We hebben allemaal unieke kinderen

In mijn praktijk zie ik als kinderfysiotherapeut dagelijks verschillende, unieke kinderen. Op het ene moment zie ik een kind dat rondstuitert door de behandelkamer. Op het andere moment zie ik een kind voor me zitten dat bijna in de huid van zijn ouder kruipt. Het ene...

Sprookjesachtige knotwilgenroute in de Rhoonse grienden

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

Opgroeien in de digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Op een stralende zondag rijden wij (vader, moeder, stuiterende peuter van ruim twee en pasgeboren baby) naar Pukkemuk in Dongen. Van verschillende mensen om mij heen heb ik gehoord hoe leuk het daar is, dus hoog tijd om het zelf te gaan uitproberen! Op naar Brabant voor een leuk dagje uit.

Pukkemuk binnenspeeltuin

Pukkemuk bestaat uit een binnengedeelte en een groot buitengedeelte. Als je betaald hebt bij de entree kom je automatisch in deze binnenspeeltuin terecht. Het is een grote hal met o.a. een springkussen, een (á la Monkeytown) groot klim- en klautergedeelte en een kleine ballenbak met glijbaan voor de kleintjes. Dochterlief ziet de ballenbak, begint te glunderen en duikt er vrolijk in.

In de hal bevinden zich ook het restaurant en ontzettend veel tafels en stoelen. Het is ruim opgezet, dus als je – zoals wij – met een kinderwagen komt kun je deze makkelijk bij je tafel parkeren. Ook kun je vanaf de tafels je kind goed in de gaten houden terwijl je een kopje koffie of thee drinkt. Dit kun je zelf halen met de consumptiebonnen die je bij je entreebewijs krijgt (per volwassene krijg je er twee).

Pukkemuk in Dongen buiten spelen

Buiten spelen bij Pukkemuk in Dongen

Op de dag dat wij er zijn blijft het binnen rustig, want het is een prachtige dag en buiten is er ontzettend veel te doen. Op verschillende plekken lopen dieren rond, zoals geitjes, schapen, konijnen, hertjes en ezels. De kinderen kunnen op de meeste plekken tussen de dieren rondlopen. Ook kan er heerlijk gespeeld en geklommen worden op de verschillende speeltoestellen (voor jonge en wat oudere kinderen) en er is een grote zandbak.

De iets oudere kinderen kunnen hun energie kwijt op de skelterbaan of de airtrampoline. Verder is er een bootjesbaan met bootjes in de vorm van schattige klompjes. Helaas vindt onze tweejarige dat nog te spannend, maar stoerdere leeftijdgenoten en oudere kinderen staan wel in de rij om met de bootjes mee te varen.

Bij mooi, warm weer kun je heerlijk spelen in een prachtige waterspeeltuin. Er staat maar een klein laagje water in de waterspeeltuin, waardoor het ook voor de kleintjes toegankelijk is. Wij hadden helaas geen badkleding bij ons, maar er waren een hoop kindjes heerlijk aan het spelen.

Pukkemuk in Dongen bootje varen

Pukkemuk in Dongen is voor herhaling vatbaar

Wij hebben een ontzettend leuk dagje uit gehad en gaan zeker nog een keertje terug naar Pukkemuk in Dongen. Het is ideaal dat er (onafhankelijk van het weer) zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Ook is er op speelgebied aan alle leeftijden gedacht. Het buitengedeelte ziet er ruim, groen en schoon uit. En het is fijn dat je in het restaurant veel broodjes en gerechtjes kunt bestellen, terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. En bij mooi weer kun je op het grote buitenterras gaan zitten.

Praktische informatie Recreatiepark Pukkemuk in Dongen

  • Pukkemuk in Dongen is het hele jaar door geopend van 10.00 – 18.30 uur, uitgezonderd enkele feestdagen (denk bijvoorbeeld aan Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, zie website).
  • Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen
  • Kinderen vanaf 1 jaar betalen entree, het bedrag varieert afhankelijk van het voor/hoofd/naseizoen tussen de 8,00 en 10,00 euro.
  • Volwassenen betalen 8,00 euro entree en krijgen daarbij twee consumptiebonnen p.p.
  • Iedereen kan onbeperkt gratis gekoeld water en ranja pakken
  • Er is een verschoningsruimte voor baby’s
  • Meer informatie vind je op de site van het recreatiepark

Pukkemuk in Dongen dieren