De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Als moeder ben je vaak druk. Druk met je kinderen, druk met je werk, druk met je huishouden. Hoe zorg je dan goed voor jezelf en voor je gezondheid? En hoe verdeel je je tijd en aandacht? Hieronder lees je meerdere tips, zodat je kunt werken aan je gezondheid en daarnaast ook nog eens een goede moeder kunt zijn!

Je bent net moeder geworden of bent het al een tijdje. In beide gevallen ben je natuurlijk veel aandacht kwijt aan je kind of kinderen. Niet geheel onlogisch en natuurlijk als moeder ook erg leuk en fijn. Toch kan het soms ook wel eens fijn zijn om tijd aan jezelf te kunnen besteden. Zo kan het zijn dat je in de drukte van jouw rol als moeder, vergeet te werken aan je gezondheid te denken. Niet erg bevorderlijk en zeker iets om bij stil te staan. Alleen hoe kun je nu voor een goede gezondheid zorgen, zonder dat je minder tijd hebt voor de rol als moeder?

Tip 1 om te werken aan je gezondheid als moeder: Voeding

Een van de aspecten die erg goed is voor je gezondheid, is voeding. Omdat je als moeder vaak veel tijd kwijt bent aan alles regelen en doen voor je kind of kinderen, kan het aanpassen van je voeding al goed helpen. Dit is namelijk een goede manier om te werken aan je gezondheid, maar ook om ervoor te zorgen dat je er niet al te veel tijd aan kwijt bent. Daarnaast kan je gezonde voeding er ook nog eens voor zorgen dat je meer energie krijgt en dus een ‘betere’ moeder kunt zijn.

Gezonde voeding

Bij gezonde voeding kun je denken aan de nodige groente, fruit, koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is van belang dat je deze inneemt in de juiste balans, waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Probeer hier je weg dus in te vinden en ervaar al snel de positieve effecten.

Tip 2 om te werken aan je gezondheid als moeder: Sporten

Beweging is ook niet geheel onbelangrijk. Nu ben je in de meeste gevallen als moeder al van hot naar her aan het rennen. Je bent als het ware al volop in beweging. Toch is dit een andere beweging dan dat je zelf door middel van sporten kunt krijgen.

Om te werken aan je gezondheid is het dus belangrijk om er zo af en toe voor te zorgen dat je een sport uit kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gaan naar een sportschool. Zo kun je wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van Haarlem woont, naar sportschool Haarlem, maar daarnaast heb je overal door heel Nederland sportscholen. Handig hierbij is het dat je zelf de tijden kunt kiezen. Zo zit je niet vast en kun je ieder willekeurig moment gaan, wanneer je tijd en natuurlijk zin hebt.

Sporten voor je gezondheid

Hoewel het gaan naar bijvoorbeeld een sportschool een goede oplossing kan zijn, kan het zijn dat dit niet mogelijk is. Dan is het handig om een andere manier te vinden om toch af en toe aan die juiste beweging te komen. Denk dan aan het sporten in huis, door middel van verschillende thuisoefeningen. Met een abonnement bij Basic-Fit krijg je ook toegang tot een hoop workouts voor thuis. Ideaal!

Tip 3 om te werken aan je gezondheid als moeder: Rust en slaap

Rust en slaap schieten er vaak bij in als je moeder bent. Toch is het heel goed hier bewust van te zijn. Probeer momenten te zoeken waar je wel even de tijd hebt om je rust te pakken en wanneer je bijvoorbeeld een aantal uurtjes niks hebt, kun je wellicht even bijslapen. Hoe meer rust en slaap je hebt, hoe beter voor de gezondheid en uiteindelijk ook voor jouw rol als moeder.

Voldoende rust en slaap voor je gezondheid