Geef je draagdoek of draagzak aan een vluchteling

Margot - 02-09-2015
header-sukha-yoga-actie

Heb jij nog een draagdoek of draagzak liggen die je kunt missen? Doneer die dan aan de vluchtelingen via de actie 'Because We Carry'. Sukha Yoga in Amsterdam zamelt draagdoeken en draagzakken in voor de vluchtelingen die op het eiland Lesbos aankomen. Zodat moeders en vaders hun kindjes dichtbij kunnen dragen en hun handen vrij hebben om zich (langer) te kunnen voortbewegen.

Het ontgaat niemand: de schrijnende situatie van de (veelal Syrische) vluchtelingen die massaal een veilig heenkomen zoeken in Europa. Onder hen zijn veel gezinnen met (jonge) kinderen, onzeker over wat de toekomst brengt. Ik voel me soms behoorlijk machteloos, want hoe kun je die mensen in vredesnaam helpen vanuit hier? Nu zijn er lieve en dappere mensen die hier in Nederland, maar ook ter plaatse (kleine) initiatieven opzetten om de mensen enigszins 'op weg' te helpen, bijvoorbeeld met het uitdelen van water en voedsel, petjes tegen de zon, of zoals dit mooie initiatief van Sukha Yoga: het inzamelen en uitdelen van draagzakken en draagdoeken.

De vluchtelingen die in Griekenland aan land komen hebben meestal een barre tocht achter de rug en nog een lange reis voor de boeg naar de volgende bestemming. Je kunt je voorstellen dat het erg zwaar is, figuurlijk en ook letterlijk, om met je kindje op de arm die reis te moeten maken. En dat het een onzekere en angstige reis is, voor zowel papa en mama als het kind. Hoe fijn is het dan om je baby of dreumes dichtbij je te dragen, waar het veilig voelt?

Inzameling

Op zondag 6 september worden de dragers en draagdoeken ingezameld bij Sukha Yoga, Ceintuurbaan 243 in Amsterdam (van 13:00-20:00 uur), maar inmiddels zijn er spontaan door het hele land inzameladressen opgezet waar je je drager kan inleveren.

Woon je niet in de buurt van een inzamelpunt? Opsturen kan ook, vóór 18 september, naar onderstaand adres:

Sukha Yoga t.a.v. 'Because We Carry'
Ceintuurbaan 243
1074 CX te Amsterdam.

Liefst met een gebruiksaanwijzing erbij en met een vermelding voor welke leeftijd (ongeveer) de drager is. Kijk voor alle details over het opsturen van draagdoeken of doneren op de Facebookpagina van Because We Carry.

Alles is welkom!

Alle draagdoeken en dragers zijn welkom, zowel ergonomische als de zogenaamde en zowel voor baby's als voor peuters/kleuters. Ze willen zoveel mogelijk gezinnen helpen, dus alles is welkom. Op Lesbos, waar de dragers naartoe gaan, zal een draagdoekconsulent zijn om te helpen met onder andere het knopen van de doeken.

Andere manieren om te helpen

Heb je geen drager en wil je op een andere manier deze actie steunen? Omdat er ook transportkosten zijn, is er een rekeningnummer geopend waarop elke bijdrage hartstikke welkom is.

Meer informatie over het rekeningnummer voor donaties en het inzamelen vind je op de site van Because We Carry

Alle kleine beetjes helpen! <3

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners