Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige tortellini-tomatensoep naar een recept van Ekomenu bevat ongemerkt (voor de kritische groente-pikkers) boordevol groente en is ideaal om op een drukke dag na school en voor sport op tafel te zetten. Heb je soep over? Dan kun je deze gezonde soep (in porties) invriezen voor een avond dat je geen zin hebt om te koken.

Dit heb je nodig

Voor twee personen:

  • 200 milliliter tomatensap met zeezout
  • 1 rode ui
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 knoflookteen
  • 200 gram tortellini
  • 1 broccoli
  • 70 milliliter crème fraîche
  • 5 gram verse basilicum
  • 2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout en peper
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepel olie

Romige tortellini-tomatensoep met broccoli maken

Zo maak je de tortellini-tomatensoep:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Was de broccoli en snijd klein (ook de stronk).
  3. Snijd de steeltjes van de basilicum klein.
  4. Bereid de groentebouillon.
  5. Doe de tomatenblokjes met de bouillon en het tomatensap in een blender en mix glad.
  6. Verhit olie in een ruime soeppan op een middelhoog vuur.
  7. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de basilicumsteeltjes kort mee.
  8. Schenk de tomatenbouillon in de soeppan.
  9. Doe de broccoli erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  10. Kook de soep afgedekt 8 minuten op een middelhoog vuur.
  11. Voeg de tortellini toe en kook in 3-5 minuten gaar.
  12. Roer de crème fraîche los met een beetje water.
  13. Serveer de tortellini-tomatensoep en druppel de crème fraîche en wat olijfolie (extra vierge) erover.
  14. Garneer met blaadjes basilicum.

olijfolie en garneer met blaadjes basilicum

TIP voor extra pit

Als je kaas in huis hebt is het lekker om wat geraspte kaas over de soep te strooien. Gebruik belegen of oude kaas voor wat extra pit.

Eet smakelijk!

Koken met een versbox

Vind je het lastig om te bedenken wat je iedere week moet eten? Merk je dat je steeds weer dezelfde gerechten op tafel zet en meer variatie wil? Zoek je meer gemak en wil je ook gezonder eten? Of heb je een klein gezin en houd je vaak ingrediënten ‘over’ na het koken? Dan is een versbox ideaal: je bestelt de gerechten die je wilt maken voor het aantal personen in jullie gezin, krijgt voor de gerechten die je wilt maken de recepten en alle ingrediënten die je nodig hebt thuisbezorgd en hoeft deze alleen nog zelf te maken.

Je krijgt verse producten thuis voor recepten die je of nooit eerder hebt gemaakt of net een andere variatie zijn op wat je normaliter kookt. Het mooie is ook dat je precies genoeg ingrediënten krijgt voor het aantal personen in jouw huishouden. Zo houd je niet onnodig veel over.

recept Romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum maken

 

Gezond, makkelijk en lekker koken met Ekomenu

Deze lekkere tortellini-tomatensoep is één van de 13 kindvriendelijke gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit haar Ekomenu-recepten. Bekijk bijvoorbeeld ook dit recept voor mac and cheese met pompoen, ook een makkelijk, snel en voedzaam recept.

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en zorgt wekelijks voor de gezonde recepten voor alle maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.

Wil je het gemak ervaren en een keer een Ekomenu maaltijdbox proberen? Kijk op Ekomenu.nl welke maaltijdbox bij jouw gezin past.

Dit recept voor romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.