De komst van de baby maakt jullie gezinnetje natuurlijk helemaal compleet. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat na de komst van de baby jullie relatie flink kan veranderen. Je leert nieuwe eigenschappen van elkaar en de slapeloze nachten kunnen veel weggestopte gevoelens losmaken. Wil jij jouw relatie goed houden nu jullie ouders zijn geworden? Lees dan gauw verder voor de beste relatietips voor ouders.

1. Blijf praten

Het klinkt allemaal zo simpel, maar communiceren blijft toch de sleutel tot het succes. Voor een goede relatie is het belangrijk dat je blijft communiceren. Zowel voor jou als jouw partner is het leven met een baby of met kinderen een complete omslag. Er zijn veel veranderingen gaande en dit kan een grote impact hebben op het leven dat jullie nu leiden. Door te weten wat er gaande is op emotioneel vlak, kun je elkaar beter begrijpen. Reageert jouw partner kortaf? Wellicht is het de drukte op het werk of de korte nachten. Praat erover om te weten wat jullie voor elkaar kunnen doen en betekenen.

2. Een gezamenlijk front

Zeker wanneer jullie kinderen wat ouder zijn, is het belangrijk voor jullie relatie om een gezamenlijk front te hebben. Dit betekent dat jullie over het algemeen dezelfde opvattingen hebben qua opvoeding. Zo voorkom je dat mama nee zegt en papa ja. Dit kan voor grote frustraties zorgen. Zorg dat je beide weet waar je aan toe bent en dat je bijvoorbeeld samen de regels maakt in huis.

3. Tijd voor elkaar

Hoe moeilijk het ook is met kinderen in huis, tijd voor elkaar is van groot belang. Zo voorkom je dat je alleen papa en mama bent, maar dat je ook nog tijd hebt om geliefden te zijn. Tijd voor elkaar kun je bijvoorbeeld plannen op een vaste avond per week. Je kunt er een speciale date avond van maken, maar het kan ook simpelweg een avond zijn dat je lekker met elkaar op de bank hangt. Wil je meer tijd met elkaar spenderen? Dat kan ook in de kleine dingen. Je kunt samen boodschappen doen of in het weekend een rondje om. Maak iets moois van de korte tijden die je echt samen hebt als geliefden.

4. Tijd voor jezelf

Om de relatie sterk te houden, is het ook belangrijk dat je jezelf niet verliest in de relatie. Tijd voor jezelf is daarom ook belangrijk. Wat vind jij leuk en waar krijg jij nu echt energie van? Zeker met kinderen in huis, is het soms goed om even tijd voor jezelf in te plannen. Zo hoef je even niet te moederen en kom je helemaal tot rust. Ook voor de relatie is het goed om eigen tijd te hebben. Zo blijf jij lekker in je vel zitten en ben je een leukere moeder en partner.

5. Blijf verrassen

Kleine dingen maken het leven vaak net wat spannender. Om jouw relatie goed te houden is het niet noodzakelijk dat je iedere maand grote cadeaus krijgt, maar het is belangrijk om juist in het klein te blijven verrassen. Een nieuw lingeriesetje uitproberen op een doordeweekse dag of een spontaan ontbijtje op bed. Het zijn de kleine dingen die jouw relatie een stuk mooier kunnen maken. Zou jij ook graag wat vaker verrast willen worden? Communiceer dit dan met jouw partner, dan kan hij jou ook wat vaker in het zonnetje zetten.

Een goede relatie komt van van twee kanten. Wil jij meer uit jouw relatie halen nu jullie kinderen hebben? Het kan lastig zijn om de tijd ervoor te vinden, maar het is wel van groot belang. Loop elkaar niet voorbij en blijf communiceren. Plan spontane verrassingen en zorg ook genoeg tijd voor jezelf. Zoek de tijd waar je even geen papa en mama hoeft te zijn en dat jullie gewoon weer even elkaars geliefden zijn in plaats van fulltime ouders.