Wij hebben speciaal voor jou de zes leukste bordspellen op een rijtje gezet om samen met je kinderen te spelen: een combinatie van spellen voor de allerkleinsten tot spellen die ook voor ouders leuk en herkenbaar zijn! Wat is jouw leukste bordspel met je kinderen?

1. Party & Co Disney

Dit spel is niet alleen leuk voor de kinderen, maar vast en zeker ook bekend uit jouw eigen jeugd. Deze Disney versie is speciaal voor kinderen van ongeveer vier tot acht jaar oud en geschikt vanaf drie tot wel 20 spelers. Vier spelers is een ideaal aantal, omdat je dan twee teams van twee personen kan maken. In dit spel is samenwerken dus een belangrijk aspect.

Mickey vertelt welke opdracht ieder team moet uitvoeren. Heb je de opdracht juist en op tijd afgerond? Dan hoor je gejuich en krijg je een Disney figuur! Er zijn vijf verschillende opdracht, bijvoorbeeld: tekenen en raden. Het team dat als eerste alle vier de Disney figuren op zijn kaart heeft verzameld, is de winnaar van het spel.

Bordspel Monopoly Junior

2. Het Monopoly Junior bordspel

Bij Monopoly denk je vast aan de Kalverstraat en het kopen van huizen en hotels, maar met deze junior versie leren kinderen op een leuke en makkelijke manier met kleine bedragen omgaan. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar en je speelt het al vanaf twee spelers.

3. Poepie Knor

Poepie Knor is speciaal voor de kleinere kinderen vanaf drie tot ongeveer zes jaar. Hoogstwaarschijnlijk komt dit bordspel je niet bekend voor, maar dit bordspel brengt veel plezier met zich mee. De spelers moeten hun eigen varken redden uit het modderbad, waarbij het grote varken middenin het bord de opdrachten bepaalt: wanneer het varken knort mag je een kaart pakken, maar wanneer hij een scheet laat, dan moet je een kaart inleveren. Poepie Knor speel je met ongeveer twee tot vier spelers.

bordspel om de uitgang van het doolhof te vinden

4. Betoverde Doolhof

Dit is een echt strategisch bordspel en daardoor geschikt voor de oudere kinderen, vanaf ongeveer acht jaar. Je kunt het spel spelen met ongeveer twee tot vier spelers. Het doel van het spel is om door middel van de schatkaarten en de doolhof kaarten alle schatten te ontdekken die verborgen zijn in het spel. Natuurlijk moet je een goed strategisch vermogen hebben, om de weg naar de schatten toe én de uitgang van de doolhof te vinden.

5. Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren is een leuk en geschikt spel, om kinderen kennis te laten maken met verschillende diersoorten. Het is geschikt voor kinderen van vier tot twaalf jaar en je speelt het met twee tot wel twaalf spelers. In plaats van tegen elkaar, speel je met elkaar en probeer je door samen te werken de diersoorten te raden. Kinderen leren ook welke kenmerken bij bepaalde dieren horen, waarbij jij ze natuurlijk een handje kan helpen. Een leerzaam bordspel!

bordspel spelen met kinderen

6. Levensweg Junior bordspel

Bezoek jij graag een pretpark of ga je het liefst met de cabrio naar het strand? Bepaal het allemaal zelf met Levensweg Junior. Actiekaarten kunnen je lot veranderen en sterren opleveren, maar kunnen er ook voor zorgen dat je sterren moet inleveren. Degene die als eerste 10 sterren heeft verzameld, wint het spel. Levensweg Junior speel je met twee tot vier spelers en is geschikt voor kinderen van vier tot zes jaar.