7 x hoe handig de XXL hydrofieldoek is op vakantie

Margot - 24-07-2018
img-9895-1532437520-73566

Mijn zoontje is al een tijdje geen baby meer en de immense stapel witte hydrofieldoeken die je geacht wordt aan te schaffen voor je newborn is zo goed als verdwenen uit de kast. Het meeste heb ik gedoneerd aan Stichting Babyspullen of doorgegeven, maar ik heb er nog een paar met leuke printjes bewaard. Al gebruik ik ze nauwelijks meer, want liever gebruik ik de uit de kluiten gewassen variant ervan: de XXL hydrofieldoek. Voor het afdrogen van mijn zoon na het badderen, maar vooral op vakantie heeft de XXL hydrofieldoek zich bewezen als een onmisbaar item. De XXL hydrofieldoek zit op een vliegreis standaard in mijn handbagage of binnen handbereik in de auto. 7 manieren hoe je de XXL hydrofieldoek kunt gebruiken op vakantie. En nog een extra tipje als uitsmijter!

1. Handdoek

Inkoppertje deze, nietwaar? Ik gebruik de XXL hydrofieldoek dus nog steeds als handdoek voor mijn kind. Maar ook op het strand of in het zwembad geef ik de voorkeur aan een hydrofiel in plaats van een 'gewone' handdoek. Het droogt fijner af én het neemt minder ruimte in in je tas.

2. XXL hydrofieldoek als zonnescherm

De zon die door het zijraam van de auto recht in het gezicht van je kind schijnt of een late avondzon die precies onder de kap van de kinderwagen door piept: niet zo fijn. Hup, XXL hydrofiel! In de auto klemden we de doek tussen het raam (even naar beneden draaien en dan weer omhoog met de doek ertussen). In de kinderwagen/buggy gooi je de doek gewoon over de kap of je klemt 'm vast met een knijper of twee (ook altijd handig om mee te nemen op vakantie!). Wel goed in de gaten houden dat je de boel niet helemaal 'afsluit' en dat het te warm wordt voor je kindje.

3. Autostoelbeschermer

Vergt wat meer uitleg, denk ik. Op onze laatste vakantie in Sardinië was het ontzettend warm. En in onze huurauto zat een nogal gedateerd autostoeltje met metalen sluiting die enorm heet werd in de zon en de hitte. Na een paar keer een huilende peuter in zijn stoel gezet te hebben kwam bij ons het eureka-moment: de hydrofiel! Telkens als we de auto parkeerden, drapeerden we de XXL hydrofieldoek over zijn autostoeltje. Zo werd het stoeltje en de sluiting niet meer zo intens heet. Het is wel aan te raden om een witte/lichtgekleurde hydrofiel hiervoor te gebruiken.

hoe-handig-de-xxl-hydrofieldoek-is-op-vakantie

4. Dekentje/lakentje

Als (reserve) lakentje. Op ons vakantie-adres vorig jaar waren wel lakens aanwezig, maar na een paar nachtelijke plasongelukjes waren de schone lakens op. Dus terwijl die na een wasje hingen te drogen, gebruikten we de grote hydrofielen die we mee hadden als laken en onderlaken. Ook toen Finn in slaap viel in de buggy op het vliegveld waar de airconditioning op standje vriespunt stond, diende de XXL hydrofiel als welkom dekentje over zijn blote benen.

5. Picknickkleed

Niet voor uitgebreide picknicks met een gezin van 6 bedoeld, want zó groot is de XXL hydrofieldoek nu ook weer niet, maar als noodoplossing werkt het prima. Als je onderweg met de auto even een tussenstop maakt om de benen te strekken en wat te eten, kun je de doek prima gebruiken om even in het gras neer te leggen en een minipicknick te houden. Overigens ook fijn als het ergens niet al te schoon is en je toch even wil zitten.

6. XXL hydrofiel gebruiken als: tas

Voor een paar kleine boodschapjes, souvenirs of verse croissantjes. Of als je kind een klein ongelukje heeft gehad en je hebt geen plastic zakje om de natte (onder)broek in te doen, dan knoop je in een handomdraai een handig tasje van je XXL hydrofieldoek. Uit de tijd dat ik bij Lush werkte heb ik een aantal handige manieren geleerd om een furoshiki (sjaaltje waar je een cadeau in kunt verpakken) te knopen. Deze vind ik zelf het handigst omdat ie makkelijk is en omdat je het tasje makkelijk opnieuw kunt openen en weer sluiten: youtube.com

7. Duizenddingendoekje

De XXL hydrofieldoek is eigenlijk gewoon een duizenddingendoekje, toch? Als je 'm niet voor bovenstaande dingen gebruikt, dan wel voor je knoeiende baby/peuter/kleuter. Bijvoorbeeld als slabbetje voor een lekkend ijsje, vaatdoek voor een omgevallen beker drinken, snoetenpoetser met een beetje water, et cetera.

Nog een laatste tip!

Als je de doek weer wil meenemen, rol 'm dan op in plaats van vouwen, dan neemt ie minder plek in en past ie in elke tas, hoe vol deze ook al zit.

 Lees ook: Tips van onze lezers voor het gebruik van billendoekjes

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners