De oudste bij ons is al jaren enorme fan van ‘muizentrappetjes’ vouwen, eigenlijk fan van alle vouwwerkjes om zelf te maken. En waar hij eerst nog best wat hulp nodig had hiervoor kan hij nu helemaal zelfstandig een mooie maken. Hij gebruikt ze voor allerlei dingen en ik vind het heerlijk om te zien! Zijn laatste gaf hij aan onze kat. Oké, na een dag was hij kapot, maar ze hebben heerlijk gespeeld samen!

Laatst vroeg hij of er misschien meer leuke dingen waren die hij kon leren vouwen. Dat vond ik ook wel een leuke vraag! Dus wij gingen op onderzoek. Alles hebben wij op internet gevonden met handige tutorials of voorbeelden. Hieronder onze top 5 leukste vouwwerkjes om zelf te maken.

1. Muizentrappetje, een van de leukste vouwwerkjes om zelf te maken

Ik kan er niet meer of minder van maken, het muizentrappetje blijft favoriet! Dus deze moest op nummer 1. Als je trappetje eenmaal klaar is, kun je er allerlei dingen mee doen. Zo speelt de kat er dus graag mee hier, maar hij fungeerde ook als trap bij het legobouwwerk, de trappetjes springen erg graag van een trap (of iets anders) naar beneden en voor de jongste plakten we ze aan een wc-rol om er een mooie olifant van te maken.

Wij gebruiken vaak kant-en-klare stroken om muizentrappetjes te maken. De oudste kan dit inmiddels zelf bij ons. Voor de jongste maak ik een klein beginnetje. Of ik plak wel eens het begin van de stroken aan elkaar.

vouwwerkjes om zelf te maken muizentrappetjes

Nog nooit een muizentrappetje gemaakt? Zoek op ‘muizentrappetje vouwen’ en er komt direct een fijne tutorial naar voren.

2. Sterretjes

De laatste tijd zie ik ze weer regelmatig langs komen. De gevouwen sterretjes. Ik herinner mij nog van vroeger dat ik een pot vol op mijn kamer had staan. Dat vond ik heerlijke vouwwerkjes om zelf te maken en met een leuk eindresultaat!
We hebben even moeten oefenen samen voordat het lukte, maar toen we eenmaal de smaak te pakken hadden was er zo een potje gevuld.
Ook leuk om bijvoorbeeld van een oude plattegrond of landkaart te maken. Staat gezellig in huis!

Om zelf ook aan de slag te kunnen zoek op het internet naar ‘gelukssterretje vouwen’.

vouwwerkjes-om-zelf-te-maken-sterretjes

3. De drol die niet stinkt

Tja… wat zal ik hier eens over zeggen. Deze stinkt in ieder geval niet!
Wel lachen geblazen met dit vouwwerkje. Je eigen drol maken en er dan óók nog oogjes op tekenen is natuurlijk ook hilarisch. Om er dan vervolgens allerlei grapjes mee uit te kunnen halen. Want wat zal papa wel niet denken als ik er eentje op zijn bord leg vanavond?

Zin gekregen om ook aan de slag te gaan? Zoek de naam van het vouwwerkje even op internet en je hebt ook zo een fijne tutorial voor je neus om te beginnen. Veel plezier! PS; ja echt, als je ‘drol vouwen’ intypt op Youtube heb je direct een filmpje met werkwijze voor je neus.

4. Sneeuwvlokken het vouwwerkje met ook wat knipwerk

Dit vouwwerkje vergt ook wat knipwerk. Door een blaadje te vouwen en er stukjes uit te knippen ontstaat er al gauw een mooie sneeuwvlok zodra je hem weer open vouwt. Magisch vonden de kids dit hier! En ik stiekem ook. We hebben samen de mooiste aan een touwtje voor het raam gehangen. Zo hebben we gelijk weer wat gezelligheid in huis nu de meeste kerstspullen weer weg zijn.

Sneeuwvlokken-vouwwerkjes-om-zelf-te-maken

Zoek op ‘sneeuwvlok vouwen’ en je krijgt allerlei leuke voorbeelden te zien. Kunnen jullie zelf ook lekker aan de slag!

5. Happertje is onze nummer 5 in vouwwerkjes om zelf te maken

Voor deze laatste heb ik goed moeten zoeken ‘hoe dit ookalweer heette’. Een happertje dus!
Ken jij ze ook nog van vroeger? Wat heb ik ze veel gemaakt op school met vriendinnetjes. En met de leukste onderwerpen. De kids hier zijn nog net te jong om er echt tekstjes in te schrijven, maar alleen al een bewegend happertje vonden ze fantastisch. De oudste van 5 kon hem al wel zelf vouwen, maar de jongste van 3 heb ik ook met vouwen nog geholpen. Het spelen daarna loonde enorm! (ook voor mama)
Even zoeken op ‘happertje vouwen’ dus!

vouwwerkjes-om-zelf-te-maken-happertje-uitleg.

Voor meer inspiratie om te knutselen met papier lees ook ons blog 5 leuke dingen om te knutselen met papier.