Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Zoek je een leuke vakantie of een weekendje weg binnen Nederland met kinderen? Met kinderen op vakantie naar Zuid-Limburg is een heel goed idee! De natuur is er prachtig en voor gezinnen is er ontzettend veel te doen. Wij vertellen je graag wat voor leuke activiteiten je hier met jouw gezin kunt ondernemen. In dit artikel zetten we de leukste activiteiten voor gezinnen met kinderen tijdens een vakantie naar Zuid-Limburg voor je op een rij.

Waarom op vakantie naar Zuid-Limburg?

Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantie naar Zuid-Limburg om even uit de drukte te ontsnappen. Op vakantie naar Zuid-Limburg betekent heerlijk ontspannen in een rustieke bosrijke omgeving en genieten van de heerlijke bourgondische streekgerechten en dranken. Met een vakantiehuisje in Zuid-Limburg heb je een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de dorpen en steden in de buurt zoals: Noorbeek, Voeren, Hombourg, Teuven, Epen, Maastricht, Tongeren, Aken of Luik. Er zijn tal van uitstapjes mogelijk bij een vakantie naar Zuid-Limburg. Je hoeft je geen dag te vervelen!

In de provincie Limburg is sowieso genoeg te doen zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de steenkolenmijn in Valkenburg of het drielandenpunt in Vaals. Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Limburg, raden wij de volgende 5 dagjes uit van harte aan:

Tip 1: GaiaZOO

GaiaZOO is een prachtige dierentuin in Zuid-Limburg. De dierentuin is al meerdere keren uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux en dit is niet voor niets. In GaiaZOO bewonder je vele exotische dieren, maar kun je ook heerlijk ontspannen. De dierentuin is namelijk een oase van rust. Leuk voor kinderen: naast vele exotische dieren heeft GaiaZOO ook meerdere speeltuinen. De kids kunnen zich hier dan ook met gemak de hele dag vermaken. Wil je lekker dichtbij de GaiaZOO overnachten? Boek dan een vakantiewoning bij Hoeve Vakanties en je kunt lekker in Zuid-Limburg blijven.

Tip 2: Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is prachtig en een ontzettende leuke beleving voor kinderen. Vooral in de zomervakantie en in de weekenden worden er veel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Je kunt er bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht door het kasteel, maar ook met een tablet door het kasteel lopen om alles te weten te komen over het leven in het kasteel vroeger. Door met je tablet QR-codes te scannen door het kasteel heen leer je vanalles over het verleden. Hartstikke leuk!

Tip 3: Continium Discovery Center

Zijn jouw kinderen rond de 5 jaar oud? Dan raden wij je aan om naar het Continium Discovery Center in Zuid-Limburg te gaan. In het Continium Discovery Center is ontzettend veel te zien, te doen en te beleven voor kinderen . Je kunt er een Science Show bezoeken, ook naar het Time Warp Theater gaan en er is bovendien een Explore Zone in het Continium Discovery Center. Hier kunnen kinderen zelf allerlei leuke proefjes doen.

Tip 4: KasteelPark Born

Ook het dierenpark bij KasteelPark Born is een aanrader om te bezoeken. Van het oude kasteel is niet veel over, hoewel de ruïnes zijn ontzettend interessant om te bezoeken, ook met jonge kinderen. Maak bezoek vooral de tuinen van het kasteel! Hier vind je namelijk een dierenpark met alpaca’s, stekelvarkens, vogelspinnen en wandelende takken.

Tip 5: Het Blotevoetenpark

Tijdens een vakantie naar Zuid-Limburg kun je heerlijk wandelen. Doorgaans houd je hierbij gewoon je schoenen aan. In het Blotevoetenpark doe je dit juist niet. Je laat je schoenen achter en bewandelt alle routes in het park blootsvoets op verschillende ondergronden. Dit voelt in het begin misschien wat raar, maar is eigenlijk heel bevrijdend. Zeker kinderen vinden het hartstikke leuk om op de blote voeten rond te wandelen, en het is ook nog eens heel goed voor je.

Dit artikel met tips voor een vakantie naar Zuid-Limburg met kinderen is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.