Fabeltjeskrant: Nieuwe bioscoopfilm

Margot - 13-12-2018
fabeltjeskrant

Wie is er niet mee opgegroeid? De Fabeltjeskrant! Ik was er in ieder geval een groot fan van toen ik klein was. En ook mijn zoontje kijkt met veel plezier naar oude afleveringen op YouTube. De eerste aflevering met onze dierenvrienden in de hoofdrol werd 50 jaar geleden uitgezonden. En er is goed nieuws! Er is een nieuw boek, een tentoonstelling en - jawel - ook een nieuwe Fabeltjeskrant bioscoopfilm.

De Fabeltjeskrant is terug

Na 50 jaar zijn de verhalen van Meneer de Uil terug! Meneer de Uil en zijn dierenvrienden maken definitief een comeback. Eerst in de bioscoopfilm De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen die op 19 december in première zal gaan, en volgend jaar ook in 52 gloednieuwe tv-afleveringen. Wat een heerlijk jeugdsentiment. Ooit trok de serie maar liefst drie miljoen kijkers. De huidige kijkbuiskinderen, waaronder mijn zoontje van 4, kunnen er nu ook ouderwets van gaan genieten.

De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen

Aan de terugkeer van De Fabeltjeskrant is ruim vier jaar gewerkt. In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op. En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken? Vanaf 19 december kun je de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen volgen in de bioscoop. De vroegere poppen van vilt die met de hand werden bediend onder een tafel met sleuven, zijn flink gemoderniseerd. Maar gelukkig is het vilt-gevoel in de nieuwe digitale bewerking behoorlijk goed overeind gebleven.

Bekijk de trailer van de nieuwe bioscoopfilm:

Fabeltjesland - Fabeltjeskrant tentoonstelling

Wanneer je helemaal in de sfeer bent gekomen met de nieuwe Fabeltjeskrant bioscoopfilm, kun je ook tot 6 januari 2019 de tentoonstelling Fabeltjesland in Rotterdam bezoeken. Je vindt er meer dan veertig originele poppen en ook zijn er oude decors te vinden. Uiteraard kun je er oude afleveringen terugzien en je kunt je creativiteit én dat van je kinderen de vrije loop laten in de werkplaats van Ed & Willem Bever.

WINACTIE voor de Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen

*Deze winactie is gesloten* Wil je ook graag naar de nieuwe film van de Fabeltjeskrant in de bioscoop? Kijk dan snel op onze Facebookpagina en doe mee met de winactie. Onder alle deelnemers verloten we 3 mooie prijzenpakketten met daarin: - 4x bioscoopkaarten voor ‘De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen’ - 4x sleutelhangers van Meneer de Uil - 1x een tasje van Meneer de Uil - 1x een houten puzzel van De Fabeltjeskrant Meedoen aan deze winactie kan tot en met maandag 17 december 2018. Dinsdag 18 december maken we de winnaars bekend via Facebook, houd onze Facebookpagina dus in de gaten! Andere tips voor tijdens de kerstvakantie? Ga heerlijk kerst knutselen met je kinderen, of een prachtige adventskalender maken. Uren plezier gegarandeerd!

fabeltjeskrant-dieren

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners