Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Menstruatiepijn: dit is wat je eraan kunt doen

Iedere maand hetzelfde liedje: de menstruatie komt eraan. Je baarmoeder trekt samen. Dit zorgt voor pijnlijke krampen in je buik, rug of zelfs benen. Daarnaast is er eventueel hoofdpijn en een rothumeur. Menstruatiepijn is niet leuk voor jou en ook niet leuk voor de...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zoek je een leuke vakantie of een weekendje weg binnen Nederland met kinderen? Met kinderen op vakantie naar Zuid-Limburg is een heel goed idee! De natuur is er prachtig en voor gezinnen is er ontzettend veel te doen. Wij vertellen je graag wat voor leuke activiteiten je hier met jouw gezin kunt ondernemen. In dit artikel zetten we de leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen tijdens een vakantie naar Zuid-Limburg voor je op een rij.

Waarom op vakantie naar Zuid-Limburg?

Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantie naar Zuid-Limburg om even uit de drukte te ontsnappen. Op vakantie naar Zuid-Limburg betekent heerlijk ontspannen in een rustieke bosrijke omgeving en genieten van de heerlijke bourgondische streekgerechten en dranken. Met een vakantiehuisje in Zuid-Limburg heb je een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de dorpen en steden in de buurt zoals: Noorbeek, Voeren, Hombourg, Teuven, Epen, Maastricht, Tongeren, Aken of Luik. Er zijn tal van uitstapjes mogelijk bij een vakantie naar Zuid-Limburg. Je hoeft je geen dag te vervelen!

In de provincie Limburg is sowieso genoeg te doen zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de steenkolenmijn in Valkenburg of het drielandenpunt in Vaals. Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Limburg, raden wij de volgende 5 dagjes uit van harte aan:

vakantie naar Zuid-Limburg GaiaZOO

Tip 1: GaiaZOO

GaiaZOO is een prachtige dierentuin in Zuid-Limburg. De dierentuin is al meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux en dit is niet voor niets. In GaiaZOO bewonder je vele exotische dieren, maar kun je ook heerlijk ontspannen. De dierentuin is namelijk een oase van rust. Leuk voor kinderen: naast vele exotische dieren heeft GaiaZOO ook meerdere speeltuinen. De kids kunnen zich hier dan ook met gemak de hele dag vermaken. Wil je lekker dichtbij de GaiaZOO overnachten? Boek dan een vakantiewoning bij Hoeve Vakanties en je kunt lekker in Zuid-Limburg blijven.

Tip 2: Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is prachtig en een ontzettende leuke beleving voor kinderen. Vooral in de zomervakantie en in de weekenden worden er veel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Je kunt er bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht door het kasteel, maar ook met een tablet door het kasteel lopen om alles te weten te komen over het leven in het kasteel vroeger. Door met je tablet QR-codes te scannen door het kasteel heen leer je vanalles over het verleden. Hartstikke leuk!

vakantie naar Zuid-Limburg Continium Discovery Center

Tip 3: Continium Discovery Center

Zijn jouw kinderen rond de 5 jaar oud? Dan raden wij je aan om naar het Continium Discovery Center in Zuid-Limburg te gaan. In het Continium Discovery Center is ontzettend veel te zien, te doen en te beleven voor kinderen . Je kunt er een Science Show bezoeken, ook naar het Time Warp Theater gaan en er is bovendien een Explore Zone in het Continium Discovery Center. Hier kunnen kinderen zelf allerlei leuke proefjes doen.

Tip 4: KasteelPark Born

Ook het dierenpark bij KasteelPark Born is een aanrader om te bezoeken. Van het oude kasteel is niet veel over, hoewel de ruïnes zijn ontzettend interessant om te bezoeken, ook met jonge kinderen. Maak bezoek vooral de tuinen van het kasteel! Hier vind je namelijk een dierenpark met alpaca’s, stekelvarkens, vogelspinnen en wandelende takken.

Tip 5: Het Blotevoetenpark

Tijdens een vakantie naar Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen. Doorgaans houd je hierbij gewoon je schoenen aan. In het Blotevoetenpark doe je dit juist niet. Je laat je schoenen achter en bewandelt alle routes in het park blootsvoets op verschillende ondergronden. Dit voelt in het begin misschien wat raar, maar is eigenlijk heel bevrijdend. Zeker kinderen vinden het hartstikke leuk om op de blote voeten rond te wandelen, en het is ook nog eens heel goed voor je.

Dit artikel met tips voor een vakantie naar Zuid-Limburg met kinderen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.