Ieder jaar in de herfstvakantie strijkt Lego World neer in de Jaarbeurs in Utrecht. De grootste Legobeurs ter wereld, hét walhalla voor Lego- en Duplofans. We mochten het voor het eerst meemaken dit jaar, op uitnodiging mochten we naar Lego World met ons gezin. En we namen opa en oma, schoonzus en nichtje en neefje ook mee. Dolle pret! We vertrokken op tijd en stapten vlak na openingstijd de Jaarbeurs binnen. Dat was een goede zet, want eenmaal binnen is er zó veel te zien en te doen, dat het wel fijn was dat het nog niet al te druk was. Nu hadden we rustig de tijd om op de plattegrond te bekijken wat we wilden gaan zien, terwijl de kinderen hun eerste duik namen in een helderblauw Legobad.

blauwe-lego

Legoworld thema's

Legoworld is ingedeeld in gebieden, wel zo overzichtelijk en fijn als je niet de hele beurs wilt afstruinen. Mocht je dat laatste wel willen doen, dan ben je daar wel een hele dag zoet mee. Of misschien wel twee. In ons geval was een halve dag prima, ook omdat onze zoon van 2 jaar nog een middagslaap nodig heeft. Op de plattegrond zochten we de onderdelen uit die wat ons betreft het meest interessant waren voor de kids: 2 Duplogebieden, het Lego Friends gebied en een springkussen, op speciaal verzoek van mijn nichtje.

lego-poppetjes

DUPLO waar je ook kijkt

Het eerste Duplo-walhalla dat we tegenkwamen was een ruim opgezet gebied met een springkussen, twee enorme bakken vol met Duplo en een heel gave opstelling waar de Duplo-trein doorheen raasde: Hier hebben we de meeste tijd vertoefd. Om de trein te bekijken, om zelf een trein en een rails te bouwen (opa en kleinzoons), om een oerwoudtafereeltje te bouwen (man en nichtje) en om tussen al het speelgoed door te stuiteren (zoon). Naast dit grote speelparadijs was er nog een Duplo-gedeelte waar een heuse speeltuin was gemaakt van uitvergrote Duplo-onderdelen met onder andere een speelhuisje, een Duplo-trein waar je in kon zitten en een glijbaan. Ook hier was weer een springkussen en een 'zandbak' met Duplo-onderdelen om weer los te gaan. Mooi vond ik om te zien dat de kinderen alle grote dingen echt leuk vonden, maar dat die bakken met Lego en Duplo toch een enorme aantrekkingskracht hebben. Ons zoontje vond de trein bijvoorbeeld supertof, maar zat het langst tussen de Duplo-blokken en -auto's. Lekker spelen!

lego-uitgestald

stuiteren

schaap

speeltuin

LEGO World: voor elk wat wils

Tussen de door ons uitgezochte 'highlights' in zagen we ontzettend veel Lego-bouwwerken en werd me goed duidelijk dat deze beurs werkelijk voor alle leeftijden is. Voor jong is er genoeg te doen, en voor oud is er genoeg te bekijken. Overal waar je kijkt is wel een mogelijkheid om in een bak Lego of Duplo te duiken en te bouwen en spelen. Er zijn diverse springkussens, interactieve bouwwerken die met een druk op de knop gaan bewegen en je kunt meedoen aan een Lego bouwwedstrijd of meebouwen aan een gigantische Legomuur. Daarnaast kun je je vergapen aan de mooiste kunstwerken van Lego, van Star Wars filmscenes tot pretparken tot iconische bouwwerken als de Big Ben in Londen en Nederlandse stadsgezichten zoals de Groothoofdspoort, de stadspoort van Dordrecht: Andere mooie eyecatchers die van Legosteentjes gebouwd waren en je her en der in de Jaarbeurs tegenkwam: levensgrote (wilde) dieren, bekende Amerikaanse basketballers, een heuse brandweerauto en deze grote wereldbol:

wereld-lego

olifant-lego

Legoworld Jaarbeurs Utrecht

Legoworld in de Jaarbeurs vindt ieder jaar plaats tijdens de herfstvakantie. Tot 2 jaar is de toegang gratis, vanaf 3 jaar kosten tickets €19,50 als je ze online bestelt. Het is wat vroeg, maar alvast wat tips voor LEGO World in de herfstvakantie 2017:

  • Bestel online je tickets! Er is een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar én het scheelt je geld (aan de deur kost een ticket €25,00)
  • Kom vroeg op de dag, zodat het nog niet (al te ) druk is
  • Stippel alvast een route uit wat je wilt zien en doen
  • Haal een armbandje voor je kind bij de infobalie en schrijf hier je telefoonnummer op, voor als je elkaar kwijtraakt.