Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Diarree bij een baby

Iedereen kan te maken krijgen met diarree. Ook je baby kan een waterige en dunne ontlasting krijgen door een storing in de spijsvertering. Het gevaar van diarree bij een baby is dat jonge kinderen sneller uit kunnen drogen door een te dunne ontlasting. Het is dan ook...

De derde verjaardag van mijn dochter zit er weer aan te komen. Voor mij betekent dat ook dat ik een verlanglijstje ga samenstellen. Ik kies graag voor verschillende typen cadeautjes: er staat altijd een boek op het lijstje, iets om te knutselen, en ook iets wat ze nodig heeft, denk aan een pyjama of een rugzakje. Als het gaat om speelgoed kies ik graag voor spullen die wat langer meegaan, niet alleen qua kwaliteit, maar wat ook nog leuk blijft als ze ouder wordt. Zo kreeg ze vorig jaar een houten speelgoedkeukentje, daar wordt nog steeds veel mee gespeeld en hij blijft mooi.

Ik ben erg fan van de zogenaamde ‘open ended toys’. Dit is speelgoed wat de creativiteit en fantasie van je kind stimuleert omdat het op meer dan één manier te gebruiken is. Kinderen doen ermee wat hun fantasie hen ingeeft en dat kan steeds iets anders zijn. Vaak gaat het om ‘simpel’ speelgoed, maar het stimuleert juist de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van je kind. In sommige gevallen is het speelgoed iets duurder, maar vaak kan je kind er lange tijd mee spelen en het is van goede kwaliteit. Voor degenen die binnenkort zelf een kind hebben wat jarig is, of voor wie een cadeautje moet kopen voor een jarig neefje/nichtje/vriendje/vriendinnetje deel ik graag wat cadeautips ter inspiratie:

1. Houten blokken

Met simpele blokken in verschillende vormen en maten kunnen kinderen alle kanten op. Baby’s proberen ze op te stapelen en slaan ze weer om, peuters gaan ermee bouwen en later worden het hele bouwwerken voor hun knuffels of auto’s. Een goede investering dus, en ze hoeven niet duur te zijn. De Hema heeft bijvoorbeeld al een blokkenset voor 10 euro.

2. Een Wobbel board

Sinds afgelopen Sinterklaas favoriet in ons huis: de Wobbel. De Wobbel is een gebogen stevige plank, een multifunctioneel houten balansbord. Hij wordt bij ons gebruikt als o.a. als schommel om heen en weer te wiebelen, als glijbaan, als stoel om bij de tafel aan te knutselen, als overbrugging voor de treinbaan, als opstapje en als lekker ligplekje om Ipad te kijken. Een Wobbel stimuleert evenwicht en balans, en zorgt voor beweging binnenshuis.

board

3. Duplo en Lego

Met Duplo en later met Lego kunnen kinderen alle kanten op; iedere keer wordt er weer iets anders gebouwd. Ook gaat het heel lang mee, mijn dochter speelt nu met de Duplo waar ik nog mee speelde.

kindje-speelt-met-speelgoed

4. Grimm’s regenboog

Deze prachtige regenboog, bestaande uit 6 houten delen, kunnen voor van alles gebruikt worden. Kinderen kunnen ermee bouwen, stapelen, gebruiken als tunnels voor treinen en auto’s, als kamers voor een poppenhuis, etc. Het merk Grimm’s heeft buiten de regenboog nog ontzettend veel meer mooi houten speelgoed.

regenboog-toren

5. ‘Laten we doen alsof’

Speelgoed waarmee kinderen een rollenspel kunnen spelen is ook geweldig leuk. Denk aan een keukentje met nep-eten, een kinderkassa, verkleedkleding of lakens en dekens waar je bijvoorbeeld een tent van kunt maken. Mijn dochter zet regelmatig een krukje in de kamer vanwaar ze nepijsjes en neptaartjes verkoopt. Of in haar keukentje zet ze thee en komt ze me een kopje brengen.

6. Knutselspullen

Denk bijvoorbeeld aan klei: het geeft kinderen alle ruimte om creatief bezig te zijn en de leukste vormen te maken. Ze gebruiken hun fantasie en voor de motoriek is het goed. Maar ook (vinger)verf, houten kralen (om te rijgen of te sorteren) of gewoon gekleurd papier (om te vouwen, in te knippen, te plakken en te beschilderen). Wat voor soort speelgoed geef of krijg jij het liefst cadeau? Deel het op onze facebookpagina!

kleien