Van woensdag 18 oktober tot en met dinsdag 24 oktober 2017 werd het grootste Lego evenement ter wereld weer georganiseerd in Utrecht. Oneindig veel mogelijkheden om te bouwen en te spelen met miljoenen Lego blokjes. Maar ook dé plek om je te laten inspireren door alle creaties die andere bouwers hebben gemaakt. Wij waren al eens naar Lego World geweest, maar onze jongens (10, 8, 6 en 3) zijn echte fans. Toen ik vertelde dat we dit jaar weer naar Lego World gingen wist de buurvrouw dit meteen ook. Met groot enthousiasme werd ik geknuffeld en renden ze joelend en zingend door de kamer van blijdschap. De kamers van de jongens zijn namelijk in de afgelopen jaren een beetje veranderd. De knuffels hebben plaats gemaakt voor Lego City brandweerwagens. De kussens hebben plaats gemaakt voor Star Wars clones. En de houten treinrails ligt even in de kast omdat Lego Ninjago gevechten nou eenmaal ruimte eisen. Grote Lego-fans hier in huis dus.

De mooiste, leukste en hoogste

We gingen vol verwachtingen naar Utrecht met het hele gezin. En wat was het weer gaaf. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mij en mijn vrouw. Heerlijk meebouwen met de jongste op de verschillende Duplo-eilanden. Genietend van onze tweede die ongeveer de hele ochtend in de Star Wars area met open mond heeft gelopen. En ook stiekem zelf ook onder de indruk van alle bijzondere bouwwerken en mooie creaties. Maar vooral: overal de mogelijkheid om te bouwen. Want dat doen de jongens toch het liefste. Met een schuin oog kijkend naar hun buurman of –vrouw. Want die van hen moet toch wel de mooiste, leukste, hoogste, grootste van de dag worden.

met-robots

Sfeerimpressie Lego World 2017

Het begon al goed met de Lego City stad die bij de ingang direct werd gespot. Treinen reden dwars door de stad. Vrachtwagens hadden knipperende koplampen. De kermis was toevallig ook in Lego City en het reuzenrad zat vol met blije Legopoppetjes. Aan alle details was gedacht. Er waren veel kinderen, maar door de vele mogelijkheden en de ruime opzet kon je overal bij. Er was een bioscoop met Lego movies, een plek waar je je eigen Lego poppetje kon maken, Duplo-eilanden voor de kleinste kids en een echte Legoblokjesdouche. Echt alles draait om Lego. Er waren ook veel onderdelen waar een wedstrijd element in zat. Dat vinden onze jongens heerlijk en het haalt het competitieve in hun naar boven. Soms kreeg je alleen een prijsje als je won, soms al als je alleen meedeed. Wij gingen in ieder geval aan het einde van de dag naar huis met verschillende zakjes Lego als trofee.

in-de-lego-bak

Het licht uitgedaan

We wisten niet goed hoe lang de jongens het zouden volhouden op Lego World. Misschien aan het begin van de middag weer naar huis? Nee hoor, wij liepen als een van de laatsten de Jaarbeurs uit. Geen moment hebben we ons verveeld. En ondanks dat er veel bezoekers waren, was er nergens echt een heel lange wachtrij. Voor de ouders is er ook aan van alles gedacht. Hierdoor kun je echt genieten van de dag en ren je niet als een kip zonder kop achter je kroost aan. De gezellige eethoekjes en picknicktafels hebben hier zeker aan bijgedragen. We gingen naar huis met een hoofd vol ideeën om thuis te bouwen. Vier blije ventjes die nog vol enthousiasme vertelden wat toch wel “echt het vetste was”. En een trotse papa en mama die hadden genoten van en met hun jongens. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van Lego World! Hou maar vast vrij in je agenda: Lego World 2018 is van woensdag 18 oktober tot en met woensdag 24 oktober. Lees ook ons verslag van Lego World 2016