Review: Makkelijk en gezond eten met de biologische maaltijdbox van Ekomenu

Al je boodschappen aan huis bezorgd in precies de juiste hoeveelheden én met recepten zodat je meteen aan de slag kan met koken. Ideaal toch? Een maaltijdbox aan huis is een goede manier om heel gemakkelijk gezond te eten. Ik mocht van Ekomenu hun biologische...

‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Heerlijk avondje is gekomen…. Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin en de leukste surprises, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas lekkernijen in stijl. Wij hebben het populairste snoepgoed voor tijdens de Sinterklaasviering op een rijtje gezet.

1. Pepernoten de traditionele Sinterklaas lekkernij

Is een pakjesavond zonder pepernoten eigenlijk wel een echte pakjesavond? Bij Sinterklaas horen natuurlijk pepernoten. Pepernoten kunnen niet ontbreken en staan daarom op nummer 1 in deze lijst met Sinterklaas lekkernijen.

Pepernoten kun je eenvoudig kopen bij de supermarkt, maar het is ook erg leuk om zelf te maken. Ga met de kinderen de keuken in om de tijd te doden voor pakjesavond en maak samen pepernoten. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is? Online kun je enorm veel kindvriendelijke recepten om pepernoten te maken vinden.

Pepernoten als nummer 1 in de lijst met traditionele Sinterklaas lekkernijen

2. Marsepein

De een houdt ervan en de ander kan het niet uitstaan. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete Sinterklaas lekkernijen. Ben jij ook gek op marsepein? Dan mag een big van marsepein of een pietje van marsepein niet ontbreken tijdens de feestavond. Deze enorm zoete Sinterklaas lekkernij hoort nu eenmaal bij deze Hollandse feestavond. Ook marsepein kun je eenvoudig zelf maken.

3. Speculaaspop

Een grote pop van speculaas is niet alleen leuk om cadeau te doen tijdens Sinterklaas, maar ook heerlijk om gewoon in huis te hebben. Breek de grote speculaaspop en verdeel deze tijdens de Sinterklaasavond. De speculaaspop is een echte Sinterklaas klassieker. Het is ook leuk om een speculaaspop in de schoen te doen als het aftellen naar Sinterklaas is begonnen.

taai taai en ander sinterklaas lekkernij

4. TaaiTaai

De Taaitaai is een Sinterklaas lekkernij dat in veel huishoudens vergeten is. Deze taaie en zoete koekachtige is heerlijk voor jong en oud. Je kunt deze in de vorm van Taaitaai poppetjes kopen, maar ook in kleine brokken. Taaitaai maakt jouw pakjesavond helemaal af. Een goede tip is om een schaaltje met pepernoten aan te vullen met Taaitaai blokjes. Heerlijk!

5. Kikkers en muizen

Ken jij ze nog? De kikkers en muizen van chocolade met een fondant vulling. Deze mierzoete kikkers en muizen in een felgekleurde verpakking zijn een gegarandeerd succes bij de kinderen. Kikkers en muizen kun je bij vrijwel iedere Sinterklaas afdeling in de supermarkt vinden.

6. Chocolademunten

Geef jouw kinderen het gevoel dat ze een flinke zak geld krijgen van Sinterklaas met de chocolademunten. Deze chocolademunten zijn al decennialang een groot favoriet op de feestavond. Voor kinderen is dit een geweldig cadeau en lekkernij. Het gevoel dat je spaarpot flink wordt gevuld, maar dan met chocolade.

7. Pepernotentaart

Maak de 5 december avond extra bijzonder en bak zelf een taart van pepernoten. Je kunt tegenwoordig genoeg leuke en vooral lekkere recepten vinden waarmee jij zelf een pepernotentaart kunt bakken. Ben jij geen keukenprinses en wil je de gasten tijdens pakjesavond toch iets lekkers voorschotelen? De meeste bakkers bakken rond deze tijd ook heerlijke pepernotentaarten.

Mandarijntjes de gezonde Sinterklaas lekkernij

8. Mandarijntjes, de gezonde Sinterklaas lekkernij

Niet alleen zijn mandarijntjes tijdens Sinterklaas een seizoen vrucht, ze horen ook echt bij Sinterklaas. De Pieten delen maar al te graag mandarijntjes uit tijdens de optochten en op school. De feestavond van Sinterklaas kun je dus ook helemaal in het thema houden door wat mandarijntjes bij de pepernoten te doen. Het is een gezonde traktatie, geeft kleur en is een frisse afwisseling van al het snoepgoed.

9. Iets hartigs als Sinterklaas lekkernij?

Valt het jou ook op dat vrijwel alle Sinterklaas lekkernijen enorm zoet zijn? Om te voorkomen dat je een sugardip krijgt en voor wat afwisseling mag een hartige snack op Sinterklaasavond niet ontbreken. Maak jouw Sinterklaas avond helemaal af met wat zoute snacks op tafel, zoals chips, nootjes of andere lekkere zoutjes.

Pakjesavond is niet alleen leuk vanwege alle cadeautjes, ook de speciale Sinterklaas lekkernijen maken deze avond extra bijzonder. Je kunt natuurlijk zelf de keuken in gaan om de beste Sinterklaas snacks te bakken, maar rond Sinterklaas zijn ook alle winkels gevuld met de lekkerste Sinterklaas lekkernijen en snacks. Wat is jouw favoriet?