Bijna is het zover… De datum is geprikt, de gastenlijst is samengesteld en de plannen zijn gemaakt. Nu nog een leuke uitnodiging voor het kinderfeestje maken. Natuurlijk wil je dat het kinderfeestje een succes wordt, in eerste instantie voor je zoon of dochter, maar zeker ook voor de kinderen die uitgenodigd worden. Tenslotte is je kind maar één keer per jaar jarig en als ze ouder zijn, wordt er niet meer op deze manier kinderfeestjes gevierd. Dus wil je graag een leuke uitnodiging voor het kinderfeestje, net even anders dan de andere uitnodigingen die je zoon of dochter reeds heeft gehad.

Tekst uitnodiging kinderfeestje

Voordat je de uitnodiging voor het feestje gaat maken, moet je eerst bepalen welke informatie je erop wilt hebben. Natuurlijk is de datum van het kinderfeest belangrijk en ook de start- en de eindtijd. Misschien wil je een uitnodiging waarop een dresscode staat vermeld, bijvoorbeeld als het kinderfeest een thema heeft. Wil je een algemene uitnodiging voor een verjaardagsfeestje of moet het een originele uitnodiging voor een kinderfeestje zijn? Allemaal punten die je vooraf even op een rijtje moet zetten.

Gepersonaliseerde uitnodiging kinderfeestje

Een persoonlijke uitnodiging voor het kinderfeestje is natuurlijk altijd leuk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto van de jarige op de voorkant van de uitnodiging te zetten. Aan de binnenkant of de achterkant van het kaartje zet je dan alle informatie over het feest zelf. Op de foto kun je ook zetten hoe oud de jarige wordt. Voor de opmaak rondom de foto kun je bijvoorbeeld voor vrolijke kleuren kiezen, maar je kunt ook een achtergrond kiezen die betrekking heeft op het thema van het feest. Als je kind bijvoorbeeld een zwemfeestje geeft, kun je voor water kiezen als achtergrond op het zwemfeestje uitnodigingskaartje. Geeft je kind een discofeestje, dan is het misschien leuk om met glitters of glamourachtige prints te werken. Of je combineert het met een leuke foto van een discobal.

Creatieve foto's

Ook de foto die je op uitnodiging van de kinderverjaardag wilt zetten, kun je matchen met het type kinderfeestje wat je zoon of dochter gaat geven. Je kunt je kind bijvoorbeeld alvast fotograferen op de locatie waar het feest gegeven wordt. Of als het bijvoorbeeld een slaapfeestje is, kun je een leuke foto in een originele slaapoutfit maken. Heeft het iets met dieren te maken, dan zou je een foto in een dieren-onesie kunnen maken en die voorop de uitnodiging plaatsen.

Video uitnodiging kinderfeestje

In plaats van een kaartje, kun je ook een filmpje maken als kinderverjaardag uitnodiging. Je laat in het filmpje de jarige de gasten uitnodigen en de informatie vertellen die de genodigden moeten weten. Je kunt het filmpje thuis opnemen, maar ook op een locatie die iets met het kinderfeestje te maken heeft. Gaan jullie met het feest iets buiten ondernemen, neem dan ook buiten het filmpje op. Wil je bijvoorbeeld dat de kinderen die uitgenodigd zijn, voorbereid zijn op alle weersomstandigheden? Laat de jarige in het filmpje een regenponcho aantrekken en laat hem zeggen dat hij alvast op alle soorten weer is voorbereid. Je kunt het filmpje natuurlijk rondsturen via de email of mobiele telefoon, maar je kunt er ook voor kiezen om het filmpje op een dvd te zetten en het hoesje leuk te versieren. In dat geval kun je deze originele uitnodiging voor het kinderfeestje ook gelijk gebruiken als toegangskaartje, bijvoorbeeld bij een discofeest. Om bij de discoparty naar binnen te kunnen, moeten de gasten dan de dvd inleveren. Na het feest kun je dan alle foto’s van het feest op de dvd zetten en hem later weer teruggeven aan de gasten die aanwezig waren. Zo houdt iedereen een leuke herinnering aan het kinderfeestje over.

Een bijzondere kinderfeestjes uitnodiging maken

Een kinderfeestje geven is leuk, maar het is nog leuker als de uitnodiging zelf ook al een feestje is. Koop bijvoorbeeld van die leuke kleine doorzichtige potjes met deksels en gooi er wat confetti in. Naast de confetti doe je ook nog een opgerold stukje gekleurd papier met een vrolijk strikje eromheen waarop alle informatie voor het feest staat. De uitnodiging ziet er dan in ieder geval al heel erg gezellig uit. Als je kind graag een piratenfeest wilt geven, is het natuurlijk ook leuk om het potje te vullen met een laagje zand. Zet er een klein piratenvlaggetje in, wat je kunt maken met een cocktailprikker en een kaartje met de uitnodiging. Een rood met wit gestreept lintje er omheen en je hebt een echte piraten uitnodiging voor een kinderfeestje.

Unieke uitnodiging maken voor kinderfeestje

Het is ook leuk om transparante of lichtgekleurde ballonnen te kopen en deze te vullen met wat confetti en een opgerolde uitnodiging. Een kleurig touwtje of stokje eraan en misschien ook nog een felgekleurd strikje. Als de jarige het schoolplein op komt lopen, zal iedereen hopen dat hij of zij ook zo’n vrolijke ballon krijgt. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat de hele klas voor een feestje wordt uitgenodigd. In een dergelijke situatie is het leuk om een vrolijk gekleurde slinger te maken. Of je maakt een slinger die met het thema van het feest te maken heeft. Aan deze slinger hang je voor ieder kind een envelop met de uitnodiging erin en deze slinger hang je op in de klas. Je kunt je misschien wel voorstellen dat iedereen naarstig op zoek gaat naar een envelop met zijn of haar naam. Dit kun je natuurlijk alleen maar doen als iedereen is uitgenodigd. Het zou wel erg sneu zijn als er bijna voor iedereen een envelop is, maar voor sommige kindjes niet.

Zelf knutselen

Het kan natuurlijk ook zijn dat de jarige job het leuk vindt om zelf de uitnodigingen te maken, met een beetje hulp van papa of mama. Er zijn genoeg voorbeelden die leuk zijn voor kinderen om zelf een uitnodiging in elkaar te knutselen. Bijvoorbeeld een vrolijk lieveheersbeestje. Hiervoor neem je als ondergrond een wit rondje waar je de uitnodiging tekst op schrijft. Dan knip je een iets groter rood rondje door de helft en op deze twee helften plak je zwarte stippen. Het is misschien een leuk idee om net zoveel zwarte stippen te plakken als het aantal jaren die de jarige op dat moment heeft. De twee rode helftjes bevestig je met één zo’n goudkleurig draaipinnetje aan de bovenkant in het midden op het witte rondje, zodat het twee vleugeltjes worden. Deze vleugeltjes kunnen door het pinnetje opzij geschoven worden en dan wordt de tekst van de uitnodiging voor het feestje van het kind zichtbaar. Tot slot knip je nog een kleiner zwart rondje, wat je aan de achterkant, aan de bovenkant van het witte rondje plakt. Het grootste deel van het zwarte rondje moet boven de vleugels uitsteken, dit is namelijk het hoofd van het lieveheersbeestje. De jarige zal het ontzettend gezellig vinden om mee te knutselen en met trots de uitnodigingen overhandigen.

Niet zo creatief?

Ben je niet zo creatief en wil je toch een leuke en originele uitnodiging? Schrijf dan de tekst voor uitnodiging op een ballon en maak een foto van je kind met getuite lippen. Druk de foto af en maak in het midden van de lippen een gaatje, waardoorheen je het opblaastuitje van de ballon druk. Zo lijkt het net alsof je kind de ballon gaat opblazen. Met viltstift kun je eventueel de naam van de jarige en de leeftijd op de foto schrijven.

Zelf doen of laten doen?

Genoeg leuk mogelijkheden dus om een originele uitnodiging voor een kinderfeestje te maken. Je kunt zelf creatief aan de slag gaan, samen met je kind of het voor je laten doen. Als je weinig tijd hebt of geen idee hoe je er echt iets leuks van maakt, dan kun je natuurlijk altijd leuke uitnodigingskaarten bestellen. Voor diegene die niet zo creatief zijn aangelegd, scheelt het een hoop tijd en ergernis.

Foto's: Shutterstock