8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas lekkernijen in stijl. Wij...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Als moeder ben je vaak druk. Druk met je kinderen, druk met je werk, druk met je huishouden. Hoe zorg je dan goed voor jezelf en voor je gezondheid? En hoe verdeel je je tijd en aandacht? Hieronder lees je meerdere tips, zodat je kunt werken aan je gezondheid en daarnaast ook nog eens een goede moeder kunt zijn!

Je bent net moeder geworden of bent het al een tijdje. In beide gevallen ben je natuurlijk veel aandacht kwijt aan je kind of kinderen. Niet geheel onlogisch en natuurlijk als moeder ook erg leuk en fijn. Toch kan het soms ook wel eens fijn zijn om tijd aan jezelf te kunnen besteden. Zo kan het zijn dat je in de drukte van jouw rol als moeder, vergeet te werken aan je gezondheid te denken. Niet erg bevorderlijk en zeker iets om bij stil te staan. Alleen hoe kun je nu voor een goede gezondheid zorgen, zonder dat je minder tijd hebt voor de rol als moeder?

Tip 1 om te werken aan je gezondheid als moeder: Voeding

Een van de aspecten die erg goed is voor je gezondheid, is voeding. Omdat je als moeder vaak veel tijd kwijt bent aan alles regelen en doen voor je kind of kinderen, kan het aanpassen van je voeding al goed helpen. Dit is namelijk een goede manier om te werken aan je gezondheid, maar ook om ervoor te zorgen dat je er niet al te veel tijd aan kwijt bent. Daarnaast kan je gezonde voeding er ook nog eens voor zorgen dat je meer energie krijgt en dus een ‘betere’ moeder kunt zijn.

Gezonde voeding

Bij gezonde voeding kun je denken aan de nodige groente, fruit, koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is van belang dat je deze inneemt in de juiste balans, waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Probeer hier je weg dus in te vinden en ervaar al snel de positieve effecten.

Tip 2 om te werken aan je gezondheid als moeder: Sporten

Beweging is ook niet geheel onbelangrijk. Nu ben je in de meeste gevallen als moeder al van hot naar her aan het rennen. Je bent als het ware al volop in beweging. Toch is dit een andere beweging dan dat je zelf door middel van sporten kunt krijgen.

Om te werken aan je gezondheid is het dus belangrijk om er zo af en toe voor te zorgen dat je een sport uit kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gaan naar een sportschool. Zo kun je wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van Haarlem woont, naar sportschool Haarlem, maar daarnaast heb je overal door heel Nederland sportscholen. Handig hierbij is het dat je zelf de tijden kunt kiezen. Zo zit je niet vast en kun je ieder willekeurig moment gaan, wanneer je tijd en natuurlijk zin hebt.

Sporten voor je gezondheid

Hoewel het gaan naar bijvoorbeeld een sportschool een goede oplossing kan zijn, kan het zijn dat dit niet mogelijk is. Dan is het handig om een andere manier te vinden om toch af en toe aan die juiste beweging te komen. Denk dan aan het sporten in huis, door middel van verschillende thuisoefeningen. Met een abonnement bij Basic-Fit krijg je ook toegang tot een hoop workouts voor thuis. Ideaal!

Tip 3 om te werken aan je gezondheid als moeder: Rust en slaap

Rust en slaap schieten er vaak bij in als je moeder bent. Toch is het heel goed hier bewust van te zijn. Probeer momenten te zoeken waar je wel even de tijd hebt om je rust te pakken en wanneer je bijvoorbeeld een aantal uurtjes niks hebt, kun je wellicht even bijslapen. Hoe meer rust en slaap je hebt, hoe beter voor de gezondheid en uiteindelijk ook voor jouw rol als moeder.

Voldoende rust en slaap voor je gezondheid