Yes! De zomer staat weer voor de deur. Het ideale seizoen om je interieur een opfrisser te geven. Weg met alle kille winterse elementen, de zomer ademt fleur en vrolijkheid. Dat mag niet ontbreken in jouw woning. In dit artikel lees je hoe je dit aanpakt!

Kleuren

Waar donkere kleuren garant staan voor een knus effect, zal je deze in je de zomer moeten verbannen. Vervang je grijze of donkerrode kussen voor frisse lichtblauwe of leliegele. Meer kleur zorgt voor een zomerse sfeer! Verder werken vrolijke en speelse printjes erg goed in het warmste seizoen van het jaar. Wil je het groots aanpakken? Overweeg dan colour blocking. Met colour blocking zet je, je raadt het al, blokken kleuren tegen elkaar op. Dit zorgt voor een verbazingwekkend effect! Maak een moodboard met verschillende zomerse kleuren om het juiste kleurenpalet op te stellen.

Bloemen

Bij een zomers interieur mogen bloemen absoluut niet ontbreken. Haal een mooie bos dahlia’s, chrysanten of gerbera’s bij je plaatselijke bloemist of neem een abonnement op Bloomon zodat je altijd een vers bosje bloemen in huis hebt. Het streelt niet alleen je ogen, ook word je bij thuiskomst verwelkomd door een heerlijk frisse bloemengeur.

zomerse tinten woonkamer

Grote schoonmaak

Doe bij de start van ieder seizoen een grote schoonmaak. Zet al je kasten en banken aan de kant en maak je woning goed schoon. Het geeft een opgeruimd gevoel en zorgt er daarnaast voor dat je woning heerlijk fris ruikt. Wees dus vooral niet zuinig met de naar bloemen ruikende allesreiniger dus!

Verwelkom het licht

We wonen in Nederland en worden niet echt verwend met lange zomers. Daarom moeten we zuinig zijn op de zonnestralen die we krijgen en benutten op de momenten dat het kan. Gooi je gordijnen op maat open en verwelkom de heerlijke zomerse zonnestralen. Heb je nog wat vakantiegeld te besteden? Schaf dan vitrage gordijnen aan om de sfeer van een Spaans vakantiehuis na te bootsen.

plant met zonlicht

Laat die zomer maar komen en zorg dat je woning er op voorbereid is!