Een leuke filmtip voor de allerkleinsten onder ons: Ernest en Célestine winterpret! Dat deze film is gemaakt door een prentenboekmaakster is goed te zien: het is alsof er een prentenboek tot leven komt. De film bestaat uit vier verhalen over de twee ongewone vrienden Ernest (een beer) en Célestine (een muis). De verhalen nemen je mee in een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde Belgische Gabrielle Vincent. Ernest en Célestine winterpret is een superlieve film voor kinderen vanaf 3 jaar!

Wie zijn Ernest en Célestine?

Ernest is een grote en hongerige beer. Hij maakt graag muziek en eet het liefst jam. Soms is hij een beetje knorrig, maar gelukkig volgt na zijn slechte humeur altijd een grote lach. Ernest deelt zijn huis met Célestine, een optimistisch en vastberaden weesmuisje dat voor niets en niemand bang is. De twee vrienden zijn onafscheidelijk en vervelen zich nooit. Het is winter en zodra het begint te sneeuwen bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest.

Ernest en Célestine

De film Ernest en Célestine winterpret

De film Ernest en Célestine winterpret bestaat uit vier korte verhalen uit ‘De collectie’:

De knop van de accordeon
Ernest organiseert een concert voor Célestine en haar vrienden. Maar er ontbreekt een knop op zijn accordeon. Zo kan hij niet optreden! De muizen besluiten de beer te helpen en gaan op zoek naar het ontbrekende onderdeel. Zou de groene muis er iets mee te maken hebben?

Het muizenfeest
Célestine wordt uitgenodigd voor een magisch muizenbal. Berenbuurvrouw mevrouw Tulp is alleen bang dat het bal ongeluk brengt voor de beren. En dan neemt de wind ook nog eens Célestine’s baljurk mee.

Bibi
Wat doen Ernest en Célestine met hun geadopteerde wilde gans Bibi? Ze moet naar haar eigen familie voor de grote trek naar het zuiden, maar ze kan nog niet vliegen. Hoe gaan een beer en een muis haar dat leren?

De sneeuwstorm
Ernest stelt zijn winterslaap speciaal voor Célestine even uit. Zij wil koekjes voor hem bakken, maar ze moet een vreselijke sneeuwstorm trotseren om meel te halen bij de molen verderop. Zal ze op tijd terug zijn voordat Ernest in slaap valt?

De trailer van Ernest en Célestine winterpret

Benieuwd naar deze leuke kleuterfilm? Kijk dan hier alvast de trailer.

Dit artikel over de film Ernest en Célestine winterpret is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.