Een gezonde zwangerschap is van levensbelang voor jou en jouw ongeboren kindje. Naast gezond eten, hoort hier ook voldoende beweging bij. Echter, bewegen tijdens de zwangerschap is niet altijd een pretje. Naast de moeheid in het eerste trimester, wordt het met jouw groeiende lichaam lastig om te bewegen. Het is belangrijk dat je in beweging blijft zodat je de minste fysieke klachten krijgt en in topvorm bent voor de bevalling. Zwangerfit is speciaal gericht op de beweging voor zwangere vrouwen. Onder professionele begeleiding leer je oefeningen die jouw lichaam soepel houden. Kom jouw zwangerschap een stuk comfortabeler door met genoeg beweging. Wil je beweging op maat? Lees dan snel verder en leer alles over de mogelijkheden.

Zwangerfit op maat

Zwangerfit zou je kunnen omschrijven als fysiotherapie op maat. Dit wordt door fysiotherapeuten gegeven in groepsverband of een-op-een. Fysiotherapeuten weten precies wat het zwangere lichaam te verduren krijgt en hoe door minder van houdingsoefeningen en voldoende beweging de lichamelijke lasten verlicht kunnen worden. Het is zeker aan te raden om al vroeg tijdens jouw zwangerschap contact op te nemen. Blijf bewegen en blijf fit. De fysiotherapie is geheel op maat gemaakt voor zwangere vrouwen. Je leert de juiste oefeningen en krijgt advies voor beweging.

Houdingsoefeningen

Een van de belangrijkste oefeningen die je leert tijdens de fysiotherapie, zijn houdingsoefeningen. Jouw houding is erg belangrijk en tijdens jouw zwangerschap kan het lastig zijn om goede houdingen aan te nemen. Jouw lichaam verandert snel in een relatief korte tijd. Het aanpassen van jouw houdingen gaat daarom niet altijd evenwichtig op. Door verkeerde houdingen aan te nemen kun je last krijgen van pijnklachten, niet goed kunnen slapen en een algeheel oncomfortabel gevoel krijgen. Je leert simpele houdingsoefeningen die dag en nacht verschil kunnen maken. Hoe kun je het beste zitten om rugklachten te vermijden en wat zijn de beste houdingen voor zwangere vrouwen om te slapen. Veel zwangere vrouwen hebben last van gebroken nachten omdat zij niet meer lekker kunnen liggen. Tijdens de fysiotherapie krijg je tips mee hoe je ontspannen kunt liggen en toch heerlijk de nacht kunt doorkomen.

Jouw houding is erg belangrijk en kan werkelijk het verschil maken. Leer de juiste houdingen en zo kom je jouw zwangerschap een stuk comfortabeler door.

Pijnklachten

Wanneer je lang last blijft houden van pijnklachten tijdens de zwangerschap, kan de dokter Zwangerfit voorschrijven. Pijnklachten tijdens de zwangerschap kunnen verschillende oorzaken hebben. Veel lichamelijke pijnklachten komen door stress en verkeerde houdingen. Fysiotherapie op maat is de beste vorm van pijnverlichting tijdens de zwangerschap. Je pakt de oorzaak van de pijn aan en leert hoe jij jouw lichaam beter kunt laten ontspannen. Pijn die veroorzaakt wordt door stress is erg vervelend, maar eenvoudig om te lossen wanneer je weet hoe je de stress in jouw lichaam kunt verlichten. Daarnaast leer je de juiste houdingen en krijg je oefeningen mee om jouw lichaam soepel te houden waardoor pijnklachten verminderen. Pijnklachten kun je het beste bij de bron aanpakken. Zwangerfit is daar de perfecte manier voor.

De bevalling

Zwangerfit is ook een van de beste manieren om je voor te bereiden op de bevalling. Veel vrouwen zijn toch erg angstig voor de bevalling en dat zorgt alleen maar voor meer stress. Het is zeker aan te raden om je goed voor te bereiden op de bevalling. Je gaat zo zelfverzekerd de bevalling tegemoet en kunt deze levenservaring veel fijner meemaken.

Zwangerfit helpt zwangere vrouwen om zich voor te bereiden op de bevalling. Je leert meer over hoe het lichaam werkt en wat er precies gebeurt met jouw lichaam tijdens de bevalling. Op deze manier weet je precies wat je te wachten staat. Daarnaast leer je welke houdingen je kunt uitproberen tijdens de weeën om de pijn te verlichten. Het is erg fijn om handvatten te hebben tijdens de bevalling. Je wordt dan niet ineens overspoeld met de gebeurtenis, maar weet hoe je hierop kunt anticiperen. Ook leer je de juiste ademhalingstechnieken. Het zogenaamde puffen is cruciaal om te kennen. Een kindje op de wereld zetten is topsport, het vergt enorm veel energie en vraagt veel van jouw lichaam. Zorg dat je goed kunt ademen om de weeën beter te kunnen opvangen en sterk te blijven tijdens de bevalling. Door te weten wat je moet doen tijdens de bevalling kun je met minder spanning deze dag tegemoet gaan.

Fysiotherapeut bij jou in de buurt

Bekijk of er fysiotherapie op maat bij jou in de buurt gegeven wordt. Wil je liever een-op-een contact met de fysiotherapeut of juist samen met andere zwangere vrouwen? Bekijk wat het aanbod is en vraag een proefles of kennismakingsgesprek aan.

Het kan erg fijn zijn om tijdens groepslessen andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Jullie zitten in hetzelfde schuitje en kunnen ideeën, tips en adviezen uitdelen. Het is fijn om met mensen te kunnen praten die hetzelfde meemaken. Dit alleen is al een goede reden om naar de fysiotherapie te gaan.

Blijven bewegen

Zwangerfit hamert vrouwen erop om te blijven bewegen tijdens de zwangerschap. Niet onderuit gaan zitten, maar actief blijven. De beste manier om geen last te krijgen van fysieke klachten, is door elke dag minstens een half uur te bewegen. Ga bijvoorbeeld elke dag een blokje om of laat de auto wat vaker staan. Het is erg eenvoudig om meer te bewegen. Door te bewegen blijf je actief en zul je problemen als moeheid en pijnklachten voorkomen en verlichten. Het is topsport om zwanger te zijn en te bevallen. Zorg er daarom voor de beste conditie en blijf bewegen.

Het helpt zwangere vrouwen met beweging op maat. Geniet van professionele kennis van de fysiotherapeuten die jou helpen de zwangerschap zo voorspoedig mogelijk door te komen. Het is belangrijk om in beweging te blijven en met de juiste oefeningen kun je klachten verminderen en voorkomen. Bereid je goed voor op de bevalling en geniet van hulp op maat met fysiotherapie op maat. Voor meer informatie over verschillende cursussen, bekijk de pagina zwangerschapscursussen.