4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Welk kind droomt er niet van: Een eigen speeltuin in de achtertuin. Met de mooie lente en zomerdagen op komst, is het heerlijk om weer naar buiten te gaan. Even geen filmpjes kijken of achter de computer zitten, maar ouderwets buitenspelen. Hoe creëer je je eigen speelparadijs voor je kids in je achtertuin?

Buiten spelen is gezond

Bewegen is goed voor kinderen: buitenspelen, voetballen, klimmen, rond rennen en lekker spelen. Niet alleen op school, maar ook thuis. Buiten spelen is voor kinderen zeer belangrijk omdat ze hierdoor een betere weerstand opbouwen en in conditie blijven.

Soorten buitenspeelgoed

Er zijn veel verschillende soorten buitenspeelgoed. De keuzes die je maakt, zijn natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van je tuin en het soort ondergrond. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wanneer je veel tegels of een harde ondergrond in je tuin hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor skelters of trikers. Wanneer je gras in de tuin hebt, is het leuk om een trampoline, houten speelhuisjes met een glijbaan, of een schommel en voetbaldoeltjes te plaatsen. Uiteraard kun je je kinderen ook altijd blij maken met een heerlijk zwembad of een (houten) zandbak.

Sportief buitenspelen

Wil je met het buitenspelen ook sportiviteit en conditie stimuleren, zijn kleine doeltjes echt een aanrader. Kleine doeltjes zijn voor meerdere sporten te gebruiken. Je kunt er mee voetballen, hockeyen of handballen. Je kinderen kunnen er zelf mee spelen en mee oefenen, maar kunnen er ook met vriendjes leuk mee spelen en hun voetbalhelden imiteren. De meeste doeltjes kan je ook inklappen en je kunt ze dus makkelijk opbergen als het spelen er weer op zit.

Buitenspelen op een trampoline

De trampoline is ook een favoriet bij veel kinderen in de tuin. Kinderen kunnen zich uren vermaken met dit speeltoestel. Het is te gebruiken als kinderen alleen spelen, maar ook samen met vriendjes. Ze kunnen er mooie salto’s en speciale sprongen op maken. Ze kunnen een wedstrijdje doen wie het hoogste kan springen. Of ze kunnen zelf leuke spelletjes op de trampoline bedenken. Zorg dat de trampoline goed wordt vastgezet in de grond en dat er een net voor de veiligheid omheen zit.

En weet je wat lekker is? Dat jij ook lekker op de trampoline kunt liggen als de kinderen even wat anders aan het doen zijn. Even genieten van de zon terwijl je op de trampoline ligt. Een aanrader!

Een eigen moestuin

De laatste jaren kun je bij verschillende supermarkten sparen voor moestuintjes of kruiden sjeffies. Kinderen zijn gek op dit soort spaaracties. En het kan dan ook erg leuk zijn om een stukje van je tuin in te richten als moestuin. Je kinderen leren op een leuke én gezonde manier te zorgen voor hun eigen groenten en kruiden. Hoe leuk is het als je kids uiteindelijk hun eigen tomaatjes of worteltjes op kunnen eten?

Je eigen speelparadijs

Heb je al zin om aan de slag te gaan met je eigen speelparadijs in je achtertuin? Kijk dan eens op buitenspeelgoed.nl. Ze hebben allerlei soorten buitenspeelgoed, waarmee je je eigen achtertuin in een handomdraai verandert in een speeltuin. De mooie dagen van het jaar worden dan een feestje voor jou en je kinderen.