Onderweg naar Sevenum in Limburg, waar we op uitnodiging een dagje in Attractiepark Toverland mogen doorbrengen, lees ik de recensies op hun Facebookpagina. Louter positieve en enthousiaste berichten van bezoekers, dat belooft wat! We – mijn lief, onze zoon van bijna 3 en ik – zijn op pad met mijn zwager en schoonzus, hun dochter van 6 en zoon van 4 en opa en oma. Niemand van ons is er eerder geweest, dus we zijn heel benieuwd. Vooral ook of het leuk is voor onze jongste twee 'gasten' van 3 en 4 jaar. Kleine spoiler: Ik overdrijf niet als we die dag wel tien keer tegen elkaar hebben gezegd: wat een ontzettend leuk park, hier moeten we echt nóg een keer naartoe! Welnu, het park in!

toverland-entrance

Attractiepark Toverland indoor

Attractiepark Toverland heeft een overdekt gedeelte en een gedeelte buiten. Direct na de entree loop je het indoor gedeelte in, het Land van Toos. Hier kun je samen met je kinderen al een halve dag zoet zijn. Er zijn onder andere klimtoestellen, trampolines, een indoor achtbaan, zweefmolen, de 'auto-trein' waar mijn zoon het nog steeds over heeft en een immense glijbaan waar je met een bootje vanaf kunt. Ook kun je leren toveren in het Toverhuis, lekker verdwalen in het doolhof (en de uitgang vinden, natuurlijk!), de vrolijke Toos Tovershow bekijken en tussendoor uitrusten in de gezellige Biergarten of bij Mamouche.

autootjes-toverland

kopjes-toverland

draaimolen-toverland

Door een donker en spannend gangetje kom je in de tweede indoor hal, de Magic Forest. Hier kun je onder andere opstappen voor de boomstam wildwaterbaan en voor de Maximus' Blitz Bahn, een bobsleebaan waar je in je bob zelf kunt bepalen hoe hard je gaat (en je mede bobbers kunt verslaan op tijd!). Dat laatste was een succes, want ook de kinderen mochten hierin (onder begeleiding uiteraard) maar ook omdat er tijdens het wachten in het huis van Maximus van alles gebeurt. Bekijk de uitvinding van Maximus en bekijk hoe Maximus de Blitzbaan ontwerpt! In het Magic Forest staat ook een draaimolen, het podium waar 's middags de Toos Tovershow wordt opgevoerd, een enórm survival klimtoestel, de Wirbelbaum (een soort mini-reuzenrad) en in het midden van de hal kun je rustig even zitten en wat eten en drinken. De Family Dryer is een grote föhn waar je na een ritje wildwaterbaan weer kunt opdrogen: handig!

dryor-toverland

Toverland buiten: Troy area en de Magische Vallei

In het buitengedeelte van het park, de Magische Vallei en de Troy Area wordt het ook leuk voor de 'grote mensen'. Opa en oma passen op de kinderen terwijl wij met z'n vieren adrenalineshots halen op de motorfietsen van de Booster Bike en in de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux, de Troy. De kleintjes vermaken zich bij de fonteinshow, de kids survival (een setje droge kleren meenemen is een must!) en bij één van de speeltoestellen die er staan. Nu kan ik wel allemaal opnoemen wat er nog meer is, maar ik vertel graag hoe wij het park hebben ervaren.

bootjes-toverlandgoliath-toverlandachtbaan-toverland

leuk-toverlad
Attractiepark Toverland sfeer

Zoals ik dit blog al begon: wat een superleuk park! Attractiepark Toverland is echt een park dat alles goed voor elkaar heeft: van sfeer tot leuke attracties en gebruik van ruimte. Het park is ruim opgezet en groot, maar gelukkig niet zo immens, dus in een dag kun je prima het hele park 'doen'. We waren er op de zondag aan de start van de voorjaarsvakantie en hadden ons ingesteld op een drukke dag. Tot onze verrassing waren de wachtrijen nergens lang en was je bij veel attracties heel snel aan de beurt. Toverland is een park waar voor alle leeftijden iets te beleven valt, dus ideaal voor een uitje met het hele gezin of met je hele familie. Er is een leuke afwisseling tussen adrenaline-kick, entertainment en lekker ravotten, een goede combinatie van attracties, shows en speel- en klimtoestellen. Wat ik heel tof vond is dat er veel aandacht is besteed aan de sfeer en decoratie van het park. Het immense paard van Troje, bijvoorbeeld, binnen is gedacht aan een sprookjesachtige sfeer en het park ziet er gewoon netjes en onderhouden uit. Daarnaast is het personeel zonder uitzondering ontzettend vriendelijk. Dat laatste vind ik echt superbelangrijk voor de totaalbeleving van een dag attractiepark en droeg ook echt bij aan een fijne dag. Ook zijn er genoeg gelegenheden om wat te eten en te drinken, en onlangs is er zelfs een heuse snackmuur geopend in de Magic Forest! We hebben allemaal (dus ook de allerkleinsten én opa en oma!) een superleuke dag gehad en zijn zeker van plan om nog eens een bezoek te brengen aan Attractiepark Toverland.

paard-van-troje-toverland

Onze tips

  • Attractiepark Toverland voor alle leeftijden, maar persoonlijk zou ik wachten tot je kind groter is dan 90 centimeter omdat je kind dan in meer attracties kan. Alle attracties hebben een richtlijn op basis van je lengte, soms moet je groter zijn dan 90 centimeter en soms groter dan 120 cm of 140 cm. Op de plattegrond (bij de ingang gratis verkrijgbaar) en bij elke attractie zelf staat vermeld vanaf wanneer een kind mag deelnemen en of begeleiding van een volwassene verplicht is. Een handjevol attracties zijn ook toegankelijk voor de allerkleinsten (onder de 90 centimeter) net als uiteraard de speeltuinen en de shows.
  • Koop je tickets vooraf online, dat scheelt wachten én je bent goedkoper uit dan als je tickets aan de kassa koopt
  • Wil je zelf ook in een paar attracties? Ga met meerdere families (of neem opa en oma mee :)) zodat er altijd iemand bij de kids kan blijven
  • Je (waardevolle) spullen kun je kwijt in kluisjes bij de ingang
  • Of doe wat wij deden: een kinderwagen mee voor al je tassen en jassen

Meer informatie over Attractie Toverland vind je op www.toverland.com.

In samenwerking met Attractiepark Toverland.