettafel mooi opdekken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook dit jaar zijn er weer een aantal kersttrends die je zeker zult terugzien in tuincentra en woonwinkels. Allereerst is de klassieke kerst dit jaar weer helemaal terug. Een echte klassieke kerst kun je creëren met veel rood, groen, glitters en kleine kerstmannetjes.

Ook met velvet doe je het dit jaar goed. Zachte roze kleuren en wat goud staan heel mooi in de boom. Als je meer houdt van basic en de natuur, dan is het een idee om allerlei natuurlijke materialen bij de versiering te gebruiken. Denk aan hout, kurk en steen. Je creëert zo een Scandinavische look die de complete kerstsfeer met zich meebrengt, vooral als je de materialen combineert met wit, blauw en grote kaarsen.