De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Wil je binnenkort op vakantie met de kids? Dan kun je naar het buitenland gaan, maar ook in eigen land kun je een geweldige vakantie organiseren. En wil je toch het idee hebben dat je echt even helemaal weg bent, terwijl je gewoon in eigen land vertoeft? Ga dan naar Zuid-Limburg, want hier maak je kennis met een hele andere kant van Nederland.

In Zuid-Limburg kun je een geweldige vakantie organiseren met de kids. We geven je graag enkele tips voor een geslaagd verblijf in deze prachtige regio, met allerlei leuke activiteiten voor de kinderen.

Een ridder kastelentocht

In Zuid-Limburg vind je diverse prachtige kastelen. Eén van deze kastelen in Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is leuk om te bezoeken voor volwassenen, maar ook zeker voor de kids. In het kasteel kunnen de kinderen namelijk een ridder kastelentocht doen. Tijdens deze tocht komen grote avonturen uit het verleden even helemaal tot leven. Een absolute aanrader!

Tip: heb je na de ridder kastelentocht in Kasteel Hoensbroek geen zin meer om naar huis te rijden? Boek dan een vakantiewoning in Zuid-Limburg. Dit doe je bij Hoeve Vakanties. Door het grote aanbod vakantiehuizen van Hoeve Vakanties, vind je altijd wel een accommodatie die bij jou en jouw gezin past. Of je nu met je gezin komt of met een grotere groep, er is altijd wel een geschikt vakantiehuis. Zo hebben zij voor groepen van 10 personen een ruim aanbod aan vakantiehuisjes 10 personen.

Steenkolenmijn Valkenburg

Vroeger werkten veel mensen in steenkolenmijnen, zeker in Valkenburg en omgeving. De kinderen kunnen zich hier waarschijnlijk niet zo veel van voorstellen. Want hoe ziet een steenkolenmijn er eigenlijk uit? En wat voor werk werd hier gedaan? Door de Steenkolenmijn in Valkenburg te bezoeken, komen de kids hier vanzelf achter. Tijdens een tocht door deze unieke mijn ontdekken de kinderen de wereld van de mijnbouw. Extra leuk: de gids die je door de mijn voert, heeft hier in het verleden zelf gewerkt.

Columbus Earth Theater

In het Columbus Earth Theater ga je mee op een spectaculaire reis. Je krijgt de wereld op een hele andere manier te zien en dit maakt een bezoekje aan het theater erg leerzaam. En omdat een film in het theater erg indrukwekkend en spectaculair is, zullen de kids dit niet snel vergeten.

Grotbiken

Zijn de kinderen al wat ouder? Dan kun je met ze gaan grotbiken. Dit doe je in de mergelgrotten in Valkenburg. Grotbiken is niet alleen cool, maar ook leerzaam. Tijdens je fietstocht leer je namelijk veel over de mergelgrotten in Valkenburg.

Rodelen en tokkelen

In Valkenburg kun je niet alleen grotbiken, maar ook rodelen en tokkelen. Dit doe je in het unieke pretpark AGoGo. Ook kun je abseilen, vlotvaren, touwbruggen en een hoogteparcours doen. Spannend! Let op: deze activiteit is minder geschikt voor jonge kinderen.