Zijn je kinderen ook stuiterballetjes en willen ze het liefst binnen met alles spelen zonder op te ruimen? Dan is het ideaal om met je kinderen een dagje naar een indoorspeeltuin te gaan. Kunnen de kinderen hun energie kwijtraken en kan jij intussen even ontspannen. Dit zijn de 10 leukste indoorspeeltuinen van Nederland:

10-indoorspeeltuinen-in-Nederland

Indoorspeeltuin KidzCity – Utrecht

In het hart van Nederland ligt KidzCity een van de grotere indoorspeeltuinen van Nederland. Met een oppervlakte van 5.000 m² is het een waar genot aan speelplezier voor de kinderen. KidzCity is niet alleen maar een binnenspeeltuin, maar het beschikt naast klimtoestellen en glijbanen ook uit diverse attracties zoals botsauto’s en een lasergame veld. Het heeft voor elke leeftijd wel iets tot zijn beschikking.

Hof van Eckberge – Eibergen, Gelderland

In het rustige dorpje Eibergen in de provincie Gelderland bevindt zich een van de grootste binnen- en buitenspeeltuinen van Nederland. Met een oppervlakte van 25.000 m is er binnen als buiten veel te doen.

In de binnenspeeltuin kunnen kinderen klimmen en klauteren in een echte Jungle doolhof, bouwen met XL lego of van de glijbanen afgaan. Voor de peuters is er een aparte peuterzone te vinden met een klein doolhof inclusief glijbanen en wiebelkussens. Is je kind moei en wil die even relaxen dan kan dat ook bij de Hof van Eckberge in hun relaxzone.

Naast het klimmen en klauteren biedt het Hof van Eckberge voor kinderen vanaf 7 jaar oud ook de mogelijkheid om te lasergamen (tegen meerprijs) en is voor iedereen de bowlingbaan (tegen meerprijs) beschikbaar. Aansluitend heeft het Hof van Eckberge ook buiten veel speelplezier voor kinderen met diverse speeltoestellen en een dierentuin.

indoorspeeltuin-Kabouterland-Drenthe

Kabouterland – Exloo, Drenthe

In het Noorden gelegen dorpje Exloo ligt het binnen- en buitenspeeltuin kabouterland. Deze binnenspeeltuin is echt voor de kleine kinderen om zich te wanen in het leven van de kabouters in het bos samen met hun dieren.

Kabouterland beschikt over een leuke binnenspeeltuin met sprookjesaankleding (met kabouters, natuurlijk) en een buitenspeeltuin waar ook een kleine dierentuin te vinden. Het heeft dus alles om het voor kleine kinderen een leuke dag van te maken.

Kids Wonderland – Molenschot, Noord-Brabant

In het dorpje Molenschot is Kids Wonderland te vinden met ruim 2.500 m aan binnen- en buitenspeeltuin. De binnenspeeltuin is een waar wonderland voor de kinderen. Het heeft alles om een blije glimlach op het gezicht van de kinderen te tonen waaronder een wensboom en speelhuizen in een sprookjesachtige setting. Dit allemaal opgedeeld in meerdere thema’s zoals piraten en prinsessen. Buiten kan er ook gespeeld worden op klimtoestellen en springkussens.

Indoorspeeltuin-Noord-Brabant

Speelkasteel Hoofddorp – Noord-Holland

Nog zo’n leuk speelparadijs waar jij met jouw kinderen naartoe kan gaan, ligt in Hoofddorp. In dit speelkasteel is er met een ruimte van 7.000 m2 veel speelplezier voor jouw kinderen. Het heeft naast een indoorgedeelte ook buiten een aantal klimtoestellen en andere toestellen staan. Binnen in dit speelkasteel is er een groot klimdoolhof te vinden waar kinderen zich in kunnen vermaken met diverse glijbanen. Er is ook een aparte sectie voor peuters aanwezig.

Ballorig – Verschillende locaties in heel Nederland

Ballorig is een uniek concept binnen de indoorspeeltuinen van Nederland. Het is namelijk een van de weinigen die meer dan 1 of 2 binnenspeeltuinen heeft. In Nederland is Ballorig in 11 provincies (behalve Zeeland) te vinden met 38 locaties.

Ballorig is een kleine maar gezellige binnenspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen en klauteren in een klimdoolhof, kunnen springen of racen op luchtkussens en nog veel meer. Het verschilt per locatie wat het aanbod is, maar het klimdoolhof blijft altijd bestaan. Ook biedt Ballorig lasergames aan om te doen. Het is wellicht een van de kleinste indoorspeeltuinen die je gaat tegenkomen, maar biedt genoeg speelplezier voor jouw kinderen.

Monkeytown – Meerdere vestigingen in Nederland

Ook Monkeytown heeft net als Ballorig meerdere vestigingen verspreid door Nederland. Monkeytown heeft een junglethema met als hoofdactiviteit natuurlijk het klimdoolhof. Naast het klimdoolhof is er voor de kinderen in sommige vestigingen ook de mogelijkheid om te lasergamen, bowlen of om een kids escaperoom te doen. Tot slot is er voor peuters een aparte peuterzone vol met leuke activiteiten te vinden.

BubbleJungle avonturenstad – Zuid-Holland

In het zuidhollandse plaatsje Leiderdorp is BubbleJungle avonturenstad te vinden. BubbleJungle is een redelijk groot maar gezellig indoorspeeltuin waar kinderen van iedere leeftijd terecht kunnen. Zo zijn er speciale speelhoeken voor baby’s, dreumesen en peuters met xl lego’s blokken of kleine speeltoestellen.

Voor de wat oudere kinderen is er een klimdoolhof te vinden met daarin glijbanen, trampolines en grote stuiterballen om mee te spelen. Naast dit klimdoolhof is er voor kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om klimparcours af te leggen. Ook is er de mogelijkheid om te lasergamen en/of een kids escaperoom te doen. Het is een geweldige avonturenstad om één keer met jouw kinderen naartoe te gaan.

Indoorspeeltuin BubbelJungle avonturenstad Zuid-Holland

Candy Castle – Amsterdam, Noord Holland

Indoorspeeltuin Candy Castle bevindt zich in Amsterdam. Candy Castle is een waar genot om naar te kijken voor jou en jouw kinderen. Het is een compacte indoorspeeltuin met daarbij een kinderkartbaan en alles gethematiseerd rondom snoep en lekkernijen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat jouw kinderen heel erg honger krijgen van alle snoep op de muur en het spelen in het klimdoolhof. Wees gerust, want Candy Castle heeft voor zowel kinderen als volwassenen heerlijke maaltijden. Door zijn compacte omvang biedt het voor jou ook de mogelijkheid om jouw kinderen goed in de gaten houden.

Kinderspeelboerderij ’T Höfke – Bentelo, Overijssel

In het Twentse Bentelo zit een unieke indoorspeeltuin. De naam zegt het eigen al, want de binnenspeeltuin is gemaakt in een boerderij. Kinderspeelboerderij ’t Höfke heeft voor kinderen ook alles te vinden om te klimmen en klauteren.

Binnen is er een klimdoolhof te vinden waar kinderen fijn in kunnen spelen. Daarnaast zijn er buiten ook heel wat toestellen voor de kinderen om in te spelen of mee te spelen. Denk hierbij aan een glijbaan of klimwanden. Tot slot is er binnen voor de peuters ook de mogelijkheid om met XL-Legoblokken te bouwen.

Indoorspeeltuin

Note: kijk altijd even op de site van de speeltuin voor de laatste info voor wat betreft entree, route, reservering en regels.