Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

Als moeder ben je vaak druk. Druk met je kinderen, druk met je werk, druk met je huishouden. Hoe zorg je dan goed voor jezelf en voor je gezondheid? En hoe verdeel je je tijd en aandacht? Hieronder lees je meerdere tips, zodat je kunt werken aan je gezondheid en daarnaast ook nog eens een goede moeder kunt zijn!

Je bent net moeder geworden of bent het al een tijdje. In beide gevallen ben je natuurlijk veel aandacht kwijt aan je kind of kinderen. Niet geheel onlogisch en natuurlijk als moeder ook erg leuk en fijn. Toch kan het soms ook wel eens fijn zijn om tijd aan jezelf te kunnen besteden. Zo kan het zijn dat je in de drukte van jouw rol als moeder, vergeet te werken aan je gezondheid te denken. Niet erg bevorderlijk en zeker iets om bij stil te staan. Alleen hoe kun je nu voor een goede gezondheid zorgen, zonder dat je minder tijd hebt voor de rol als moeder?

Tip 1 om te werken aan je gezondheid als moeder: Voeding

Een van de aspecten die erg goed is voor je gezondheid, is voeding. Omdat je als moeder vaak veel tijd kwijt bent aan alles regelen en doen voor je kind of kinderen, kan het aanpassen van je voeding al goed helpen. Dit is namelijk een goede manier om te werken aan je gezondheid, maar ook om ervoor te zorgen dat je er niet al te veel tijd aan kwijt bent. Daarnaast kan je gezonde voeding er ook nog eens voor zorgen dat je meer energie krijgt en dus een ‘betere’ moeder kunt zijn.

Gezonde voeding

Bij gezonde voeding kun je denken aan de nodige groente, fruit, koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is van belang dat je deze inneemt in de juiste balans, waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Probeer hier je weg dus in te vinden en ervaar al snel de positieve effecten.

Tip 2 om te werken aan je gezondheid als moeder: Sporten

Beweging is ook niet geheel onbelangrijk. Nu ben je in de meeste gevallen als moeder al van hot naar her aan het rennen. Je bent als het ware al volop in beweging. Toch is dit een andere beweging dan dat je zelf door middel van sporten kunt krijgen.

Om te werken aan je gezondheid is het dus belangrijk om er zo af en toe voor te zorgen dat je een sport uit kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gaan naar een sportschool. Zo kun je wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van Haarlem woont, naar sportschool Haarlem, maar daarnaast heb je overal door heel Nederland sportscholen. Handig hierbij is het dat je zelf de tijden kunt kiezen. Zo zit je niet vast en kun je ieder willekeurig moment gaan, wanneer je tijd en natuurlijk zin hebt.

Sporten voor je gezondheid

Hoewel het gaan naar bijvoorbeeld een sportschool een goede oplossing kan zijn, kan het zijn dat dit niet mogelijk is. Dan is het handig om een andere manier te vinden om toch af en toe aan die juiste beweging te komen. Denk dan aan het sporten in huis, door middel van verschillende thuisoefeningen. Met een abonnement bij Basic-Fit krijg je ook toegang tot een hoop workouts voor thuis. Ideaal!

Tip 3 om te werken aan je gezondheid als moeder: Rust en slaap

Rust en slaap schieten er vaak bij in als je moeder bent. Toch is het heel goed hier bewust van te zijn. Probeer momenten te zoeken waar je wel even de tijd hebt om je rust te pakken en wanneer je bijvoorbeeld een aantal uurtjes niks hebt, kun je wellicht even bijslapen. Hoe meer rust en slaap je hebt, hoe beter voor de gezondheid en uiteindelijk ook voor jouw rol als moeder.

Voldoende rust en slaap voor je gezondheid