De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

8 x surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Cadeautip: een eigen donutwinkel van LEGO voor de kids

Waarschijnlijk zijn jouw kinderen er ook gek op: donuts. Vooral voor de gedecoreerde (en mierzoete) variant met leuke figuurtjes en kleurtjes zijn ze waarschijnlijk snel te paaien. Hoe leuk is het dan om een eigen donutwinkel van LEGO Friends te hebben? Met deze...

Wil je binnenkort op vakantie met de kids? Dan kun je naar het buitenland gaan, maar ook in eigen land kun je een geweldige vakantie organiseren. En wil je toch het idee hebben dat je echt even helemaal weg bent, terwijl je gewoon in eigen land vertoeft? Ga dan naar Zuid-Limburg, want hier maak je kennis met een hele andere kant van Nederland.

In Zuid-Limburg kun je een geweldige vakantie organiseren met de kids. We geven je graag enkele tips voor een geslaagd verblijf in deze prachtige regio, met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Een ridder kastelentocht

In Zuid-Limburg vind je diverse prachtige kastelen. Eén van deze kastelen in Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is leuk om te bezoeken voor volwassenen, maar ook zeker voor de kids. In het kasteel kunnen de kinderen namelijk een ridder kastelentocht doen. Tijdens deze tocht komen grote avonturen uit het verleden even helemaal tot leven. Een absolute aanrader!

Tip: heb je na de ridder kastelentocht in Kasteel Hoensbroek geen zin meer om naar huis te rijden? Boek dan een vakantiewoning in Zuid-Limburg. Dit doe je bij Hoeve Vakanties. Door het grote aanbod vakantiehuizen van Hoeve Vakanties, vind je altijd wel een accommodatie die bij jou en jouw gezin past. Of je nu met je gezin komt of met een grotere groep, er is altijd wel een geschikt vakantiehuis. Zo hebben zij voor groepen van 10 personen een ruim aanbod aan vakantiehuisjes 10 personen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Vroeger werkten veel mensen in steenkolenmijnen, zeker in Valkenburg en omgeving. De kinderen kunnen zich hier waarschijnlijk niet zo veel van voorstellen. Want hoe ziet een steenkolenmijn er eigenlijk uit? En wat voor werk werd hier gedaan? Door de Steenkolenmijn in Valkenburg te bezoeken, komen de kids hier vanzelf achter. Tijdens een tocht door deze unieke mijn ontdekken de kinderen de wereld van de mijnbouw. Extra leuk: de gids die je door de mijn voert, heeft hier in het verleden zelf gewerkt.

Columbus Earth Theater

In het Columbus Earth Theater ga je mee op een spectaculaire reis. Je krijgt de wereld op een hele andere manier te zien en dit maakt een bezoekje aan het theater erg leerzaam. En omdat een film in het theater erg indrukwekkend en spectaculair is, zullen de kids dit niet snel vergeten.

Grotbiken

Zijn de kinderen al wat ouder? Dan kun je met ze gaan grotbiken. Dit doe je in de mergelgrotten in Valkenburg. Grotbiken is niet alleen cool, maar ook leerzaam. Tijdens je fietstocht leer je namelijk veel over de mergelgrotten in Valkenburg.

Rodelen en tokkelen

In Valkenburg kun je niet alleen grotbiken, maar ook rodelen en tokkelen. Dit doe je in het unieke pretpark AGoGo. Ook kun je abseilen, vlotvaren, touwbruggen en een hoogteparcours doen. Spannend! Let op: deze activiteit is minder geschikt voor jonge kinderen.