We zijn er allemaal mee opgegroeid en onze kinderen groeien er ook mee op: LEGO DUPLO. De uit de kluiten gewassen kleine broer van LEGO is speciaal ontwikkeld voor dreumesen en peuters. Ze hebben geen gevaarlijke kleine onderdelen en de blokjes en accessoires zijn precies groot genoeg zodat kleine kinderhandjes er goed mee overweg kunnen. Omdat er legio mogelijkheden zijn met DUPLO én omdat je kind er jaren plezier van heeft, is het een ideaal cadeau voor dreumesen, peuters en kleuters. En het is nog educatief en sociaal verantwoord speelgoed, ook.

LEGO DUPLO is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderen, vanaf 18 maanden tot een jaar of 5. DUPLO is precies twee keer zo groot als LEGO, waardoor het én onmogelijk is om een onderdeeltje in te slikken én je kunt DUPLO tot op zekere hoogte samen met Lego gebruiken. Je kunt er dus hartstikke lang plezier van hebben. Dat het heel degelijk en duurzaam materiaal is, hoef ik vast niet te vertellen. Het bewijs ligt wat mij betreft in het feit dat mijn zoontje nu speelt met de DUPLO waar mijn zussen en ik vroeger mee speelden. Volgens mij kan het echt niet kapot…

Behalve dat het heel erg leuk is om (samen) met DUPLO te spelen, hebben het bouwen met de kleurrijke steentjes ook nog voordelen voor de ontwikkeling van je kind:

Fijne motoriek

Blokjes op elkaar zetten, een poppetje in een treintje zetten, deurtjes open en dicht doen: spelen met DUPLO is goed voor de fijne motoriek en voor de hand-oog coördinatie van je kind. Blokjes op elkaar zetten lijkt makkelijk, maar vergt heel wat van de fijne motoriek van de handjes en vingertjes en ook van de kracht van je kindje. Oefening baart kunst!

Creativiteit

Bij een doos met LEGO DUPLO zit altijd een beschrijving met hoe je iets op verschillende manieren kunt bouwen. Maar laat je je fantasie en creativiteit de vrije loop, dan is er natuurlijk veel meer mogelijk. Tot nu toe bouwt mijn zoontje in zijn eentje alleen hoge torens, maar samen maken we garages, paleizen, flatgebouwen, brandweerkazernes en wasstraten. Iets wat hij, als hij wat ouder is, ook zelf gaat doen natuurlijk. En mijn zoontje verzint in zijn uppie ook hele verhaallijnen met de wagentjes en poppetjes van DUPLO. Je kunt eindeloos creatief zijn.

Educatief

Met DUPLO kun je bouwen en spelen, maar bijvoorbeeld ook kleuren leren, leren tellen en sorteren. Laat je peuter bijvoorbeeld blauwe blokjes verzamelen en opstapelen, of op kleur sorteren in bakjes. Ook ben je tijdens het samen spelen gelijk bezig met taalontwikkeling en met sociale interactie. En helpen opruimen hoort natuurlijk ook bij spelen. Wij hebben zelf ontzettend handige opbergdozen van LEGO die je kunt opstapelen.

Winactie LEGO DUPLO via Instagram

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN

Wij mogen een supertoffe Duplo-set weggeven! Onderstaande LEGO Duplo paardentrailer t.w.v. €20,99 geven we weg via ons Instagram-account. Volg ons via Instagram en kijk hoe je kans maakt!

PS: Volg je Meer Voor Mama's ook al via Facebook?