Koken voor je kind, Recepten

Recept: Bananenpannenkoeken met boekweit

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je baby! Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor Bananenpannenkoeken met boekweit

1 banaan

2 eieren

+/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn )

1 kopje water

Evt. een snufje kaneel

Zo maak je Bananenpannenkoeken met boekweit

Doe de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij, mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes. Voeg vervolgens het kopje water toe en mix het geheel met een garde, voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe. Het blijft een wat dikker beslag, maar je kunt er prima dunne pannenkoekjes van maken. Doe wat (room)boter in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Even bruin laten worden en klaar! In een kleine koekenpan kun je er ongeveer 9 a 10 pannenkoekjes van maken. Bestrooi eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar).

Eet smakelijk!

Vorige bericht Volgende bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie