Als je nog midden in de kleine kinderen zit dan vergeet je vaak hoe waardevol die momenten samen zijn. Even tijd voor elkaar, zonder kinderstemmetjes om jullie heen. Daarom hebben we een aantal leuke date-ideeën voor ouders: 10 bijzondere momenten samen:
Soms is het niet altijd mogelijk om een oppas te regelen, we beginnen dan ook met een aantal opties voor een date die je gewoon thuis kunt doen.

1. Het is jouw dag!

Spreek met elkaar af dat één keer in de maand het de dag van de ander is. Het begint al met een ontbijt op bed. 's Avonds eten de kinderen eerst en daarna eten jullie romantisch met zijn tweeën. Natuurlijk hoef jij of je partner niets te doen. Diegene wie zijn of haar avond het is, mag de film uitzoeken die jullie samen gaan kijken.

2. Simpele gezelligheid

Koop ieder een paar biertjes of wijntjes en ook wat hapjes. In ieder geval producten die jullie nog nooit hebben gegeten of gedronken. Maak er samen een gezellige proeverij van en sluit af met een bordspel. Simpele gezelligheid kan een flinke boost geven aan de relatie.

3. Wat zijn jouw wensen?

Geef elkaar een week de tijd om briefjes in te vullen met de dingen die je ooit nog graag zou willen doen of zou willen bereiken. Iedere keer als je een wens hebt opgeschreven, vouw je hem op en doe je hem in een doosje. Op de afgesproken avond zetten jullie allemaal lekkere hapjes neer en maken jullie het doosje open. Genoeg gespreksstof voor een hele gezellige avond.

4. Wellness avond

Tover je slaapkamer en je badkamer om tot een eigen wellness ruimte. Zet een ontspannend muziekje op. Geef elkaar een scrub beurt om daarna in een heerlijk heet bad te stappen of onder de douche. Neem een gezichtsmasker en probeer niet te lachen hoewel dat best moeilijk zal zijn. Sluit af met een ontspannende massage voor beide.

5. Samen koken

Ga samen koken. Het mag een vijf gangen menu zijn, maar iets simpels kan natuurlijk ook. Het gaat meer om de voorbereiding en het samen bezig zijn. Als het met liefde wordt klaargemaakt is het namelijk altijd lekker.

Dates waar wel een oppas voor nodig is:

6. Filmpje pakken

Ouderwetse gezelligheid en het werkt nog steeds. Ga samen lekker uit eten en ga daarna naar de bioscoop. Lekker tegen elkaar aankruipen met een bak popcorn in het midden zonder drukke kinderen om je heen.

7. Deel de momenten

Ga gewoon eens mee naar een wedstrijd van zijn favoriete club. Ervaar zijn spanning en enthousiasme. Andersom werkt het natuurlijk ook, dus je partner moet ook met jou mee naar iets wat jou boeit. Hierdoor leer je elkaar nog beter kennen en deel je elkaars interesses.

8. Een verrassings-act

Plan om de beurt een verrassingsavond voor elkaar. Eentje verzint iets origineels en neemt de ander mee. Je kunt alleen het tijdstip aangeven wanneer de ander klaar moet staan. Maar als je het nog spannender wilt, kun je dat ook geheim houden.

9. Speel toerist in eigen land

Kies om de beurt een plek in Nederland waar jullie nog nooit zijn geweest. Het hoeft niet eens ver te zijn. Bekijk deze plaats eens door de ogen van een toerist en doe de toeristische activiteiten. Sluit af met een gezellig etentje en kom weer als herboren thuis.

10. Terug naar het verleden

Neem je partner mee terug naar jouw verleden. Laat hem of haar het huis zien waar je geboren bent, waar je op school hebt gezeten en waar je eerste baantje was. Misschien zijn er nog wel andere bijzondere plekken die je wilt laten zien. Sluit natuurlijk af in de horecagelegenheid waar je voor het eerst uit ging of waar je met je ouders altijd ging eten.