Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

Onlangs gingen we voor het eerst op reis met zijn vieren. Naar Ibiza! We keken er al lange tijd naar uit en ik ben dan ook van tevoren graag bezig met inlezen, strandtenten opzoeken en reserveringen maken en uitvogelen maar kinderactiviteiten zijn. En dan wordt het op een gegeven moment tijd om te beginnen met inpakken. We zijn nogal van de ‘travel light’-methode en nemen maar twee koffers mee, maar we willen wel alle gemak en dat zorgt ervoor dat ik een aantal favorieten heb die niet mogen ontbreken in onze koffers:

Tip 1: Deryan beach tent

Deze pop-up beach tent van Deryan is eenvoudig in gebruik en vouwt zichzelf uit. De ideale oplossing voor op het strand! Zo hoef je geen duur ligbed voor je kindje te reserveren of parasol te scoren. Je kindje kan zorgeloos in de schaduw spelen en zelfs in de tent rustig slapen. Ook handig als er geen campingbedje op je vakantieadres aanwezig is. De tent heeft opgevouwen een diameter van 55cm en weegt 2.2kg.

2. Waterdichte iPad case

Als je kinderen even iPad (of een andere tablet) mogen kijken om hun favoriete LEGO-, Bumba-, Frozen- (you name it) filmpjes te kijken, dan is het wel handig als je je tablet na een dagje strand ook nog zelf kunt gebruiken en hij niet verdronken is of vol zand zit. Daarom is het een must om een waterdichte hoes mee te nemen voor jouw tablet. En het scheelt je een hoop gesleep met speelgoed!

3. Surfschoentjes

Ideaal voor de kleintjes! Mijn zoontje heeft een paar hippe, blauwe surfschoenen. Hij wil ze hele dagen aan en vindt ze heerlijk zitten. Perfect voor de (kiezel)stranden van Ibiza. Het scheelt me een paar gewone schoenen voor hem in de bagage! Aan deze surfschoentjes en een paar sandalen heeft hij genoeg.

4. Zand- en waterbak

Met een opblaasbare zand- en/of waterbak is het altijd feest! Zo kunnen je kinderen altijd en overal met zand en waterspelen. Ideaal om bij je vakantiehuisje neer te zetten of naast je tent. Het is compact en licht om mee te nemen. Gegarandeerd veel uren speelplezier!

5. Care Plus Anti Insect

Care Plus heeft een handige, compacte travel set. In dit kleine doosje vind je 4 verschillende sprays van elk 8 ml. Zo ben je met Deet 8 uur beschermd tegen insecten en zit er zonbescherming (factor 30) bij. Als je hele kleine kinderen hebt, kijk dan goed of je de Deet 40% mag gebruiken.

6. Quinny Yezz buggy

Mijn Quinny Yezz is echt de beste koop ever geweest. Een jaar geleden kocht ik deze wagen omdat ik een kleine compacte buggy wilde hebben die ik gemakkelijk mee kon nemen. Inmiddels gebruik ik iedere dag de Yezz. En natuurlijk gaat deze ook mee op vakantie. Doordat de buggy zo compact is, weet ik zeker dat ik geen problemen krijg als ik deze in het vliegtuig meeneem. Opgevouwen meet de buggy slechts 27cm x 68,5 cm x 23,5 cm (BxDxH) en weegt maar 5kg. Er zit een handig elastiek aan de achterkant waarmee je de buggy handig over je schouder draagt. De buggy draait gemakkelijk en is heel handig te besturen. Verwacht geen uitgebreide luxe voor deze 199,- Euro: voor luchtwielen en een grote boodschappenmand moet je toch echt je Bugaboo meenemen…

7. Zonbescherming

Natuurlijk zijn er nog vele andere gemakkelijke en compacte dingen die je reis met kinderen makkelijk maken. Vergeet bijvoorbeeld niet om een parasol voor je buggy mee te nemen! Ze kosten nog geen 10 euro en deze buggy parasols zijn zo handig! Geregeld maken we de parasol aan de kinderstoel of de tafel op een terras vast, zodat onze dreumes niet in de volle zon zit.

8. XXL hydrofiel

Ook neem ik altijd een hydrofiel in XXL formaat mee in mijn tas. Deze extra grote hydrofiel gebruik ik als: handdoek, speel- en picknickkleed, als deken, als kussen en ik doe hem over de buggy (met wasknijpers, dus die ook meenemen!) als we nog even lekker gaan borrelen en mijn dreumes moet gaan slapen.

9. DIY speellaken

Onlangs kocht ik bij Etos een geweldig strandlaken met een afbeelding van een dorp met een weg erop afgedrukt. We nemen een paar kleine autootjes mee en gegarandeerd dat de baasjes samen op het ‘speellaken’ zich vermaken. Een andere mogelijkheid is om wat tape mee te nemen en op je badlaken boter-kaas-en-eieren te spelen: Je maakt met tape 9 vakken op je handdoek en gaat samen bijvoorbeeld op zoek naar schelpen en stenen en speelt gezellig dit oudhollandse spelletje. Heb jij nog handige reistips? Meer Voor Mama’s hoort het graag! Deel je tips!