We hebben allemaal unieke kinderen

In mijn praktijk zie ik als kinderfysiotherapeut dagelijks verschillende, unieke kinderen. Op het ene moment zie ik een kind dat rondstuitert door de behandelkamer. Op het andere moment zie ik een kind voor me zitten dat bijna in de huid van zijn ouder kruipt. Het ene...

Sprookjesachtige knotwilgenroute in de Rhoonse grienden

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

Opgroeien in de digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Onlangs heb ik spelletjes ontdekt op mijn telefoon, ofwel: mobile gaming. En dan niet voor mezelf hoor, maar voor mijn zoontje. Toen we een lange rit naar Berlijn voor de boeg hadden, heb ik voor hem een paar spelletjes gedownload voor op de iPad. Als vervanging van het afwezige turen naar een filmpje op het beeldscherm. Voorwaarde voor mij was wel dat het spelletjes zijn waar hij iets van zou opsteken. Sindsdien gaat er een wereld voor me open wat er allemaal bestaat op het gebied van (online/mobiel) gamen, waarbij educatie en ontwikkeling een grote rol speelt. Zo is onlangs een nieuwe game gelanceerd die kinderen leert om gezonder te eten en meer te bewegen; HelloYOOP. Sommige games in die app kun je alleen voltooien door echt zelf te gaan bewegen!

De nieuwe game-app HelloYOOP is onlangs gelanceerd door Gamepact Gelderland. Yoop is je eigen virtuele huisdier op je smartphone die je leert om gezonder te leven en te bewegen. Dit gebeurt niet op een belerende manier, maar op een manier die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. De HelloYOOP app is beschikbaar voor iOs en Android en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

app-bewegen

smartwatch-bewegen

Gezonder eten en meer bewegen met HelloYOOP

Een van de pijlers van HelloYOOP is beweging. In de app zitten games die je wat leren over gezond en ongezond eten, en er zijn games die je alleen kunt voltooien door te bewegen. Speciaal voor de lancering is er nu ook een 'gametrack' toegevoegd in de app, een route die in het echt moet worden gelopen door middel van GPS. Deze route is te lopen in het Sonsbeekpark in Arnhem. Binnenkort worden er in Yoop nog meer gametracks toegevoegd in verschillende parken in Nederland.

Uiteraard heb ik HelloYOOP ook zelf getest, dus ik heb 'm gedownload op de WIKO Jerry smartphone die we mochten testen (en die je ook kunt winnen, dus lees gauw verder). Na het aanmelden in de app kun je je eigen Yoop samenstellen en een naam geven, vervolgens moet je ervoor zorgen dat je Yoop happy en gezond blijft. Dat moet gebeuren door hem te eten en te drinken te geven, maar ook door 'm te wassen en voldoende rust te geven. Ook kun je in de app spelletjes spelen die je meer leren over voeding, bewegen en ontspanning. Je moet vragen beantwoorden of daadwerkelijk in beweging komen. Als je dat netjes bijhoud, ga je steeds naar een volgend level. Houd je het niet goed bij, dan zie je dat meteen aan je digitale huisdier: hij kijkt sip, vermoeid en is vies. Gauw weer verzorgen dan! Je kunt ervoor zorgen dat je je Yoop niet vergeet door pushberichten in te stellen. Dan krijg je een seintje als je een ontbijtje moet verzorgen of als ie op een andere manier aandacht nodig heeft.

Kinderen die Yoop gedownload hebben en ervoor zorgen dat hij een week in leven blijft, maken bovendien deze zomer kans op een WIKO Jerry smartphone. Elke week, tot en met eind augustus, wordt er willekeurig een winnaar gekozen. Een leuke extra motivatie om goed te zorgen voor je huisdier (en jezelf!).

WINACTIE: maak kans op een WIKO smartphone en stappenteller

*Deze winactie is gesloten*

Op MeerVoorMamas.nl maak je óók kans op de WIKO Smartphone, en dat niet alleen, als je wint krijg je ook de WiMate Smartband waarmee je je activiteiten kunt bijhouden! Wat moet je doen om kans te maken op de smartphone en de smartband? Laat op onze Facebookpagina een bericht achter onder deze post, that's it!

Meedoen aan deze winactie kan vanaf maandag 21 augustus tot en met zondag 27 augustus 2017. Op maandag 28 augustus maken we de winnaar bekend.

WIKO Jerry smartphone

We mochten de WIKO Jerry smartphone testen en de WiMate Smartband. Als je een iPhone gewend bent is een Android toestel even wennen, maar al snel was ik gewend aan het besturingssysteem. De WIKO Jerry smartphone heeft een 8GB intern geheugen dat uit te breiden is (met een micro-SD geheugenkaart) tot wel 64GB. Er zit een 5 megapixel camera op en de selfiecamera heeft een nachtmodus, waardoor je ook in het donker selfies kunt maken. Het is een lichtgewicht telefoon met een groot scherm en fijne bediening. De WIKO Jerry is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

WiMate Smartband

De WiMate Smartband van WIKO is een zogeheten 'sports tracker'. Heel leuk, want zo kon ik eindelijk eens meten hoeveel stappen ik zet op een dag. Dat bleken er confronterend weinig te zijn, en tegelijkertijd werd dat een motivatie om 's avonds nog even een flinke wandeling te maken. Maar de WiMate Smartband is veel meer dan alleen een stappenteller. Het meet je hartslag, het aantal calorieën dat je op een dag verbrand en je kunt er extra activiteiten mee 'tracken' zoals je wekelijkse dansworkout of je hardlooprondje. Daarnaast is het een ook nog eens een elegant horloge en kun je er pushberichten op instellen, zoals whatsappberichten en de notificaties van je Yoop. Handig! De WiMate Smartband is verkrijgbaar in vier kleuren.

wi-mate-wiko

wi-mate

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met WIKO Mobile. Alle meningen en bevindingen zijn van de schrijver van dit blog. Over de winactie kan niet worden gecorrespondeerd.