Glühwein, kerstkransjes, glitter en glamour: ik houd er van. Sommige mensen verklaren me voor gek, maar o wat hou ik van die kneuterigheid. Terwijl menig ouder zich druk maakt over bij wie ze moeten aanschuiven bij het kerstdiner, welke kleding er gedragen moet worden of wat ze nu toch weer voor cadeautjes onder de kerstboom moeten leggen (het is immers net Sinterklaas geweest) verheug ik me enorm op de decembermaand.

De aanloop naar kerstmis is altijd al een feestje. De kerstvakantie is bij uitstek de perfecte gelegenheid om samen met het gezin leuke dingen te doen, heerlijk op de bank een film te kijken (met thee en chocolade), spelletjes te doen en niet te vergeten: langer in bed te blijven liggen. Dat is: als de kinderen even meewerken door lekker zelf te spelen op hun slaapkamer ;-). Maar er zijn buitenshuis ook zoveel leuke, mooie en gezellige dingen te doen in december.

Mijn favorieten om de decembermaand heel relaxt en vooral gezellig door te komen:

Winter Slagharen

Van 6 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017 wordt Attractiepark Slagharen omgetoverd in Winter Slagharen. Er zijn meer dan 30 attracties en shows die zowel binnen als buiten plaatsvinden, met als hoogte het Miracle of Lights als afsluiten van de dag. Als het gaat schemeren verandert het attractiepark in sprookjesachtige zee van duizenden lichtjes. Het water uit de fontein op het centrale plein kleurt geel, groen en paars. De gebouwen, voertuigen, danseressen en acrobaten; alles en iedereen is met lichtjes versierd. Onze kinderen vonden dit helemaal geweldig! ( daardoor wij als ouders ook).

Winter Slagharen is geopend in alle weekenden van november en december en vervolgens dagelijks in de periode van 23 december 2016 tot en met 8 januari 2017 van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Kerst in Oud Kampen

De oude binnenstad van Kampen wordt tijdens de 17e editie van 'Kerst in Oud Kampen' weer omgetoverd in een heus kerstsprookje. Er zijn straattheateracts, musicalacts en vuurkorven waar je met een glaasje glühwein of een beker warme chocolademelk weer lekker kunt opwarmen. Er is een oud Hollandse kermis aan de kade en verschillende marktkraampjes om heerlijk in rond te snuffelen. Jij en je kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Wij gaan dit jaar zeker weer! De sfeer is ontzettend gezellig en voor kinderen een heleboel te beleven.

Kerst in Oud Kampen wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 december van 16.00-21.00 uur.

Winter BBQ!

Niet echt een uitje, maar wel een heel leuke winteractiviteit: een winter BBQ! Want waarom alleen barbecueën in de zomer? Een winterbarbecue is met vrienden en familie altijd een groot succes. Heerlijk buiten genieten van een haardvuur en mooie lichtjes in de tuin. Heerlijk vlees van de BBQ, een paar verschillende soorten stamppot en als toetje lekker marshmallows roosteren boven het vuur.

Shoppen in Maastricht

Weken voor kerst houd ik me al bezig met wat ik wil aantrekken. Het moet wel bijzonder en niet alledaags zijn, maar ook geen creatie waarin je amper kunt bewegen (niet handig met drie kinderen). Al in november begin ik met rondstruinen op internet om ideeën op te doen. Deze strategie gebruik ik trouwens sinds ik moeder ben geworden. Vroeger ging ik gewoon naar de stad en keek ik rustig rond en soms ging ik nog drie keer terug. Nu moet ik plannen en organiseren dus kijk ik alvast online. Uiteindelijk plan ik dan met manlief een dag zonder kids om heerlijk rustig te kunnen kijken en passen. Dit jaar wordt het Maastricht. Dit is een heerlijke stad om lekker te shoppen. De winkelstraten tussen het Vrijthof en de Maas zijn allemaal autovrij. Bovendien is het centrum van Maastricht in de weken voorafgaand aan kerst prachtig versierd met kerstversiering en verlichting. Hierdoor is het extra leuk om te shoppen.

Wat doe jij graag in de aanloop naar kerst en in de kerstvakantie? Deel het met ons!