Thuiszitten kan leuk zijn maar ook zorgen voor verveling. De kinderen zijn naar school en daar zit je dan doelloos uit het raam te kijken. Je hebt nergens zin in en bent verzeild geraakt in een vicieuze cirkel waar je niet uitkomt. Je voelt je nutteloos en dat wil je helemaal niet. Wat kun je nou eigenlijk doen om die verveling tegen te gaan? Wij geven je in dit blog een aantal tips van dingen die je kan doen om verveling tegen te gaan of te voorkomen.

Maak een moodboard

Jouw brein heeft iedere dag duizenden gedachtes. Ideeën, plaatjes en informatie waar jij inspiratie uit kan halen. Om die gedachten op een creatieve manier op een rijtje te zetten, kun je een moodboard of vision board maken. Een moodboard kan bijvoorbeeld een soort collage zijn van ideeën voor het inrichten van de babykamer. Een visionboard is meer gericht op de toekomst en gelinkt aan wat je wil bereiken in het leven. Een vision board is vaak heel breed. Pak tijdschriften, lijm en een schaar en ga een middag aan de keukentafel zitten knippen en plakken. Voor je het weet heb je al heel veel dingen op papier. Door ideeën te visualiseren, wordt het beeld wat je hebt scherper.

Verveling maak een fotoboek

Maak een fotoboek

Een fotoboek maken is over het algemeen iets wat na de vakantie blijft liggen en na verloop van tijd vergeten wordt. Er wordt weinig tijd voor vrij gemaakt. Maar als de verveling toeslaat, kan dit juist een leuke taak zijn om op te pakken. Een fotoboek voor ieder kind met allemaal herinneringen van de afgelopen jaren en met kiekjes van de leukste vakanties. Een fotoboek waar jouw kind, als hij volwassen is, in kan bladeren met een grote glimlach. Of een leuk schoolfotoboek met alle schoolfoto’s van de afgelopen jaren.

Je kunt dit doen door een ‘ouderwets’ papieren fotoboek te maken waarin je foto’s plakt en teksten erbij schrijft. Of je kunt online een fotoboek samenstellen en teksten erbij typen.

Beleg in crypto

Beleg in crypto

Als de verveling toeslaat, kun je ook overwegen om je eens te verdiepen in beleggen in crypto. Crypto is digitaal geld waarvan maar een beperkt aantal per munt beschikbaar is. Dit wordt nooit meer of minder doordat het niet gereguleerd wordt door een bank of overheidsinstantie. Crypto munten hebben net als aandelen een koers. Als je geld belegt in crypto, kan de waarde ervan stijgen en kun je rendement behalen. Dit rendement kun je gebruiken voor het onderhoud van je kinderen of later als schenking geven als ze groot zijn. Meer weten over beleggen in crypto? Kijk dan op Anycoin Direct.

 

Niks doen tegen verveling

Niks doen tegen verveling

Soms is het gewoon ook heerlijk om even helemaal niks te doen. Geen nieuwe dingen doen om je verveling tegen te gaan. Gewoon lekker met een grote kop thee en wat lekkers op de bank zitten met je favoriete feelgood series op Netflix. Even genieten van wat tijd voor jezelf en je hoofd leeg maken, voordat je kinderen weer uit school komen en rondrennen door de kamer. Of voordat je weer op weg moet als ’taxi’ naar de sportclub of de zwemles.