Is strips lezen slecht voor kinderen?

Veel mensen kunnen zich het nog wel herinneren: je leest als kind een stripboek en het duurt niet lang of één van de ouders komt met de opmerking ‘Ga nu eens een écht boek lezen!’. Jarenlang was de heersende gedachte dat strips lezen slecht zou zijn voor kinderen. Nu...

Feelgood series en films op Netflix – herfst- en wintereditie

In het najaar, als het weer vroeg donker is en buiten guur en koud, kan ik echt genieten van feelgood series en films. Ook van cheesy kerstfilms word ik heel gelukkig. Liefst in mijn eentje onder een dekentje met thee, chocola en kaarsjes aan. Of in een roze...

Leuke familiefilms op Netflix

Niets is fijner dan op een vrije (mid)dag op de bank te kruipen en samen een fijne film te kijken. Het is helemaal een fijne activiteit als het regent. Op Netflix is er een ruim aanbod met leuke familiefilms voor het hele gezin. Verfilmingen van populaire...

9 lekkere pompoenrecepten

De herfst is begonnen! Hét seizoen van de pompoen. Behalve dat pompoen heel gezond is (het is rijk aan o.a. vitamine C, vitamine E, magnesium en ijzer), is het ook nog eens een heel lekkere en veelzijdige soort groente. En vaak favoriet bij onze kleintjes! Omdat ik...

Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

In een steeds meer verbonden samenleving maakt het gebruik van toepassingen voor de meest uiteenlopende functionaliteiten al deel uit van onze routine. Waarom zouden we ze in dit verband niet ook gebruiken om het leerbereik te vergroten? Veel kinderen zijn zich nog steeds niet bewust van of zijn niet geïnteresseerd in het gebruik van deze mechanismen. Er zijn talloze middelen beschikbaar, de uitdaging is om ze te kunnen sturen en de studenten voor te bereiden op het gebruik ervan.

Wat leren kinderen via computers en apps? Als we nadenken over de transformatie van dit scenario, hebben we 6 onderwijstoepassingen op een rijtje gezet die kunnen helpen bij de interactie tussen docenten en studenten, en die innovatie, creativiteit en samenwerking in het onderwijs kunnen bevorderen. Bekijk ze eens:

1. G Suite for Education

Google zelf biedt een lijn van toepassingen die speciaal gericht zijn op het onderwijs. Bekend als G Suite for Education, zijn deze tools al gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS en kunnen helpen bij het transformeren van de dynamiek van de klas.

Er zijn verschillende bronnen om te verkennen, zoals het Google Classroom Unified Platform tussen docenten en leerlingen dat het mogelijk maakt om het klaslokaal te beheren, Google Forms, het creëren van formulieren die anonieme reacties en suggesties mogelijk maken, onder andere.

2. Rekenkoning

Rekenkoning is een app die beschikbaar is voor Android en iPhone (iOS) en die het leren makkelijker maakt. In de gratis versie biedt de app optellen, aftrekken en combineren van bewerkingen. In de volledige optie heeft de gebruiker toegang tot vermenigvuldiging, deling, rekenkunde, meetkunde, breuken, bevoegdheden, statistieken en vergelijkingen uitdagingen. Een makkelijke manier om je kind dus te helpen met het leren rekenen.

Elke speler begint als boer en als hij de score goed krijgt, krijgt hij punten, met als doel het niveau van koning of koningin te bereiken. De moeilijkheidsgraad van de operaties groeit met het niveau van de speler, die steeds sneller moet reageren. De applicatie heeft ook een sociaal netwerk, waardoor spelers hun scores kunnen vergelijken.

3. Duolingo

Duolingo is een samenwerkingsplatform dat het leren van vreemde talen mogelijk maakt. Met een eenvoudige registratie, de dienst releases didactische tools en oefeningen om talen zoals Engels, Frans, Duits en Spaans te leren, allemaal gratis. Naast de online versie is deze beschikbaar in app formaat voor Android, iOS (iPhone) en Windows Phone telefoons. Het heeft ook een uitbreiding voor Chrome.

De app is erg goed voor gebruikers die vreemde talen willen leren of gewoon willen trainen wat ze al weten. Daarnaast heeft Duolingo het Test Center gelanceerd, een functie waarmee jou het Engelse examen in de app kunt afleggen en een officiële notitie kunt ontvangen die aan jouw cv kan worden toegevoegd of kan worden gedeeld in het LinkedIn-profiel.

4. Khan Academie

Khan Academy is een onderwijsapplicatie met een breed scala aan video’s over verschillende onderwerpen voor alle leeftijden. De applicatie heeft ook oefeningen om kennis te testen.

De app biedt toegang tot duizenden educatieve video’s en lessen die tot in de kleinste details worden uitgelegd. De nieuwe functies omvatten verbeterde zoekmogelijkheden, een offline studiemodus en zelfs de mogelijkheid om content te synchroniseren tussen jouw apparaten en de officiële Khan Academy website.

De applicatie kan gratis worden gedownload van Google Play en de iTunes App Store.

5. 1e Montessori Rekensommen

Ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 8 jaar oud is de app 1e Montessori Rekensommen gewijd aan de ontdekking van optellen en aftrekken. 1e Montessori Rekensommen is een revolutionaire app die een bewezen, eeuwenoude pedagogie verenigt met het beste van de 21e eeuwse technologie en leuke monsters om 4 zeer belangrijke concepten te presenteren (optellen, aftrekken, dupliceren/verdelen, oneven/paar).

Het biedt een eenvoudige en duidelijke benadering van de eerste operaties die de manier waarop kinderen wiskunde zien voor altijd zullen veranderen, met behulp van het gebruik ervan op school of thuis. Bovendien heeft het een dynamisch progressie-algoritme dat de voortgang van elke gebruiker bijhoudt en de spellen aanpast aan zijn niveau.

6. Chessity

Deze applicatie is geweldig voor kinderen die net beginnen, naast de vele cartoonvideo’s die de basis van het spel uitleggen, is het ook een platform om met andere kinderen van over de hele wereld te spelen en heeft natuurlijk duizenden tactische oefeningen!

Beschikbaar voor Android en iOS, dit is een van de meest complete applicaties om te chessity op je mobiel. Het heeft artikelen over het onderwerp, verklarende video’s, spelletjes voor het oefenen van bewegingen en het oplossen van uitdagingen. De interface is intuïtief en daardoor eenvoudig te gebruiken. Naast al deze kwaliteiten wordt de applicatie beschouwd als een van de belangrijkste toepassingen om te leren chessity.

Je hebt nu een aantal apps gelezen die dus goed zijn voor de ontwikkeling van je kind. Maar hoeveel beeldschermtijd ga je ze geven?