Joepie, de herfstvakantie staat voor de deur! Dit jaar valt de herfstvakantie van het basisonderwijs voor regio noord en midden van 15 t/m 23 oktober, en in regio zuid van 22 t/m 30 oktober 2016. Zin om erop uit te gaan samen met je kinderen? Wij hebben de leukste herfstvakantie-uitjes voor je op een rij gezet:

LEGO World in Utrecht

Bijna ieder jaar in de herfstvakantie vindt LEGO World plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het is altijd een groot spektakel voor groot en klein. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk! Kijk voor meer informatie en tickets op www.legoworld.nl

Sprookjesfestival Arnhem

Tijdens de herfstvakantie in Zuid Nederland is het Sprookjesfestival in Arnhem. Uit alle hoeken en gaten in de stad sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Feeën, feeksen en nog een heleboel andere sprookjesfiguren bevolken de straten, bossen en pleinen van Arnhem. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.

Attractiepark Toverland in Sevenum

In het Limburgse Sevenum ligt Attractiepark Toverland, een park voor jong en oud met zowel buiten als binnen attracties en shows. Je kunt op avontuur in vier verschillende area’s met een eigen thema (Magic Forest, Troy Area, Magische Vallei en het Land van Toos). Klim en klauter in het overdekte Land van Toos of ontdek het land per trein, ga op avontuur in de betoverde Villa Fiasco of beproef je stalen zenuwen in de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy.

Pas in november gaat het winterseizoen in bij Toverland, dus in de herfstvakantie kun je gewoon nog de hele dag van het hele park genieten. Mocht je willen griezelen met je kids, dan moet je naar de Halloween Nights in Toverland. Vanaf 19:00 uur wordt Toverland dan overgenomen door allerlei griezels die je de stuipen op het lijf jagen. Toverland is tijdens de Halloween Nights tot 23:00 uur geopend.

Jeugdkunstfestival De Betovering in Den Haag

Hét internationale kunstfestival voor kinderen van 2 – 12 jaar vindt ieder jaar in oktober plaats in Den Haag. Elk jaar trekt het jeugdkunstfestival ongeveer 23.000 bezoekers. Op ruim 50 verschillende locaties zijn meer dan 450 voorstellingen te zien en workshops te volgen. Kinderen kunnen zich in de hele stad onderdompelen in het beste werk van kunstenaars, theatermakers én van henzelf. Je kunt workshops volgen van muziek, kunst of dans én zelfs een hele nacht doorbrengen in het museum! Kijk voor het complete programma op www.debetovering.nl

Griezelen in Kasteel Hoensbroek

In het Zuid-Limburgse Hoensbroek ligt een heus kasteel. In de herfstvakantie kun je hier volop griezelen. Kasteel Hoensbroek is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 en gedurende de herfstvakantie zijn er allerlei activiteiten te doen. Voor kinderen zijn er workshops griezelmasker maken, potjes decoreren of sprookjes maken. De kosten bedragen € 9,50 per kind inclusief frisdrank/ranja en wat lekkers. De kinderworkshops zijn mogelijk in de ochtend en middag en duren circa 90 minuten. Groepen voor kinderen vanaf 6 jaar met maximaal 10 personen en niet meer dan 3 workshops per dagdeel. Workshops gaan alleen door bij voldoende deelname.