Op een stralende zondag rijden wij (vader, moeder, stuiterende peuter van ruim twee en pasgeboren baby) naar Pukkemuk in Dongen. Van verschillende mensen om mij heen heb ik gehoord hoe leuk het daar is, dus hoog tijd om het zelf te gaan uitproberen! Op naar Brabant voor een leuk dagje uit.

Pukkemuk binnenspeeltuin

Pukkemuk bestaat uit een binnengedeelte en een groot buitengedeelte. Als je betaald hebt bij de entree kom je automatisch in deze binnenspeeltuin terecht. Het is een grote hal met onder andere een springkussen, een (á la Monkeytown) groot klim- en klautergedeelte en een kleine ballenbak met glijbaan voor de kleintjes. Mijn dochter ziet de ballenbak, begint te glunderen en duikt er vrolijk in.

In de hal bevinden zich ook het restaurant en ontzettend veel tafels en stoelen. Het is ruim opgezet, dus als je – zoals wij – met een kinderwagen komt kun je deze makkelijk bij je tafel parkeren. Ook kun je vanaf de tafels je kind goed in de gaten houden terwijl je een kopje koffie of thee drinkt. Dit kun je zelf halen met de gratis consumptiebon die je bij je entreebewijs krijgt (per volwassene krijg je er 1).

Pukkemuk in Dongen buiten spelen

Buiten spelen bij Pukkemuk in Dongen

Op de dag dat wij er zijn blijft het binnen rustig, want het is een prachtige zonnige dag en buiten is er ontzettend veel te doen. Op verschillende plekken lopen dieren rond, zoals geitjes, schapen, konijnen, hertjes en ezels. De kinderen kunnen op de meeste plekken tussen de dieren rondlopen. Ook kan er heerlijk gespeeld en geklommen worden op de verschillende speeltoestellen (voor jonge en wat oudere kinderen) en er is een grote zandbak.

De iets oudere kinderen kunnen hun energie kwijt op de skelterbaan of de airtrampoline. Verder is er een bootjesbaan met bootjes in de vorm van schattige klompjes. Helaas vindt onze tweejarige dochter dat nog te spannend, maar stoerdere leeftijdgenoten en oudere kinderen staan wel in de rij om met de bootjes mee te varen.

Bij mooi, warm weer kun je ook heerlijk spelen in een prachtige waterspeeltuin. Er staat maar een klein laagje water in de waterspeeltuin, waardoor het ook voor de kleintjes toegankelijk is. Wij hadden helaas geen badkleding bij ons, maar er waren een hoop kindjes heerlijk aan het spelen.

Pukkemuk in Dongen bootje varen

Pukkemuk in Dongen is voor herhaling vatbaar

Wij hebben een ontzettend leuk dagje uit gehad en gaan zeker nog een keer terug naar Pukkemuk in Dongen. Het is ideaal dat er (onafhankelijk van het weer) zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Ook is er op speelgebied aan alle leeftijden gedacht. Het buitengedeelte ziet er ruim, groen en schoon uit. En het is fijn dat je in het restaurant veel broodjes en gerechtjes kunt bestellen, terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. En bij mooi weer kun je op het grote buitenterras gaan zitten.

Praktische informatie Recreatiepark Pukkemuk in Dongen

Zin gekregen in een dagje spelen bij Pukkemuk in Dongen? Het recreatiepark is bijna altijd open! Meer informatie:

  • Pukkemuk in Dongen is het hele jaar door geopend van 10.00 – 18.30 uur, uitgezonderd enkele feestdagen (bijvoorbeeld aan Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag).
  • Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen
  • Kinderen vanaf 1 jaar betalen entree, het bedrag varieert afhankelijk van het voor/hoofd/naseizoen tussen de 10,00 en 11,00 euro.
  • Volwassenen en kinderen boven de 13 jaar betalen 8,00 of 9,00 euro entree en krijgen daarbij 1 consumptiebon p.p.
  • Iedereen kan onbeperkt gratis gekoeld water en ranja pakken
  • Er is een verschoningsruimte voor baby’s
  • Check voor je vertrekt altijd de actuele openingstijden, informatie en prijzen op de site van Pukkemuk

Pukkemuk in Dongen dieren

Artikel is geschreven en gepubliceerd op 2 november 2016, geüpdatet op 22 februari 2023