Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Het is al een hele speurtocht naar leuke en betaalbare cadeautjes voor pakjesavond, maar tot die tijd zijn er ook schoentjes die gevuld mogen worden. Hoe kies je leuke sinterklaas schoencadeautjes? Het moet een klein cadeautje zijn, waar je kind ook nog iets aan moet hebben. Een huis vol prullaria hebben we al en we moeten te allen tijde voorkomen dat we nog vaker moeten gaan opruimen en ontspullen dan we nu al doen.

Dit zijn 5 tips voor leuke sinterklaas schoencadeautjes ter inspiratie!

1. Cadeaubon voor in de schoen

Het is wel handig dat een schoencadeau ook daadwerkeikjk in de schoen past. Bewaar de echt grote cadeaus voor in de zak voor Sinterklaasavond. Een cadeaubon is altijd leuk en je kind kan er iets voor uitzoeken dat het echt heel graag wil.

Je hebt cadeaubonnen in veel verschillende segmenten en van allerlei winkels. Is je kind gek van gamen? Koop dan een cadeaubon voor een gamewinkel of een tegoedbon voor de favoriete gameconsole voor je kind. Of kies voor een boekenbon van je lokale boekwinkel, een cadeaubon van de speelgoedwinkel of een bon van een online winkel.

sinterklaas schoencadeautjes - cadeaubon

2. Kleine spelletjes en puzzels

Veel (bord)spellen hebben ook een kleinere variant voor op reis, bijvoorbeeld een kaartversie van Monopoly of een kleine versie van de Toren van Pisa. Zulke spelletjes zijn ideaal als schoencadeautje. Ook bijvoorbeeld memory of kaartspellen als Beverbende, Qwixx of Mimiq zijn compact en bovendien niet te duur. Let voor het kopen van dit soort spellen voor Sinterklaas op de aanbiedingen van drogisterijen en supermarkten, die af en toe een partij spellen inkopen en verkopen voor een zachter prijsje dan de speelgoedwinkel bijvoorbeeld.

Is je kind gek van puzzelen? Dan is een puzzel als schoencadeau ook een leuk idee. Er zijn puzzels voor verschillende leeftijden en in verschillende formaten, vast ook wel eentje die nét in een schoen past.

Wil je graag een duurzaam Sinterklaascadeau dat ook nog eens budgetproof is? Ga dan op regelmatige basis naar je lokale kringloopwinkel om voor een paar euro een leuk spel of mooie puzzel te kopen. Ben je specifiek op zoek naar een bepaald spel of puzzel? Kijk dan eens op Vinted voor een ruim aanbod in speelgoed.

sinterklaas schoencadeautjes - moeder en dochters spelen kaartspel

3. Lekkere Sinterklaas schoencadeautjes

Wil je graag wat afwisseling tussen de schoencadeautjes en/of niet alleen maar ‘spullen’ geven die weer een plek moeten krijgen in je toch al overvolle huis? Iets lekkers in je schoen vinden is ook altijd feest. Ga voor de typische sinterklaaslekkernijen zoals kruidnootjes, pepernoten, marsepein, borstplaat, een chocoladeletter of kikkers en muizen.

Of houdt je kind van een bepaald soort snoep of chocola dat je niet zo vaak in huis haalt? Dan is het een extra grote verrassing als je kind dit in haar of zijn schoen vindt!

sinterklaas schoencadeautjes - sinterklaas lekkernijen

4. Een digitaal cadeau

Een digitaal cadeau als schoencadeau? Er zijn superleuke digitale cadeautjes te bedenken waar je kind langdurig plezier van zal hebben, zoals een abonnement op Spotify, Storytel (luisterboeken) of een digitaal abonnement op de Donald Duck. Je kunt ook zelf iets maken dat past bij de interesses van je kind. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt digitaal cadeau zoals een usb-stick met de favoriete muziek van je kind, favoriete filmpjes of een DVD met een boodschap van Sinterklaas.

5. Kaartjes voor de film

Geef een ervaring! Pak bijvoorbeeld bioscoopkaartjes feestelijk in voor in de schoen. Een uitje naar de bioscoop met het hele gezin is altijd leuk. Rondom Sinterklaas en kerstmis zijn vaak de leukste kinderfilms te zien in de bioscoop. Veel kinderfilms zijn bovendien ook nog eens erg leuk voor volwassenen. Een bioscoopkaartje als Sinterklaascadeau is leuk voor het hele gezin.