Schuif de videogames en de tablet aan de kant tijdens de kerstvakantie voor leuke dagtrips. De eindejaarsperiode is het ideale tijdstip om met je kinderen leuke uitstapjes te plannen. In deze blog onder de titel ” Zes leuke uitjes in de kerstvakantie” lees je enkele aangename activiteiten om te doen met het hele gezin.

1. Attractieparken stralen winterwarmte uit

Als je over een attractiepark mijmert, denk je meteen aan de zomermaanden met warme temperaturen. Maar ook tijdens de eindejaarsperiode valt er heel wat te beleven. In veel attractieparken kan je proeven van winterse ontspanning. Toverland, Slagharen en Efteling ontwerpen elk jaar een speciaal programma voor de winter. Laat de hele familie verwennen met toversprookjes, dennenbomen die ondergesneeuwd zijn en feeërieke pleinen die tot de verbeelding spreken. Vergeet niet te genieten van de winterse lekkernijen zoals een vers gemaakte stroopwafel, een warme wafel of een warme appelbol tussen de knisperende haardvuren.

2. Museumbezoek in Amersfoort, drie vliegen in één klap

Mondriaan wordt in één adem genoemd met Amersfoort. Het huis van deze wereldvermaarde kunstenaar ligt immers in Amersfoort. Het is één van de attractiepolen om met je kinderen dit gebouw te bezoeken. Maar de stad biedt nog twee andere leuke musea die je kids zeker zullen interesseren. Nadat je eerst het geboortehuis van Mondriaan hebt bezocht, geeft Museum Flehite een inkijk hoe de mensen van Amersfoort enkele decennia geleden leefden. Tijdens de kerstvakantie worden speciale workshops gegeven. Je kan je ook opgeven voor een sessie met een verhalenverteller. Bij Kunsthal KAdE kunnen kinderen museumlessen of workshops volgen tijdens de kerstvakantie waarbij de hele familie betrokken wordt.

3. Winterpaleis Het Loo

Waan je in een sprookjesachtige wereld met gedekte tafels die uitnodigen om een feestje te bouwen. Misschien kan je hier inspiratie opdoen voor je nakend eindejaarsfeest. Je komt er tot de ontdekking hoe een koninklijke feestmaaltijd op touw wordt gezet of maak een rondje op de ijsbaan. Winterpaleis Het Loo staat bekend voor een uitje met het hele gezin. Zowel op gebied van het culinaire en het culturele. Op de Aanspanplaats krijg je een blik achter de schermen hoe een koninklijk diner tot in de puntjes wordt geregeld. Welk scenario wordt uitgestippeld om een glamoureus koninklijk banket tot een goed einde te brengen? En dit niet alleen op culinair vlak, maar ook qua decoratie zoals tafellinnen en de handgemaakte boeketten. Tip: verlies niet de loodzware gietijzeren strijkijzers uit het oog.

4. Ga met de kids naar de bioscoop

De kerstperiode is een unieke gelegenheid om met het hele gezin een bezoekje te brengen aan de bioscoop. Soms worden bepaalde ochtendvoorstellingen georganiseerd met teken-, familie- of kinderfilms. Ook gaan er vaak tijdens de eindejaarsdagen heel wat nieuwe films in première. Een ijskoude winterdag doorbrengen in een knusse filmzaal loont altijd de moeite in gezelschap van de familie en de niet ontbrekende popcorn.

5. Disney On Ice tijdens kerstvakantie in Jaarbeurs Utrecht

Hou je van de wereldse avonturen uit het Disney koninkrijk? Dan zit je bij Disney On Ice uitstekend gebeiteld. Dobber mee met de zeevaarders Maui en Vaiana om de geliefkoosde oogappel Te Fiti terug te vinden. Ontmoet onderweg de zusjes Anna en Elsa, van koninklijke komaf en andere onvergetelijke sprookjesfiguren. Geniet-met-volle-teugen en de hele familie van magie in een winters landschap.

6. Schaatsen met het hele gezin

Schaatsen is één van de leukste sportactiviteiten om met het gezin te doen. Als je een schaatsbaan nadert, snuif je meteen dat authentieke winterse gevoel op. In heel Nederland vind je schaatsbanen die vaak themagericht zijn. Zes toppers die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen:

  • Thialf in Heerenveen waar records sneuvelden
  • Schaatsbaan Amsterdam op het Museumplein
  • Discodansen in Laco Geleen
  • IJsbanen in Zierikzee, Goes en Middelburg
  • Flevonice in Biddinghuizen, de grootste langgerekte kunstijsbaan ter wereld